Äänekoskelainen sekametalliyhtye Kaksonen julkaisi uutta materiaalia

Aiheeseen liittyvää

Nemi: Onni onnettomuudessa

Norjalaisen Lise Myhren piirtämän Nemi -sarjakuva-albumin lukeminen pitkän tauon jälkeen on todellakin kuin törmäisi vanhaan hyvään ystävään.

EDDIE & THE HOT RODS: Why Should I Care / A Million Miles Away (Hiljaiset Levyt HIKS-086) 7″ 2023

Eddie & co on tehnyt toisen sinkkunsa Hiljaisille Levyille. A-puoli on loistava, alunperin Pete The Meat & The Boysin biisi, joka on alunperin sen toimesta levytetty jo 1978, mutta julkaistiin vasta kuluvalla vuosituhannella.

TV SMITH: Generation Y (Hiljaiset Levyt HIKI-073) 2022

TV Smith on suomalaisille jo aika tuttu, ainakin tietyissä piireissä. Mieshän on keikkaillut täällä lukemattomia kertoja yksinään tai vaikkapa Punk Lurex OK:n kanssa, jonka kanssa teki myös EP:n.

Ahven-yhtyeen paluu

Toimitustamme lähestyi Ahven-yhtye, joka on tehnyt paluun 2021 noin viidentoista vuoden tauon jälkeen. Yhtyeen kokoonpano ja roolit ovat edelleen samat kuin ensimmäisen tulemisen (1999-2005) aikaan.

Jaa somessa

Äänekoskelainen metalliyhtye Kaksonen julkaisi toisen singlen tulevalta albumilta – turboahdetussa kappaleessa painitaan isiltä pojille yli sukupolvien siirtyvän henkisen kuorman kanssa.

Kissansilitysheviksi musiikkiaan kutsuva äänekoskelainen Kaksonen palaa liki kymmenen vuoden tauolta. Kesäkuun alussa julkaistavan albumin ensimmäinen single, Kaukana kaikesta, tarjoili yhtyeen tuttua osaamista; ankaraa äärimetallimättämistä yhdistettynä maailmoja syleilevään maalailuun. Nyt julkaistu kakkossinkku Vihasta tehty esittelee yhtyeen aggressiivisempaa ja nopeampaa puolta. Vaikka bändin soittajat soittajat hiljalleen keski-ikäistyvätkin, löytyy ilmaisusta edelleen yhtyeen alkuaikojen hyökkäävyyttä ja tiukkuutta.

Kaksonen – Vihasta tehty

Kaksosen historiaa

Sekametalliyhtye Kaksonen perustettiin Äänekosken ydinlaskeuma-alueella noin vuonna 2007. Tuolloin toukokuussa bändi soitti ensimmäisen keikkansa voittaen bändikisan ja julkaisi samalla ensimmäisen omakustanne EP:n. Päämääränä oli alusta saakka soittaa energistä ja maailmoja syleilevää raskasta musiikkia, joka puhuttelisi ihmisiä taustoista tai asenteista piittamatta. Seuraavien kuuden vuoden aikana Kaksonen soitti lukemattomia raivoisia keikkoja, sekä julkaisi omakustanteisesti neljä EP:tä ja yhden pitkäsoiton. Maailma johdatti lopulta lapsuudenystävät erilleen ympäri Pohjoismaita ja homma jäi liki kymmenen vuoden tauolle. Nyt, uudestaan aktivoiduttuaan, bändi on tiukemmassa iskussa kuin koskaan ja nähty elämä vahvistanut entisestään yhtyeen yhteistä näkemystä kotimaisen metallin soittamisesta.

Kuuntele myös aiemmin julkaistu, Kaukana kaikesta, sinkku alta:

Kaksonen – Kaukana kaikesta

https://www.facebook.com/kaksonenband

https://kaksonen.bandcamp.com/

Lähde: Inverse Records

spot_img