Elske & The Vagabonds julkaisee Travel Songs EP:n 11.11.

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 18/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Tapio Kujala valittu Taideyliopiston vararehtoriksi

Tapio Kujala valittiin Taideyliopiston koulutuksesta vastaavaksi vararehtoriksi. Valinnassa korostettiin hänen johtamiskokemustaan ja laajoja verkostoja.

Teurastamon kesä tarjoilee monipuolista ohjelmaa Helsingissä

Teurastamon kesä täyttyy moninaisista tapahtumista Helsingin sydämessä, joista nauttivat kaikenikäiset kaupunkilaiset.

Laozi ja tekemättömyyden filosofia syntytaolaisuuden sydämessä

TaoLinin syväluotaava teos, Laozi ja tekemättömyyden taito, avaa ovia kiinalaisen ajattelun ja taolaisuuden maailmaan.

Visuaalisen taiteen kehityshanke Vauhdittamo aloittaa Vaasassa

Suomen Kulttuurirahaston visuaaliseen taiteeseen keskittyvä Vauhdittamo-hanke starttaa Vaasassa sparraten pohjalaisia taiteilijoita ja tarjoten yleisöluentoja.

Jaa somessa

Elske & The Vagabonds julkaisee Travel Songs -EP:nsä 11.11. Pohjoista americanaa ja matkalauluja kaikille oman elämänsä kulkureille tarjoillaan neljän tunnelmallisen kappaleen verran.

Elsken ja bändin musiikkia on kuvailtu aikamatkaksi 60- ja 70-luvuille. Iättömäksi musiikiksi, jollainen seuraa musiikkidiggareita sukupolvien yli. Näinä digitaalisten medioiden kyllästäminä aikoina tarvitsemme jotain aitoa ja selkeää. Olkoon Elske & The Vagabondsin musiikki tällainen majakka meille, jotka haemme kiintopistettä, joka ohjaisi meidät takaisin selkeyden aikakaudelle.

Travel Songs

”Mun musiikillinen maailma rakentui osin faijan kanssa autossa kuunnelluista c-kaseteista: Kantri-kokoelmista ja italoiskelmistä. Äidin LP-hylly taas antoi vastapainoa ElviksenThe Beatlesin ja Joni Mitchellin kaltaisten ikonien tuomisella tietoisuuteeni. Pidän ajatuksesta, että ihmisen musiikkimaku kehittyy ja jalostuu vuosien myötä. Sehän on kuin hyppäisi matkalle niiltä sijoiltaan, kun laittaa juuri löytämänsä artistin tuotantoa soimaan”,

kertoo laulaja-lauluntekijä Elske Seaheart musiikillisesta taustastaan.

”Minulle musiikin lokeroiminen on ollut aina hankalaa. Joku voisi sanoa tätä americanaksi, joku kuulee melodioissa Irlantia. Yhtä kaikki. Musiikki tulee sellaisessa muodossa kuin sen tarinalle ja viestille on parasta. Näin tällä kertaa, akustisesti ja aidosti, perinteisesti bändin kanssa”,

kertoo laulaja-lauluntekijä Elske kappaleiden tyylivalinnoista.

Travel Songs -EP:


1. My Heart Is Gone
Suhteen päättyminen voi olla kuin matkalippu johonkin uuteen. Toisille se on matka synkkiin maisemiin, kun toinen pakkaa laukkunsa uuteen seikkailuun, kohti auringonlaskua. Elske & The Vagabondsin My Heart is Gone on tutkielma erosta  akustinen kappaleen muodossa. Se on rohkean naisen alleviivaus itsenäisyydelle, ja matkan sekä maiseman vaihdon merkitykselle.

2. Thinking of You
Rakkauslaulu, joka välttelee tunteita aivan yhtä hienosti kuin artisti, joka biisin on kirjoittanut. Kappaleessa maalaillaan kuvaa niillä sekavilla tunteilla, joita ystävään ihastuminen saa aikaan. Ihastuessamme tällaisessa suhteessa asetamme itsemme vastentahtoisesti puun ja kuoren väliin. Avaudummeko tunteistamme, vai suojelemmeko ystävyyttä vaikenemalla.

3. Travel Song
Travel Song on kuin reilausreissun matkapäiväkirja biisin muodossa. Kuka tahansa, joka on koskaan matkustanut yksin, tietää, mitä laulussa sanoitetaan. Yksin matkustaminen pakottaa meidät olemaan itsemme kanssa ilman turvaa tuovia kulisseja. Pääsemme punnitsemaan sitä, kuka olemme, kun kukaan tuttu ei meitä näe.

4. Close to Happiness
Kappaleen kipinänä toimi kipuilu ihmissuhteessa. Biisiä voisikin verrata meille kaikille lapsuudesta tuttuun peliin, jossa erimuotoisia palikoita työnnetään laatikkoon oikeanmuotoisten reikien kautta. Joskus kuitenkin päädymme tilanteisiin, joissa jääräpäisesti runnomme palikoita laatikkoon välittämättä oikeista muodoista. Väitämme itsellemme olevamme toimivassa ihmissuhteessa, vaikka kaikki muut ympärillä näkevät sen rujouden, mitä väärät palikat tekevät pelillemme. Jossain vaiheessa kuitenkin ymmärrämme tilanteemme, ja kuten kappaleessakin lopuksi todetaan, olivat ne ”only lies”.

BIO: Elske & The Vagabonds

Joitakin artisteja ajaa musiikintekemiseen sanomisen pakko, ja tahto muuttaa maailmaa, vaikka yksi kuuntelija kerrallaan. Elsken vastaus tähän on yksi mielenkiintoisimmista. ”Koen jollain tavalla olevani musiikille velkaa, koska olen saanut siltä itse niin paljon. Musiikki on edelleen minulle kuin rakas ystävä, jonka kanssa olemme kulkeneet pitkän, yhteisen matkan. Matkan, jonka varrelle on sattunut iloa, surua, kasvamista ihmisenä, ihmissuhteita ja niiden päätöksiä”, kuvailee Elske suhdettaan musiikkiin.

Elsken mukaan artisti on eräänlainen tulkki aineettoman ja aineellisen maailman välissä. Artistit havainnoivat  elämää omista näkökulmistaan, ja koittavat tuoda havaintonsa näkyviksi, tai oikeastaan kuultaviksi ihmisille.

”Jos pystyn välittämään jonkun tilanteen tai tunteen niin, että se aidosti koskettaa, olen onnistunut työssäni muusikkona”,

leviivaa Elske laulujen kirjoittamistaan.

Travel Songs EP

Artisti: Elske & The Vagabonds

1. My Heart Is Gone 3:10 (ISRC: FID182200001)
2. Thinking of You 3:42 (ISRC: FID182200004)
3. Travel Song 3:41 (ISRC: FID182200003)
4. Close to Happiness 4:03 (ISRC: FID182200002) 

Sävellys ja sanat: Elske Seaheart

Laulu ja kitara: Elske Seaheart 
Soolokitara: Joakim Lehikoinen
Basso: Veikka Pohto 
Lauluharmoniat ja perkussiot: Noora Nurmi 
Viulu: Elisa Järveläinen-Koivusalo

Äänitetty livenä Studio Huopatossulla marraskuussa 2021
Miksaus: Janne Storm
Tuottaja: Mikko Aaltio
Masterointi: Hollywoodhouse studios/ Matias Kiiveri

Lähde Raate Music

spot_img