Kuoleeko kirja, entä kirjasto? -keskustelutilaisuus 21. syyskuuta

Aiheeseen liittyvää

Sähköistynyt K3-yhtye herää ja julkaisee digisinkun

Rock- ja heavypiireissä pitkään vaikuttaneen laulaja-biisintekijä Kari Pikkujämsän kipparoimaK3-yhtye...

Runouden taikaa Kulttuurikeskus PiiPoon Runo-olohuoneessa

Kulttuurikeskus PiiPoossa juhlitaan Kirsi Kunnaksen juhlavuotta interaktiivisella Runo-olohuone-näyttelyllä.

Emotion visa: PMMP vs Maustetytöt

Tänään kisailussa on Emotion visan historian ensimmäinen kaksintaistelu. Testaa...

Opi saksofonin saloja – Arto Moisalan uusi opas puupuhaltimille

Arto Moisalan opas saksofonin soiton opetteluun on julkaistu – teos tarjoaa opit niin aloittelijoille kuin konkareillekin.

KUTSU medialle: Kokeilevaa konkretismia ja Monika Sosnowskaa EMMAssa

EMMA esittelee Kokeileva konkretismi -kokoelmanäyttelyn, jossa konkretismi herää eloon yli viidenkymmenen taiteilijan teoksissa.

Jaa somessa

E-kirjastohankkeen Kuoleeko kirja, entä kirjasto? -keskustelutilaisuus järjestetään 21. syyskuuta Oodissa.

Digitalisaatio on täällä, halusimme tai emme. Kirja-ala ja kirjastot tekevät jatkuvaa kehitystyötä sen eteen, että niiden toimintaedellytykset säilyvät ja asiakkaat löytävät kirjojen ja palvelujen äärelle. Koko Suomen yhteistä e-kirjastoa rakentava e-kirjastohanke kutsuu kirja-alan ja kirjaston edustajia keskustelemaan kirjan ja kirjaston tulevaisuudesta digitalisoituneessa yhteiskunnassamme.

Yleisölle avoin Kuoleeko kirja, entä kirjasto? -keskustelutilaisuus järjestetään Helsingissä, keskustakirjasto Oodissa keskiviikkona 21.9. klo 13–16. Mukana on laaja joukko alan toimijoita kirjailijoista kustantajiin ja kirjastolaisiin.

Kuoleeko kirjasto
Kuvassa vasemmalta: Tommi Laitio (kuva Helsingin kaupunki / Maarit Hohteri), Ronja Salmi (kuva Pietari Purovaara) ja Janne Viskari.

Kaksi teemaa

Tilaisuus rakentuu kahden teeman ympärille. Johns Hopkinsin yliopiston vieraileva tutkija Tommi Laitio alustaa kirjaston tulevaisuus -aiheisen keskustelun ja Digi- ja väestötietoviraston pääjohtaja Janne Viskari kirja-alan digitalisaatiota pohtivan keskustelun.

Tommi Laition alustuksen jälkeen kirjailija Paula Havaste, Pirkanmaan ja Keski-Suomen kehittämiskirjastoalueen koordinaattori Jarkko Rikkilä, Sanaston viestintäsuunnittelija Amanda Stavén, kansanedustaja Anu Vehviläinen​ sekä lukutaidon lapiomies Aleksis Salusjärvi keskustelevat siitä, mihin kirjastoa tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa? Entä onko mahdollista löytää toimiva tasapaino yksityisten ja kaupallisten kirja-alan toimijoiden välille? Onko digitaalisia sisältöjä ylipäänsä oltava tarjolla myös maksutta?

Janne Viskarin alustuksen jälkeen kirja-alan digitalisaatiosta keskustelevat kirjailija JP Koskinen, musiikki- ja kirja-alalla pitkään työskennellyt yrittäjä Maija Kuusi, kustantaja Mikko Aarne Kustannusyhtiö Kosmoksesta, Storytelin kustannuspäällikkö Aleksi Pöyry sekä WSOY:n markkinointi- ja viestintäjohtaja Reetta Miettinen. He pohtivat mm. sitä, miten digitalisaation kanssa pitäisi kirja-alalla elää? Miten rahat jaetaan nyt ja tulevaisuudessa? Voiko kirjoittamisella jatkossa elää ja mistä tuotot ylipäänsä tulevat?

Yleisö voi osallistua

Keskustelutilaisuuden juontajana on Ronja Salmi ja avaussanat lausuu Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan toimialajohtaja Laura Aalto. Keskustelun vetää yhteen Helsingin kirjastopalvelujen johtaja Katri Vänttinen. Yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun ja esittää kysymyksiä keskustelijoille ja alustajille. Myös median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan tilaisuuteen.

Kirjastokaista lähettää keskustelutilaisuuden suorana. Lähetystä voi seurata osoitteessa kirjastokaista.fi. Myöhemmin sivuille tulee myös tallenne tilaisuudesta.

Kuoleeko kirja, entä kirjasto? -keskustelutilaisuuden järjestää e-kirjastohanke. E-kirjastohankkeessa rakennettava kuntien yhteinen e-kirjasto antaa kaikille suomalaisille tasa-arvoisen mahdollisuuden käyttää kirjastojen digitaalisia sisältöjä.

Lähde Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

spot_img