SAATTOHOITO 79: Pääoma ja valtiovalta / Urheilupuisto 13.6. (Hiljaiset Levyt HIKS-081) 2022

Aiheeseen liittyvää

Haastateltavana Ruma Planeetta -rockyhtye

Tänään minulla on ilo haastatella helsinkiläistä yhtyettä nimeltä Ruma Planeetta. Yhtye kertoo tyylilajikseen rockmusiikin.

THE DICKIES: Blink 183/Clean money (Cleopatra CLO 3366) 2022

Dickies on ollut enemmän tai vähemmän kasassa yli 45 vuotta. Välillä on ollut hiljaisia kausia ja muutama traaginen kuolemakin on yhtyeen piirissä tapahtunut, esimerkiksi Chuck Wagon ei ollut kuin 24 kun ampui itsensä.

The Record of My Life #16: Blackpink – Born pink

Tämän tekstin on kirjoittanut Mila Kallio. Lehdessä hän vastaa toimitukseen liittyvistä asioista ja muunmuassa tämän The Record of My Life -palstan pyörittämisestä.

Apulanta ja Maija Vilkkumaa palkittiin Radio Suomirockin legendaarisella elämäntyöpalkinnolla

Radio SuomiRockin vuosi 2022 on paketoitu perinteisin menoin Eläköön SuomiRock! -palkinnoilla. Tänä vuonna pokaali elämäntyöstä ojennettiin Apulannalle ja Maija Vilkkumaalle.

Tulenkulkijat: En enää jaksa hengittää

Upeinta tässä teoksessa on laulajan kaihoisasta jopa suoranaiseen raivoon yltyvä preesens ja tämä pakottaa minut kuuntelemaan kappaleen useampaan kertaan sekä...

Jaa somessa

Ei niinkään yllättäen Kouvolasta tuleva Saattohoito 79 luottaa 70-luvun punkkiin.

Viime vuonna tuli LP ja nyt on vuorossa single, jonka A-puoli on tietenkin versio Blå Tågetin jo -72 julkaistusta biisistä, mutta jonka Ebba Grön teki tunnetuksi nimellä Staten & kapitalet.

Versio on todella hyvä ja uskollinen luonnollisesti E.G:n versiolle. Laulaja Janne Tokon ääni kuulostaa Tumppi Varoselta (eikä vähää kuulostakaan!) ja tämähän ei ole huono asia.

Saattohoito arvostelu

B-puolen kaunis oma biisi ei ole yhtään sen huonompi ja voisi olla vaikkapa laulun lisäksi myös sävellyksenä joltain Problemsin vanhalta levyltä, uusi Problems kun ei oikein ole enää minuun kauheasti iskenyt. Bändin soittajat eivät ole kauhean nuoria ja Tokko on soittanut kauan sitten mm. Los Jacopablosien kolmannella pitkäsoitolla Kolmas vene vasemmalta.

Nyt on kuitenkin kyseessä sen luokan vanhan liiton punkpoppia, että luulisi menestystäkin tulevan. Eihän tällaista melodista, mutta kuitenkin rankempaa musiikkia koskaan ole liikaa, nyt kun Pää Kii-yhtyekin on ainakin tauolla.

– V. Vahtera

spot_img