Monipuolista konserttiohjelmaa Äänekosken keväässä

Aiheeseen liittyvää

Esc – Blackbook (Straight Up Breakbeat 2024)

Reese-bassoa, breikkejä kulta-ajoilta, jamaika-viitteet sekä eteeriset tanssilattia-hypnoosiin ajavat padit kaikki löytyy eli Escillä kaikki jungle-genren checklistin asiat kunnossa hänen debyytti-levyllään jonka julkaisee pitkän linja jungle-expertti ODJ Dizzy kotimaisella lafkallaan SUBB.

Muuta tavoitteet tuloksiksi katalyyttisten mekanismien voimalla

Kirjan periaatteet ovat laajasti sovellettavissa monilla eri aloilla, ja...

Kirja elokuvasta ja sen tekemisestä

Raija Talvion ja Mikko Mattilan Arvottomat - tärkeintä on lähteminen -tietoteos julkaistaan Sodankylän elokuvajuhlilla. Tässä moniäänisessä kirjassa haastattelut, valokuvat ja aikalaistekstit täydentävät toisiaan.

Liljankukka – esikoisromaani menetetyn kotiseudun kaipuusta

Liljankukka on tarina Ainon matkasta sodan varjojen alla. Menetysten ja rakkauden sävyttämä romaani kertoo menetetyn kotiseudun kaipuusta.

Pohjanmaan museossa avataan uudistettu kokoelmanäyttely 8.6.

Aarteita meiltä ja merten takaa -näyttely esittelee Karl ja Elin Hedmanin monipuolisen kokoelman Pohjanmaan museossa. Näyttely tarjoaa ainutlaatuisen katsauksen taideaarteisiin ja paikalliseen kulttuuriperintöön.

Jaa somessa

Äänekosken kulttuuritoimen kevään 2023 kausiohjelma on julkaistu. Luvassa on jälleen monipuolinen kattaus konsertteja; klassista musiikkia mm. promenadi /lounaskonsertin muodossa, hiphopia, lauluntekijäperinnettä, juurimusiikkia ja jazzia. 

Kevätkausi alkaa su 29.1. klo 14 laadukkaalla lastenteatterilla, kun Keskisuomen lastenkulttuuriverkosto Kulttuuriaitan kiertue-esitys Tatu ja Patu, elämä ja teot, vierailee Painotalolla.

Hauskoja hetkiä, riemukasta musiikkia ja ennennäkemättömiä paljastuksia sisältävä Linnateatterin uutuusnäytelmä on syväluotaus ja pintaraapaisu Outolan tunnetuimpien veljesten elämään. 

Äänekoski
Hela Silvennoinen & Harri Hinkka

Torstaina 16.2. klo 11-12.15 pakataan lounaseväät mukaan ja suunnataan Äänekosken kaupungin Valtuustosaliin nauttimaan klassisen kitaran taitajan, Santeri Rautiaisen kitararesitaalista.

Maksuttomassa promenadikonsertissa voi viipyä niin kauan, kuin oma kalenteri antaa myöten. Rautiaisen laaja ohjelmisto sisältää musiikkia 1500- luvun kielisoitinteoksista tämän päivän sävellyksiin.

Santeri Rautiainen
on opiskellut musiikkia monipuolisesti valmistuen maisteriksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemialta, Alicanten yliopistolta ja Maastrichtin konservatoriolta.

Hiihtoloman alla, torstaina 23.2. klo 19 Painotalolla positiivista energiaa välittää vuoden 2022 YleX Läpimurto -voittaja Ege Zulu.

Artistin monipuolinen soundimaailma pohjautuu etenkin ranskalaiseen musiikkiin, ”Marseille-soundiin”, johon hän yhdistää taidokkaasti afropop- ja hiphop-tyylilajeja.

Jo vuosikymmenen ajan musiikin parissa viihtynyt Ege Zulu pureutuu sanoituksissaan muun muassa lähiöelämään sekä sen epäkohtiin, ystäviä ja hänelle itselleen lähellä olevia aiheita unohtamatta. 

Torstaina 16.3. klo 19 Painotalolla esiintyy äänekoskelaislähtöinen, 20-vuotisen menestyksekkään taipaleen lauluntekijänä ja artistina kulkenut Tommi Kalenius. Kalenius tuo Painotalolle kokonaisuuden, jonka aikana kuullaan läpileikkaus akustista, lauluntekijäperinteestä kumpuavaa materiaalia. 

Perjantaina 24.3. klo 19 Suolahtisalissa nautitaan juurimusasta, kun Heikki Silvennoisen ja Heikki Helan Silvennoinen & Hela & Band astuu lavalle. Yhteisbändi kuvastaa molempien lähtökohtia soittamiseen ja rakkautta musiikkiin. Vahva komppiryhmä, Anssi Nykänen rummuissa ja Harri Rantanen bassossa ei tuota pettymystä Heikkien taustalla. 

Vapaat äänet -kiertueen Papanosh on Normandien Rouenista kotoisin oleva yhtye, joka on perustettu vuonna 2007 ja kuuluu Les Vibrants Défricheurs ryhmään. Heidän uusi ohjelmistonsa kunnianosoitus Jim Harrisonin tarinoille ja henkilöhahmoille: Papanosh: a very big lunch! Papanoshin mahtava musiikillinen kattaus nautitaan Suolahtisalissa ti 18.4. klo 19. 

Kausiohjelma päättyy kesän odotukseen mezzosopraano Seeli Toivion ja pianotaiteilija Tuula Hällströmin keväisessä laulukonsertissa, joka kajahtaa Suolahti-salissa keskiviikkona 26.4. klo 19. Sellistinäkin tunnettu Seeli Toivio ylsi vuoden 2021 Toivo Kuula -laulukilpailussa finaaliin ja hän voitti erikoispalkinnon parhaasta uuden musiikin tulkinnasta ja debytoi R. WagnerinSiegfried”-oopperan Erdan roolissa 2022.

Tuula Hällström tunnetaan erityisesti taitavana liedpianistina. Hän onkin esiintynyt lukuisten tunnettujen oopperalaulajien kanssa kotimaan lisäksi myös ulkomailla. 

Kaikki Äänekosken yhdeksäsluokkalaiset pääsevät kauden tapahtumiin maksutta K9-kortilla.

Lähde Äänekosken kaupunki

spot_img