Magic Sam juhlii 40-vuotista dj-uraa jo toisessa polvessa  

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 14/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Heather Morrisin uusin kirja Nousevan auringon sisaret kuvaa musiikin voimaa vankileirin olosuhteissa

Heather Morrisin teos Nousevan auringon sisaret ammentaa toimintansa toisen maailmansodan japanilaiselta vankileiriltä, missä musiikki loi toivoa.

Arppa, Kaseva ja kirjafestarit – Tampere-talon ohjelmaa loppuvuodelle

Marras-joulukuun vaihteessa Tampere-talo täyttyy kirjallisuuden ja suomihittien ystävistä.

Weekend Festivalin CNNCT x Taco Bell -lavan artistit julki

Weekend Festival julistaa elektronisen tanssimusiikin huiput 2.–3.8.2024 Vermon tapahtumapuistoon, mm. Timmy Trumpetin ja Alan Walkerin.

Talvifestivaali vaikuttaa Ruka-Kuusamon talouteen yli miljoonalla eurolla

Ruka-Kuusamon talvifestivaalin taloudellinen vaikutus ylittää miljoonan euron rajan, ja se näkyy matkailijoiden rahankäytössä.

Jaa somessa

Magic Sam säkenöittää 40-vuotista uraansa dj-vetoisella juhlaklubilla 19.11.2022 The Glass -ravintolassa, Helsingissä. Sami “Magic Sam” Mannerheimo on vaikuttanut vahvasti mustan rytmimusiikin kentällä Suomessa perustamansa Funky Amigos ry:n kautta.

DJ-keikkojen ohella Funky Amigosin festivaalit ja tapahtumat, kuten Funky Elephant, Elephantasy ja Funky Awards, ovat vieneet osaltaan eteenpäin rytmimusiikin eri alakulttuureita funkista ja soulista aina afrobeatiin ja reggaeen. Sami on luonut uraa dj:n ja tapahtumatuottajan lisäksi valokuvaajana. 

DJ
19.11.2022 klo 22 – 04, The Glass, Mikonkatu 1, (Kämp galleria K1) 

Illan tunnelmaa nostaa Magic Samin ohella roima kattaus rytmimusiikkiskenen ykkösrivin dj:tä, kuten Bunuel, Borzin, Daddy Pales, Yuhis, Lilli Rose, Lord Fatty, Funky Ville, Nikson, Luciana Rios, Dijcka, SoulllJay ja perkussionistit Marco Burci & Aakusti Oksanen

The Glass -ravintola ja osittain samoissa tiloissa toimiva Valokuvataiteen museo K1 Kämp Gallerian pohjakerroksessa muovautuvat 19.11. täysipainoiseksi iltaklubiksi äänentoistoineen ja valoineen. Visuaalista ilotulitusta on luvassa Kangastus-kollektiivilta. Juhlissa on mahdollisuus nähdä myös Samin orvoista elefanteista kertova valokuvanäyttely Herkät ja viisaat, jonka hän kuvasi Keniassa Sheldrick Wildlife Trustin suojelualueella.

Uransa Sami Mannerheimo peri vanhemmiltaan. Vuosi sitten menehtynyt isä KaiKaiffariMannerheimo aloitti dj-uransa ja valokuvauksen jo 1960-luvun alussa Tuusulassa. Sami ammensi paljon isältään ja soitti ensimmäisen dj-keikkansa baarissa jo 15-vuotiaana vuonna 1982. Valokuvauksesta nuori mies innostui vuonna 1995 ja hänen äitinsä, valokuvaaja Mona Mannerheimon huomattua saman, tämä tarjosi töitä studiollaan ja mahdollisuuden opiskella valokuvausta oppisopimuksella. 

DJ Magic Sam on soittanut vakituisesti eri vuosikymmeninä Helsingin yöelämän maineikkaimpiin lukeutuvissa paikoissa. Nylon, Kaivohuone, Soda, Kerma, Tavastia, Grotesk, Mecca, Helsinki Klubi, Makasiinit, Navy Jerry´s ja Teatteri liittyvät yhä tänä päivänä monien muistoihin, samaten Victor´sin klubit 90-luvun alkupuolella ja Clube Brasil 2000-luvulla.

Magic Sam on lämmitellyt vuosien varrella myös ulkomaan tähtiä, kuten The Temptations, The Supremes, Macy Gray, Elza Soares, Sharon Jones & Dap Kings, Brand New Heavies ja George Clinton

Tapahtumanjärjestäjän roolissa Mannerheimo on vaikuttanut Funky Amigosin lisäksi Helsingissä monilla tahoilla. Hän on ollut vahvassa roolissa Alppipuiston kesän tapahtumasarjan kehittämisessä vuodesta 2009 lähtien. Viimeisen neljän vuoden aikana hän on ollut mukana tuottamassa Puhos Loves People -tapahtumaa Helsingin monikulttuurisimmassa kauppakeskuksessa. Mannerheimo oli mukana operoimassa aikoinaan myös Makasiinien ihmismuuri -tapahtumaa vuonna 2000 ja sai jo ennen someaikaa tekstiviestinsä leviämään tuhansille ihmisille. 

Valokuvaajana Mannerheimo on erikoistunut potretteihin ja dokumentaarisiin projekteihin. Hän on tehnyt toimeksiantoja pääasiassa lehdille, levy-yhtiöille, yrityksille ja järjestöille. Omissa kuvausprojekteissaan hän haluaa etsiä jotain hyvää maailmasta kaiken negatiivisen virran keskellä.

“Sisältäni löytyvä maailmanparantaja haluaa luoda ihmisille ennen kaikkea hyvää fiilistä valokuvien, tapahtumien ja musiikin kautta”. 

Lähde Funky Amigos ry

spot_img