SAATTOHOITO 79: Pääoma ja valtiovalta / Urheilupuisto 13.6. (Hiljaiset Levyt HIKS-081) 2022

Aiheeseen liittyvää

Emotion visa: PMMP vs Maustetytöt

Tänään kisailussa on Emotion visan historian ensimmäinen kaksintaistelu. Testaa...

POJAT: Nämä ajat (Hiljaiset Levyt HIKI-079) LP, 2023

Pojat oli omasta mielestäni paras Suomen ns. ramopunkbändeistä ilmestyttyään kuvioihin joskus vuonna 1990. Tekstit olivat nokkelia ja sävellykset tarttuvia ja vieraatkin palat yleensä suomennettu Ramoilta tai Boysilta. Omistan 2 ekaa LP:tä ja Pasi Virtanen -sinkun, mutta sitten kiinnostus vähän lopahti; mielestäni biisien taso laski tai se muuttui kertaamiseksi. Silloin tällöin keikalla nähdessäni oli kyllä kivaa ja viimeisin hankintani on Palaa-cd vuodelta 2003, jossa on loistava Mä uskon meihin -biisi.

The Blassics uskoo 10 vuoden jälkeen yhä käsityöläisyyteen

Kotimaisen afrofunkin ja -jazzin ylpeys juhlistaa uudella kokoelmalla Sounding Times studionsa ja levymerkkinsä monivivahteista taivalta.

Hellsinki Metal Festival

11-12.8.2023 Nordis Antti Sorsa Kim Strömsholm Uudet metallifestivaalit ovat aina tervetulleita, varsinkin...

The Protex -bändikatsaus

Protex on näitä alkuajan punkbändejä Pohjois-Irlannin Belfastista ja perustettiin vuonna 1978.

Jaa somessa

Ei niinkään yllättäen Kouvolasta tuleva Saattohoito 79 luottaa 70-luvun punkkiin.

Viime vuonna tuli LP ja nyt on vuorossa single, jonka A-puoli on tietenkin versio Blå Tågetin jo -72 julkaistusta biisistä, mutta jonka Ebba Grön teki tunnetuksi nimellä Staten & kapitalet.

Versio on todella hyvä ja uskollinen luonnollisesti E.G:n versiolle. Laulaja Janne Tokon ääni kuulostaa Tumppi Varoselta (eikä vähää kuulostakaan!) ja tämähän ei ole huono asia.

Saattohoito arvostelu

B-puolen kaunis oma biisi ei ole yhtään sen huonompi ja voisi olla vaikkapa laulun lisäksi myös sävellyksenä joltain Problemsin vanhalta levyltä, uusi Problems kun ei oikein ole enää minuun kauheasti iskenyt. Bändin soittajat eivät ole kauhean nuoria ja Tokko on soittanut kauan sitten mm. Los Jacopablosien kolmannella pitkäsoitolla Kolmas vene vasemmalta.

Nyt on kuitenkin kyseessä sen luokan vanhan liiton punkpoppia, että luulisi menestystäkin tulevan. Eihän tällaista melodista, mutta kuitenkin rankempaa musiikkia koskaan ole liikaa, nyt kun Pää Kii-yhtyekin on ainakin tauolla.

– V. Vahtera

spot_img