Harjunpää ja Hyvät Ystävät – Polku ja valtatie

Aiheeseen liittyvää

Epämmattimainen mestari Jake Luupää sooloili toisen metallisinglensä

Emotion Zinen jo lähes vakiovieraaksi kutsuttava Jake Luupää on...

The Record Of My Life #32: CMX – Aion

Täyden kympin tuotos, josta on suorastaan mahdottomuus löytää heikkoa hetkeä.

Elämäni keikka: Provinssirock 2011, System of a Down (Ilkka Heikkinen)

Jos pitäisi nimetä yksi tietty keikka, joka on jäänyt elähdyttävästi mieleen, ei allekirjoittaneen tarvitsisi miettiä pitkään.

Viikon Kovin Biisi: VKB 26/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

The Record Of My Life #31: THE CLASH – Cut The Crap (CBS 26601) 1985

Tämä nyt ei todellakaan ole elämäni levyjä, mutta päätin...

Jaa somessa

Harjunpää ja Hyvät Ystävät julkaisee 23.9. tulevalta albumilta uuden singlen Polku ja valtatie. Albumi julkaistaan keväällä 2023.

Polku ja Valtatie

Vaikka lautasella onkin muheva annos etelähelsinkiläistä hittiruokaa, ollaan kappaleessa ensisoinnuista lähtien kiinni americanan syrjässä, ja avarat soundit kutsuvat kulkijaa pois punavuorelaisista kuppiloista maailman valtateille, poluillekin.

”Onneksi elämässä voi ja saa tehdä valintoja”,

toteaa Mikko Harjunpää ja tutkii ruokalistaa.

Näinä huomiotalouden päivinä vaatii artistilta rohkeutta julkaista musiikkia, joka ei huuda itseään isoilla kirjaimilla. Liekö kyseessä Harjunpään kuljetut vuodet vai tasapaino itsensä kanssa, kun musiikista tulee näin voimakkaasti kuiskaavia, puhdasta ja säröä yhdisteleviä teoksia, joiden maali ei kuivu kymmenennenkään kuuntelun jälkeen.

”Moni asia on loppujen lopuksi kiinni omista valinnoista. Eikä mikään valinta ole liian myöhäistä, minkä voi tehdä vielä tänään.”

”Näitä teemoja pohditaan myös Polku ja valtatie -biisissä”,

kertoo Harjunpää ja tilaa avokadopastaa.

Harjunpää ja Hyvät Ystävät

Mikko Harjunpään musiikilliset vaikutteet kumpuaa 70- ja 80-lukujen roots- ja popmusiikista. Teksteissä on vaikutteita myös tuon ajan suomenkilisiltä lauluntekijöiltä. Harjunpään laulut ovat henkilökohtaisia pohdintoja ja näkökulmia tästä ajasta ja ajan ilmiöistä. Erityispiirre niissä on, että lauluista löytyy useimmiten jonkin toiveikas näkökulma. Musiikki syntyy yhdessä Teleks-yhtyeestä tutun tuottaja/muusikko Markus Koskisen kanssa ja musiikkista välittyy vanhojen soittimien ja putkivahvistimien tuoksua ja tunnelmaa.

Harjunpää on vaikuttanut pitkään media-alalla ja suomalaisen musiikkielämän keskiössä. Hän toimi vuosina 1997–2016 Radio Novan musiikkipäällikkönä, ja on vastannut osaltaan monien artistien urakehityksestä ja radiohittien synnystä. Musiikki on kulkenut 1960 syntyneen Harjunpään elämässä lapsesta saakka.

”Nyt vain on pakottava tarve tehdä omaa, itsensä näköisen musiikkia ja itse tekeminen tässä se suurin ilo onkin, ei tarvitse stressata, mitä tekemisestä seuraa tai poikii”, kertoo Mikko Harjunpää suhteestaan musiikin tekemiseen.

Polku ja valtatie (3’32)
Sävellys ja sanat: Mikko Harjunpää, 
Sovitus ja tuotanto: Markus Koskinen

Äänitys: Markus Koskinen
Miksaus: Markus Koskinen
Masterointi: Svante Forsbäck

Kustantaja: Manus
© Kuulas Records 2022
ISRC: FIHHS 2200005
Kataloginumero: KUUCD21002

Lähde Raate Music

spot_img