Tuomo & Markus -voimaduon uusin single on sielukkaiden protestilaulujen sukua

Aiheeseen liittyvää

The Record Of My Life #32: CMX – Aion

Täyden kympin tuotos, josta on suorastaan mahdottomuus löytää heikkoa hetkeä.

Epämmattimainen mestari Jake Luupää sooloili toisen metallisinglensä

Emotion Zinen jo lähes vakiovieraaksi kutsuttava Jake Luupää on...

Elämäni keikka: Provinssirock 2011, System of a Down (Ilkka Heikkinen)

Jos pitäisi nimetä yksi tietty keikka, joka on jäänyt elähdyttävästi mieleen, ei allekirjoittaneen tarvitsisi miettiä pitkään.

Viikon Kovin Biisi: VKB 26/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

The Record Of My Life #31: THE CLASH – Cut The Crap (CBS 26601) 1985

Tämä nyt ei todellakaan ole elämäni levyjä, mutta päätin...

Jaa somessa

Levyn teemoja jälleen piirun verran avaava single We’re Not Buying It julkaistaan 19.8. studiolivevideon saattelemana

Tuomo Prättälän ja Markus Nordenstrengin muodostaman Tuomo & Markus -voimaduon Game Changing -albumin julkistus lähestyy (14.10. Grandpop Records).

Tuomo & Markus. Kuva: Tero Ahonen

Tänään suoratoistopalveluihin ilmestynyt We’re Not Buying It -single on sukua sosiaalisista aiheista hittejä aikoinaan tehtailleiden laulunkirjoittajien, kuten Curtis Mayfieldin, Staples Singersin, Allen Toussaintin ja Sly & Family Stonen koko maailman tuntemille kantaaottaville soul-kappaleille.

Yhdysvaltain Los Angelesissa, Minneapolisissa ja Helsingissä äänitetyn uuden singlen taltioinnissa käytettiin jopa samaa rumpukonetta kuin Sly ja bändinsä kauan sitten! Tuomo ja Markus jatkavat uudella biisillään myös oman englanninkielisen alter egonsa katalogia, sillä he ovat aikaisemmin levyttäneet useita soul-singlejä Pratt & Moody -nimellä.

We’re Not Buying It on kunnianosoitus 1960- ja 70-lukujen taitteen sielukkaille protestilauluille. Sanoituksen alkuperäisenä inspiraationa toimi 10 vuoden takainen “Occupy”-liike, mutta sen voisi kuvitella toimivan aivan yhtä hyvin vaikkapa BLM- tai Elokapina-mielenosoituksissa – missä tahansa, missä iso joukko ihmisiä kokee tulleensa huijatuksi tai kokonaan unohdetuksi valtaapitävien toimesta, kosketinsoittaja-laulaja-lauluntekijä”,

Tuomo Prättälä toteaa


 
Soundi-lehdessä tänään ensinäytössä nähtävällä We’re Not Buying It -videolla Tuomo & Markus yhtyeineen demonstroivat, kuinka heiltä käy biisin esittäminen livetilanteessa. Videolla soittaa Tuomon ja Markuksen lisäksi duon pitkäaikainen taustayhtye, johon kuuluvat trumpetisti Verneri Pohjola, rumpali-pasunisti Juho Viljanen, pedal–steel-velho Miikka McGyver Paatelainen ja basisti Jere Ijäs
 
Uusi single on kolmas tulevalta Game Changing -albumilta julkaistu kappale, duo julkaisi touko- ja kesäkuussa lomasoundtrackiksi biisit Wishful Information ja Highest Mountain. Pääosin Yhdysvalloissa äänitetyllä, 14. lokakuuta ilmestyvällä albumilla soittavat Tuomon & Markuksen ja kotimaisen taustayhtyeen lisäksi muun muassa Jonathan Wilson, jonka studiolla Los Angelesissa levy on osin äänitetty, sekä newyorkilainen kitaralegenda Marc Ribot.

Tuomo & Markus. We’re Not Buying It -singlen kansi

Lähde Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy

spot_img