Tuomo & Markus -voimaduon uusin single on sielukkaiden protestilaulujen sukua

Aiheeseen liittyvää

EDDIE & THE HOT RODS: Why Should I Care / A Million Miles Away (Hiljaiset Levyt HIKS-086) 7″ 2023

Eddie & co on tehnyt toisen sinkkunsa Hiljaisille Levyille. A-puoli on loistava, alunperin Pete The Meat & The Boysin biisi, joka on alunperin sen toimesta levytetty jo 1978, mutta julkaistiin vasta kuluvalla vuosituhannella.

Hate Forest – Innermost

Innermost (2022) on Hate Forestin kuudes täysimittainen albumi. Tämä ukrainalainen kulttiyhtye käytännössä koostuu Roman Saenkosta, joka on paremmin tunnettu samasta maasta kotoisin olevasta Drudkhista.

Nemi: Onni onnettomuudessa

Norjalaisen Lise Myhren piirtämän Nemi -sarjakuva-albumin lukeminen pitkän tauon jälkeen on todellakin kuin törmäisi vanhaan hyvään ystävään.

Cunk on Earth: Philomena Cunk perustavanlaatuisten kysymysten äärellä

Diane Morganin loistavasti esittämä Philomena Cunk on parodiahahmo David Attenboroughin tyylisestä klassisesta vakavasta dokumenttijuontajasta. Paitsi tästä absurdista historiaohjelmasta on vakavuus todella kaukana.

Petymys – Alasti EP

Petymys, tuo Helsinkiläinen kylmässä kolkossa kellarissa loisteputkien valossa äänekkäästi...

Jaa somessa

Levyn teemoja jälleen piirun verran avaava single We’re Not Buying It julkaistaan 19.8. studiolivevideon saattelemana

Tuomo Prättälän ja Markus Nordenstrengin muodostaman Tuomo & Markus -voimaduon Game Changing -albumin julkistus lähestyy (14.10. Grandpop Records).

Tuomo & Markus. Kuva: Tero Ahonen

Tänään suoratoistopalveluihin ilmestynyt We’re Not Buying It -single on sukua sosiaalisista aiheista hittejä aikoinaan tehtailleiden laulunkirjoittajien, kuten Curtis Mayfieldin, Staples Singersin, Allen Toussaintin ja Sly & Family Stonen koko maailman tuntemille kantaaottaville soul-kappaleille.

Yhdysvaltain Los Angelesissa, Minneapolisissa ja Helsingissä äänitetyn uuden singlen taltioinnissa käytettiin jopa samaa rumpukonetta kuin Sly ja bändinsä kauan sitten! Tuomo ja Markus jatkavat uudella biisillään myös oman englanninkielisen alter egonsa katalogia, sillä he ovat aikaisemmin levyttäneet useita soul-singlejä Pratt & Moody -nimellä.

We’re Not Buying It on kunnianosoitus 1960- ja 70-lukujen taitteen sielukkaille protestilauluille. Sanoituksen alkuperäisenä inspiraationa toimi 10 vuoden takainen “Occupy”-liike, mutta sen voisi kuvitella toimivan aivan yhtä hyvin vaikkapa BLM- tai Elokapina-mielenosoituksissa – missä tahansa, missä iso joukko ihmisiä kokee tulleensa huijatuksi tai kokonaan unohdetuksi valtaapitävien toimesta, kosketinsoittaja-laulaja-lauluntekijä”,

Tuomo Prättälä toteaa


 
Soundi-lehdessä tänään ensinäytössä nähtävällä We’re Not Buying It -videolla Tuomo & Markus yhtyeineen demonstroivat, kuinka heiltä käy biisin esittäminen livetilanteessa. Videolla soittaa Tuomon ja Markuksen lisäksi duon pitkäaikainen taustayhtye, johon kuuluvat trumpetisti Verneri Pohjola, rumpali-pasunisti Juho Viljanen, pedal–steel-velho Miikka McGyver Paatelainen ja basisti Jere Ijäs
 
Uusi single on kolmas tulevalta Game Changing -albumilta julkaistu kappale, duo julkaisi touko- ja kesäkuussa lomasoundtrackiksi biisit Wishful Information ja Highest Mountain. Pääosin Yhdysvalloissa äänitetyllä, 14. lokakuuta ilmestyvällä albumilla soittavat Tuomon & Markuksen ja kotimaisen taustayhtyeen lisäksi muun muassa Jonathan Wilson, jonka studiolla Los Angelesissa levy on osin äänitetty, sekä newyorkilainen kitaralegenda Marc Ribot.

Tuomo & Markus. We’re Not Buying It -singlen kansi

Lähde Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy

spot_img