Kissanp**kan hajuista punkrockia Joensuusta

Aiheeseen liittyvää

Esc – Blackbook (Straight Up Breakbeat 2024)

Reese-bassoa, breikkejä kulta-ajoilta, jamaika-viitteet sekä eteeriset tanssilattia-hypnoosiin ajavat padit kaikki löytyy eli Escillä kaikki jungle-genren checklistin asiat kunnossa hänen debyytti-levyllään jonka julkaisee pitkän linja jungle-expertti ODJ Dizzy kotimaisella lafkallaan SUBB.

Muuta tavoitteet tuloksiksi katalyyttisten mekanismien voimalla

Kirjan periaatteet ovat laajasti sovellettavissa monilla eri aloilla, ja...

Kirja elokuvasta ja sen tekemisestä

Raija Talvion ja Mikko Mattilan Arvottomat - tärkeintä on lähteminen -tietoteos julkaistaan Sodankylän elokuvajuhlilla. Tässä moniäänisessä kirjassa haastattelut, valokuvat ja aikalaistekstit täydentävät toisiaan.

Liljankukka – esikoisromaani menetetyn kotiseudun kaipuusta

Liljankukka on tarina Ainon matkasta sodan varjojen alla. Menetysten ja rakkauden sävyttämä romaani kertoo menetetyn kotiseudun kaipuusta.

Pohjanmaan museossa avataan uudistettu kokoelmanäyttely 8.6.

Aarteita meiltä ja merten takaa -näyttely esittelee Karl ja Elin Hedmanin monipuolisen kokoelman Pohjanmaan museossa. Näyttely tarjoaa ainutlaatuisen katsauksen taideaarteisiin ja paikalliseen kulttuuriperintöön.

Jaa somessa

Joensuulainen punkrock-yhtye Catshit on julkaissut debyyttisinglen Pakko päästä

Catshit on perustettu Ilosaarirockissa vuonna 2021 sillä ajatuksella, että kolme ihmistä soittaa kolmen soinnun biisejä, kolmen keikan verran ja juo kolmoskaljaa. Bändin nimi lyötiin lukkoon saman tien. Vuosien varrella idea on kehittynyt ja kokoonpanoon valittu kitaristi on tuonut musiikkiin lisää sointuja ja kunnianhimoa ja kaljakin on vaihtunut kolmosesta (periaatteessa) alkoholittomaan. Bändin jäsenet elävät ruuhkavuosia, joiden keskellä treeniaikataulujen sopiminen ja yhteisen ajan löytäminen on jo itsessään oma taiteenlajinsa. Bändi onkin kertonut, että keikkoja sopiessa pitää ensiksi tarkistaa mummojen kalenterit, jotta lastenhoito saadaan järjestettyä.

Tyylilajin mukaisesti Catshitin sanoitukset ammentavat aiheita yhteiskunnallisista epäkohdista ja ottavat kantaa maailmantilanteeseen ja ihmiselämän kiemuroihin, ja totuuksillaan puhuttelevat kuulijaansa. Catshit ei pelkää katsoa rumuutta silmiin ja teemat saattavat olla synkkiä, mutta loppujen lopuksi Catshit on rakkauden asialla. Bändin jäsenet ovat parhaita ystäviä keskenään, ja synkimmänkin biisin syvyyksissä asuu toivo.

Katso Pakko päästä -video alta

Catshit – Pakko päästä

Syksyn 2023 ja kevään 2024 aikana treenitahti on kiristynyt ja tavoitteet siirtyneet studioon ja sinkkubiisin äänitykseen ja keikkailuun. Tältä bändiltä ei puutu asennetta eikä kunnianhimoa, ja sen jäsenet ja tukitiimi ovat valmiita laittamaan kaiken likoon, jotta Catshit kuuluu ja näkyy niin Pohjois-Karjalassa, mutta myös ympäri Suomen.

spot_img