Kuoleeko kirja, entä kirjasto? -keskustelutilaisuus 21. syyskuuta

Aiheeseen liittyvää

Kirottua: Sukellus Korkeajännityksen maailmaan

Eräitä suosikkejani ovat aina olleet toiseen maailmansotaan liittyvät sarjakuvat, joiden juonikuviot siirtyivät aikoinaan hiekkalaatikolle kavereiden ja muovisotilaiden näyteltäviksi.

Anders Fager: Pohjoiset kultit – Kauhukertomuksia

Anders Fagerin esikoisteos on hyytävällä tavalla riemukas kauhukokoelma.

Arvostelussa Tapani Rinne & Juha Mäki-Patola: Open

Kappaleet ovat harmonisia kudelmia ja äänimaisemia, jotka huokuvat rauhallisuutta, vaikka kasvavatkin välillä voimakkaisiin tuntemuksiin.

Tulenkulkijat: En enää jaksa hengittää

Upeinta tässä teoksessa on laulajan kaihoisasta jopa suoranaiseen raivoon yltyvä preesens ja tämä pakottaa minut kuuntelemaan kappaleen useampaan kertaan sekä...

Arvostelussa Rat Trap – Sulla ei aikaa oo (EP)

"Nyt ollaan siis perusasioiden äärellä ja näinä aikoina, mitä...

Jaa somessa

E-kirjastohankkeen Kuoleeko kirja, entä kirjasto? -keskustelutilaisuus järjestetään 21. syyskuuta Oodissa.

Digitalisaatio on täällä, halusimme tai emme. Kirja-ala ja kirjastot tekevät jatkuvaa kehitystyötä sen eteen, että niiden toimintaedellytykset säilyvät ja asiakkaat löytävät kirjojen ja palvelujen äärelle. Koko Suomen yhteistä e-kirjastoa rakentava e-kirjastohanke kutsuu kirja-alan ja kirjaston edustajia keskustelemaan kirjan ja kirjaston tulevaisuudesta digitalisoituneessa yhteiskunnassamme.

Yleisölle avoin Kuoleeko kirja, entä kirjasto? -keskustelutilaisuus järjestetään Helsingissä, keskustakirjasto Oodissa keskiviikkona 21.9. klo 13–16. Mukana on laaja joukko alan toimijoita kirjailijoista kustantajiin ja kirjastolaisiin.

Kuoleeko kirjasto
Kuvassa vasemmalta: Tommi Laitio (kuva Helsingin kaupunki / Maarit Hohteri), Ronja Salmi (kuva Pietari Purovaara) ja Janne Viskari.

Kaksi teemaa

Tilaisuus rakentuu kahden teeman ympärille. Johns Hopkinsin yliopiston vieraileva tutkija Tommi Laitio alustaa kirjaston tulevaisuus -aiheisen keskustelun ja Digi- ja väestötietoviraston pääjohtaja Janne Viskari kirja-alan digitalisaatiota pohtivan keskustelun.

Tommi Laition alustuksen jälkeen kirjailija Paula Havaste, Pirkanmaan ja Keski-Suomen kehittämiskirjastoalueen koordinaattori Jarkko Rikkilä, Sanaston viestintäsuunnittelija Amanda Stavén, kansanedustaja Anu Vehviläinen​ sekä lukutaidon lapiomies Aleksis Salusjärvi keskustelevat siitä, mihin kirjastoa tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa? Entä onko mahdollista löytää toimiva tasapaino yksityisten ja kaupallisten kirja-alan toimijoiden välille? Onko digitaalisia sisältöjä ylipäänsä oltava tarjolla myös maksutta?

Janne Viskarin alustuksen jälkeen kirja-alan digitalisaatiosta keskustelevat kirjailija JP Koskinen, musiikki- ja kirja-alalla pitkään työskennellyt yrittäjä Maija Kuusi, kustantaja Mikko Aarne Kustannusyhtiö Kosmoksesta, Storytelin kustannuspäällikkö Aleksi Pöyry sekä WSOY:n markkinointi- ja viestintäjohtaja Reetta Miettinen. He pohtivat mm. sitä, miten digitalisaation kanssa pitäisi kirja-alalla elää? Miten rahat jaetaan nyt ja tulevaisuudessa? Voiko kirjoittamisella jatkossa elää ja mistä tuotot ylipäänsä tulevat?

Yleisö voi osallistua

Keskustelutilaisuuden juontajana on Ronja Salmi ja avaussanat lausuu Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan toimialajohtaja Laura Aalto. Keskustelun vetää yhteen Helsingin kirjastopalvelujen johtaja Katri Vänttinen. Yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun ja esittää kysymyksiä keskustelijoille ja alustajille. Myös median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan tilaisuuteen.

Kirjastokaista lähettää keskustelutilaisuuden suorana. Lähetystä voi seurata osoitteessa kirjastokaista.fi. Myöhemmin sivuille tulee myös tallenne tilaisuudesta.

Kuoleeko kirja, entä kirjasto? -keskustelutilaisuuden järjestää e-kirjastohanke. E-kirjastohankkeessa rakennettava kuntien yhteinen e-kirjasto antaa kaikille suomalaisille tasa-arvoisen mahdollisuuden käyttää kirjastojen digitaalisia sisältöjä.

Lähde Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

spot_img