Brazen Forgery – The Antimatter

Aiheeseen liittyvää

Esc – Blackbook (Straight Up Breakbeat 2024)

Reese-bassoa, breikkejä kulta-ajoilta, jamaika-viitteet sekä eteeriset tanssilattia-hypnoosiin ajavat padit kaikki löytyy eli Escillä kaikki jungle-genren checklistin asiat kunnossa hänen debyytti-levyllään jonka julkaisee pitkän linja jungle-expertti ODJ Dizzy kotimaisella lafkallaan SUBB.

Muuta tavoitteet tuloksiksi katalyyttisten mekanismien voimalla

Kirjan periaatteet ovat laajasti sovellettavissa monilla eri aloilla, ja...

Kirja elokuvasta ja sen tekemisestä

Raija Talvion ja Mikko Mattilan Arvottomat - tärkeintä on lähteminen -tietoteos julkaistaan Sodankylän elokuvajuhlilla. Tässä moniäänisessä kirjassa haastattelut, valokuvat ja aikalaistekstit täydentävät toisiaan.

Liljankukka – esikoisromaani menetetyn kotiseudun kaipuusta

Liljankukka on tarina Ainon matkasta sodan varjojen alla. Menetysten ja rakkauden sävyttämä romaani kertoo menetetyn kotiseudun kaipuusta.

Koko perheen tapahtumia: Hakaniemen hallin 110-vuotisjuhla, Hietalahden Lasten lauantai ja Helsinki-päivä Teurastamolla

Helsingin kesä tarjoaa paljon mukavaa tekemistä koko perheelle! Juhli Hakaniemen hallin 110-vuotissynttäreitä, osallistu Teurastamon Helsinki-päivään ja nauti Hietalahden Lasten lauantaista.

Jaa somessa

Turun seudulla vaikuttava dark metal-projekti Brazen Forgery on julkaissut uuden digisinglen digitaalisissa suoratoistopalveluissa. Single kantaa nimeä The Antimatter ja se kertoo monikerroksellisesti vastavoimien vääjäämättömästä törmäyskurssille ajautumisesta ja siitä johtuvasta kaiken tuhoutumisesta. Brazen Forgery julkaisi debyyttialbuminsa tammikuussa 2023 ja sai osakseen hyviä ja jopa ylistäviä arvosteluja. Myös Emotion Zine piti tuolloin kovasti kuulemastaan (lue arvostelu tästä) ja innolla laitammekin nyt levylautasen pyörimään. Ainakin singlen kansi on todella upea!


The Antimatter lähtee kiinnostavasti lyhyellä introlla liikkeelle ja siitä kehittyy mukavasti eteenpäin soljuva keskitempoinen biisi. Se on synkkä ja suoraviivainen metalliveisu, jossa mennään eteenpäin ilman sen kummempia kikkailuja. Perinteisten metalli-instrumenttien lisäksi raitaa kannattelee klassisten puhallin- ja jousisoittimien yhdistelmä sekä kuoro. Laulupuoleen kappaleessa on selvästi panostettu ja vokaaleja onkin monta kerrosta ja montaa eri tekniikkaa. Säkeistön täyttää upea korkean ja matalan kähinän yhdistelmä, kun taas kertosäkeistöissä vokaalit ovat melodista laulua ja jonkinlaista murinaa edellisten väliltä. Melodista laulua biisissä on vähemmän mitä debyytillä, joskin sitä on käytetty taustaelementteinä monessa kohdassa.

The Antimatter ei ole ehkä ihan niin mahtipontinen, kuin jotkut aiemman tuotannon kappaleet ja kevyemmät musiikilliset vaikutteet on laitettu tällä kertaa taustalle. Biisiin ei välttämättä pääse ihan ensikuulemalta sisään, mutta muutaman kuuntelukerran jälkeen biisin läpikantavan kitarariffin vaikutus alkaa purra ja kappaleesta löytyy ihan uusia tasoja. Itselleni välisoittojen taustalla kuuluvat laulujutut ovat erityisen koukuttavia, joita jostain syystä haluaa kuunnella yhä uudestaan.

The Antimatterin lyriikat ovat uskottavat ja tukevat biisin musiikillista antia suvereenisti. Soundeista voi aina olla montaa mieltä, mutta Brazen Forgery noudattaa omaa linjaansa niiden suhteen ja tätä on syytä kunnioittaa. Eipä tälle voi muuta sanoa kuin, että hyvälle kuulostaa ja jatkakaa samaan malliin!

https://www.brazenforgery.net/

spot_img