Kuoleeko kirja, entä kirjasto? -keskustelutilaisuus 21. syyskuuta

Aiheeseen liittyvää

Brazen Forgery julkaisi toisen singlen syksyllä ilmestyvältä EP:lta

Dark metal -projekti Brazen Forgery julkaisi toisen singlen syksyllä...

Atomic Berries uudelleenlämmittää vuodentakaista eurojyystöään

Taas on se hetki, kun Atomic Berries -yhtye julkaisee uutta musiikkia. Nyt oma lehmä ojassa tai ainakin hyvin voideltuna, juuri silmäilemäsi artikkeli kertoo, mistä...

Viikon Kovin Biisi: VKB 28/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Epämmattimainen mestari Jake Luupää sooloili toisen metallisinglensä

Emotion Zinen jo lähes vakiovieraaksi kutsuttava Jake Luupää on...

Viikon Kovin Biisi: VKB 27/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Jaa somessa

E-kirjastohankkeen Kuoleeko kirja, entä kirjasto? -keskustelutilaisuus järjestetään 21. syyskuuta Oodissa.

Digitalisaatio on täällä, halusimme tai emme. Kirja-ala ja kirjastot tekevät jatkuvaa kehitystyötä sen eteen, että niiden toimintaedellytykset säilyvät ja asiakkaat löytävät kirjojen ja palvelujen äärelle. Koko Suomen yhteistä e-kirjastoa rakentava e-kirjastohanke kutsuu kirja-alan ja kirjaston edustajia keskustelemaan kirjan ja kirjaston tulevaisuudesta digitalisoituneessa yhteiskunnassamme.

Yleisölle avoin Kuoleeko kirja, entä kirjasto? -keskustelutilaisuus järjestetään Helsingissä, keskustakirjasto Oodissa keskiviikkona 21.9. klo 13–16. Mukana on laaja joukko alan toimijoita kirjailijoista kustantajiin ja kirjastolaisiin.

Kuoleeko kirjasto
Kuvassa vasemmalta: Tommi Laitio (kuva Helsingin kaupunki / Maarit Hohteri), Ronja Salmi (kuva Pietari Purovaara) ja Janne Viskari.

Kaksi teemaa

Tilaisuus rakentuu kahden teeman ympärille. Johns Hopkinsin yliopiston vieraileva tutkija Tommi Laitio alustaa kirjaston tulevaisuus -aiheisen keskustelun ja Digi- ja väestötietoviraston pääjohtaja Janne Viskari kirja-alan digitalisaatiota pohtivan keskustelun.

Tommi Laition alustuksen jälkeen kirjailija Paula Havaste, Pirkanmaan ja Keski-Suomen kehittämiskirjastoalueen koordinaattori Jarkko Rikkilä, Sanaston viestintäsuunnittelija Amanda Stavén, kansanedustaja Anu Vehviläinen​ sekä lukutaidon lapiomies Aleksis Salusjärvi keskustelevat siitä, mihin kirjastoa tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa? Entä onko mahdollista löytää toimiva tasapaino yksityisten ja kaupallisten kirja-alan toimijoiden välille? Onko digitaalisia sisältöjä ylipäänsä oltava tarjolla myös maksutta?

Janne Viskarin alustuksen jälkeen kirja-alan digitalisaatiosta keskustelevat kirjailija JP Koskinen, musiikki- ja kirja-alalla pitkään työskennellyt yrittäjä Maija Kuusi, kustantaja Mikko Aarne Kustannusyhtiö Kosmoksesta, Storytelin kustannuspäällikkö Aleksi Pöyry sekä WSOY:n markkinointi- ja viestintäjohtaja Reetta Miettinen. He pohtivat mm. sitä, miten digitalisaation kanssa pitäisi kirja-alalla elää? Miten rahat jaetaan nyt ja tulevaisuudessa? Voiko kirjoittamisella jatkossa elää ja mistä tuotot ylipäänsä tulevat?

Yleisö voi osallistua

Keskustelutilaisuuden juontajana on Ronja Salmi ja avaussanat lausuu Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan toimialajohtaja Laura Aalto. Keskustelun vetää yhteen Helsingin kirjastopalvelujen johtaja Katri Vänttinen. Yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun ja esittää kysymyksiä keskustelijoille ja alustajille. Myös median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan tilaisuuteen.

Kirjastokaista lähettää keskustelutilaisuuden suorana. Lähetystä voi seurata osoitteessa kirjastokaista.fi. Myöhemmin sivuille tulee myös tallenne tilaisuudesta.

Kuoleeko kirja, entä kirjasto? -keskustelutilaisuuden järjestää e-kirjastohanke. E-kirjastohankkeessa rakennettava kuntien yhteinen e-kirjasto antaa kaikille suomalaisille tasa-arvoisen mahdollisuuden käyttää kirjastojen digitaalisia sisältöjä.

Lähde Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

spot_img