Harjunpää ja Hyvät Ystävät – Polku ja valtatie

Aiheeseen liittyvää

Sonqo: When the Leaves Fall

Kun sydän sanoo, että jotain on tehtävä, niin silloin rohkeimmat tarttuu toimeen.

Michael Monroe 60-vuotiskeikka & Hanoi Rocks – Where’s my Taxi Driver?

Hanoin biisit nostattavat tukkani pystyyn. Tai sitten joku on lisännyt olutmukiini tuntemattomia substansseja. Paitsi että en juonut olutta tällä välillä. Jes, juuri tätä olin odottanut!

Neljä erilaista nuorta löytää toisensa sairaalamaailmassa: Osaston tähti on Uuteen lastensairaalaan sijoittuva tarina ystävyydestä

Kun 11-vuotias Lilja joutuu leikkauksen vuoksi sairaalaan, pysähtyy hänen normaaliarkensa täysin. Sairaala kuitenkin osoittautuu yllättävien uusien ystävyyssuhteiden syntypaikaksi.

Viiden nuoren juutalaisnaisen koskettava tarina

Anna-Leena Perämäen viisi pienoiselämäkertaa sisältävä teos nostaa Anne Frankin rinnalle muita, vähemmän tunnettuja holokaustin kokeneita juutalaisnuoria.

Jaa somessa

Harjunpää ja Hyvät Ystävät julkaisee 23.9. tulevalta albumilta uuden singlen Polku ja valtatie. Albumi julkaistaan keväällä 2023.

Polku ja Valtatie

Vaikka lautasella onkin muheva annos etelähelsinkiläistä hittiruokaa, ollaan kappaleessa ensisoinnuista lähtien kiinni americanan syrjässä, ja avarat soundit kutsuvat kulkijaa pois punavuorelaisista kuppiloista maailman valtateille, poluillekin.

”Onneksi elämässä voi ja saa tehdä valintoja”,

toteaa Mikko Harjunpää ja tutkii ruokalistaa.

Näinä huomiotalouden päivinä vaatii artistilta rohkeutta julkaista musiikkia, joka ei huuda itseään isoilla kirjaimilla. Liekö kyseessä Harjunpään kuljetut vuodet vai tasapaino itsensä kanssa, kun musiikista tulee näin voimakkaasti kuiskaavia, puhdasta ja säröä yhdisteleviä teoksia, joiden maali ei kuivu kymmenennenkään kuuntelun jälkeen.

”Moni asia on loppujen lopuksi kiinni omista valinnoista. Eikä mikään valinta ole liian myöhäistä, minkä voi tehdä vielä tänään.”

”Näitä teemoja pohditaan myös Polku ja valtatie -biisissä”,

kertoo Harjunpää ja tilaa avokadopastaa.

Harjunpää ja Hyvät Ystävät

Mikko Harjunpään musiikilliset vaikutteet kumpuaa 70- ja 80-lukujen roots- ja popmusiikista. Teksteissä on vaikutteita myös tuon ajan suomenkilisiltä lauluntekijöiltä. Harjunpään laulut ovat henkilökohtaisia pohdintoja ja näkökulmia tästä ajasta ja ajan ilmiöistä. Erityispiirre niissä on, että lauluista löytyy useimmiten jonkin toiveikas näkökulma. Musiikki syntyy yhdessä Teleks-yhtyeestä tutun tuottaja/muusikko Markus Koskisen kanssa ja musiikkista välittyy vanhojen soittimien ja putkivahvistimien tuoksua ja tunnelmaa.

Harjunpää on vaikuttanut pitkään media-alalla ja suomalaisen musiikkielämän keskiössä. Hän toimi vuosina 1997–2016 Radio Novan musiikkipäällikkönä, ja on vastannut osaltaan monien artistien urakehityksestä ja radiohittien synnystä. Musiikki on kulkenut 1960 syntyneen Harjunpään elämässä lapsesta saakka.

”Nyt vain on pakottava tarve tehdä omaa, itsensä näköisen musiikkia ja itse tekeminen tässä se suurin ilo onkin, ei tarvitse stressata, mitä tekemisestä seuraa tai poikii”, kertoo Mikko Harjunpää suhteestaan musiikin tekemiseen.

Polku ja valtatie (3’32)
Sävellys ja sanat: Mikko Harjunpää, 
Sovitus ja tuotanto: Markus Koskinen

Äänitys: Markus Koskinen
Miksaus: Markus Koskinen
Masterointi: Svante Forsbäck

Kustantaja: Manus
© Kuulas Records 2022
ISRC: FIHHS 2200005
Kataloginumero: KUUCD21002

Lähde Raate Music

spot_img