Brazen Forgery – The Antimatter

Aiheeseen liittyvää

Nemi: Onni onnettomuudessa

Norjalaisen Lise Myhren piirtämän Nemi -sarjakuva-albumin lukeminen pitkän tauon jälkeen on todellakin kuin törmäisi vanhaan hyvään ystävään.

EDDIE & THE HOT RODS: Why Should I Care / A Million Miles Away (Hiljaiset Levyt HIKS-086) 7″ 2023

Eddie & co on tehnyt toisen sinkkunsa Hiljaisille Levyille. A-puoli on loistava, alunperin Pete The Meat & The Boysin biisi, joka on alunperin sen toimesta levytetty jo 1978, mutta julkaistiin vasta kuluvalla vuosituhannella.

TV SMITH: Generation Y (Hiljaiset Levyt HIKI-073) 2022

TV Smith on suomalaisille jo aika tuttu, ainakin tietyissä piireissä. Mieshän on keikkaillut täällä lukemattomia kertoja yksinään tai vaikkapa Punk Lurex OK:n kanssa, jonka kanssa teki myös EP:n.

Ahven-yhtyeen paluu

Toimitustamme lähestyi Ahven-yhtye, joka on tehnyt paluun 2021 noin viidentoista vuoden tauon jälkeen. Yhtyeen kokoonpano ja roolit ovat edelleen samat kuin ensimmäisen tulemisen (1999-2005) aikaan.

Jaa somessa

Turun seudulla vaikuttava dark metal-projekti Brazen Forgery on julkaissut uuden digisinglen digitaalisissa suoratoistopalveluissa. Single kantaa nimeä The Antimatter ja se kertoo monikerroksellisesti vastavoimien vääjäämättömästä törmäyskurssille ajautumisesta ja siitä johtuvasta kaiken tuhoutumisesta. Brazen Forgery julkaisi debyyttialbuminsa tammikuussa 2023 ja sai osakseen hyviä ja jopa ylistäviä arvosteluja. Myös Emotion Zine piti tuolloin kovasti kuulemastaan (lue arvostelu tästä) ja innolla laitammekin nyt levylautasen pyörimään. Ainakin singlen kansi on todella upea!


The Antimatter lähtee kiinnostavasti lyhyellä introlla liikkeelle ja siitä kehittyy mukavasti eteenpäin soljuva keskitempoinen biisi. Se on synkkä ja suoraviivainen metalliveisu, jossa mennään eteenpäin ilman sen kummempia kikkailuja. Perinteisten metalli-instrumenttien lisäksi raitaa kannattelee klassisten puhallin- ja jousisoittimien yhdistelmä sekä kuoro. Laulupuoleen kappaleessa on selvästi panostettu ja vokaaleja onkin monta kerrosta ja montaa eri tekniikkaa. Säkeistön täyttää upea korkean ja matalan kähinän yhdistelmä, kun taas kertosäkeistöissä vokaalit ovat melodista laulua ja jonkinlaista murinaa edellisten väliltä. Melodista laulua biisissä on vähemmän mitä debyytillä, joskin sitä on käytetty taustaelementteinä monessa kohdassa.

The Antimatter ei ole ehkä ihan niin mahtipontinen, kuin jotkut aiemman tuotannon kappaleet ja kevyemmät musiikilliset vaikutteet on laitettu tällä kertaa taustalle. Biisiin ei välttämättä pääse ihan ensikuulemalta sisään, mutta muutaman kuuntelukerran jälkeen biisin läpikantavan kitarariffin vaikutus alkaa purra ja kappaleesta löytyy ihan uusia tasoja. Itselleni välisoittojen taustalla kuuluvat laulujutut ovat erityisen koukuttavia, joita jostain syystä haluaa kuunnella yhä uudestaan.

The Antimatterin lyriikat ovat uskottavat ja tukevat biisin musiikillista antia suvereenisti. Soundeista voi aina olla montaa mieltä, mutta Brazen Forgery noudattaa omaa linjaansa niiden suhteen ja tätä on syytä kunnioittaa. Eipä tälle voi muuta sanoa kuin, että hyvälle kuulostaa ja jatkakaa samaan malliin!

https://www.brazenforgery.net/

spot_img