Turku Sea Jazz käynnistyy keskiviikkona

Aiheeseen liittyvää

Nemi: Onni onnettomuudessa

Norjalaisen Lise Myhren piirtämän Nemi -sarjakuva-albumin lukeminen pitkän tauon jälkeen on todellakin kuin törmäisi vanhaan hyvään ystävään.

EDDIE & THE HOT RODS: Why Should I Care / A Million Miles Away (Hiljaiset Levyt HIKS-086) 7″ 2023

Eddie & co on tehnyt toisen sinkkunsa Hiljaisille Levyille. A-puoli on loistava, alunperin Pete The Meat & The Boysin biisi, joka on alunperin sen toimesta levytetty jo 1978, mutta julkaistiin vasta kuluvalla vuosituhannella.

TV SMITH: Generation Y (Hiljaiset Levyt HIKI-073) 2022

TV Smith on suomalaisille jo aika tuttu, ainakin tietyissä piireissä. Mieshän on keikkaillut täällä lukemattomia kertoja yksinään tai vaikkapa Punk Lurex OK:n kanssa, jonka kanssa teki myös EP:n.

Ahven-yhtyeen paluu

Toimitustamme lähestyi Ahven-yhtye, joka on tehnyt paluun 2021 noin viidentoista vuoden tauon jälkeen. Yhtyeen kokoonpano ja roolit ovat edelleen samat kuin ensimmäisen tulemisen (1999-2005) aikaan.

Jaa somessa

Turku Sea Jazz on yksi neljästä festivaalista saaristomerellisessä Archipelago Sea Jazz -sarjassa, johon kuuluvat myös Baltic Jazz, Korpo Sea Jazz ja uusi elokuinen Åland Sea Jazz.

Keskiviikon pääsymaksuton avajaistapahtuma 27.7. järjestetään yhteistyössä John Nurmisen Säätiön kanssa. Kirkkopuiston Terassin lavalle nousee jazzlegenda Junnu Aaltosen tähdittämä pohjoismainen kvartetti The Father, The Sons & The Junnu. Konsertin tauolla järjestetään itämerellinen keskustelutilaisuus, jossa ajankohtaiset asiantuntijavieraat keskustelevat kaloista, kalastamisesta ja Itämeri-ystävällisestä ruuasta. Mukana europarlamentaarikko Ville Niinistö (vihr.), Toivosen Lähikalan kalastaja Saija Toivonen, ruokavisionääri ja kokki Sami Tallberg sekä kirjailija Jukka Ahonen. Keskustelua johdattelee John Nurmisen Säätiön viestintäjohtaja Elina Lehtinen. Tapahtumalla on säävaraus.

”Hienoa päästä toteuttamaan pitkään visioitua festarikonseptia, jossa yhdistyvät Turun saariston lumo sekä maailmanluokan jazzmusiikki”,

iloitsee Turku Sea Jazzin taiteellinen johtaja, Jussi Fredriksson.

Torstaina lähdetään meriretkelle Seilin saarelle. Seilin kirkossa kuullaan mestaritrumpetisti Verneri Pohjolan improvisoitu soolokonsertti, ja Ravintola Seilissä esiintyy pianisti Jussi Fredrikssonin johtama trio, joka soittaa tuoreen Archipelago Sea Tales -albuminsa merellisiä sävellyksiä. Yhteysalus M/S Norrskär kuljettaa konserttiyleisön aamulla Aurajoesta Seiliin ja alkuillasta takaisin Turkuun.

Turku Sea Jazz

Perjantai käynnistyy Archipelago Sea Jazz -festivaalisarjan nimikkoyhtyeen ilmaiskonsertilla klo 16 Merikeskus Forum Marinumin edustalla Suomen Joutsenella. Varsinaiselle festivaalialueelle siirrytään klo 18 kuuntelemaan mestaripianisti Riitta Paakin kvartettia, jossa vierailevana solistina esiintyy amerikkalaisfonisti Rick Margitza. Päälavan konserttien välissä nautiskellaan Terassilavalla kriitikoiden ylistämän Maxxxtet-yhtyeen soitosta. Perjantai huipentuu nostalgisissa tunnelmissa Pepe Willberg & Jukka Eskola Statementin sekä jazzkitaran megatähden, legendaarisen John Scofieldin johtaman Yankee Go Home -projektin sävelin.

Lauantain festivaalipäivän avaa vastustamattomalla svengillään ja virtuositeetillään Jukka Perko PreBoppers. Svengi ei jätä kylmäksi myöskään Terassilavalla, jossa viihdyttää huippubasisti Kaisa Mäensivun, vibrafonilegenda Severi Pyysalon ja newyorkilaisrumpali Joe Perin muodostama trio. Päälavalle kansainvälistä glamouria tuo moninkertaisesti palkittu karismaattinen ranskalaislaulaja Cyrille Aimée, joka tunnetaan kotikaupungissaan New Yorkissa myös Broadway-näyttelijänä. Festivaalin päätteeksi Turku Sea Jazzin yleisö tutustuu upouuteen ja yllätykselliseen jazzia ja elektronista musiikkia yhdistelevään kokoonpanoon, jota johtaa maailman seuratuimpiin beatbox-artisteihin lukeutuva alansa pioneeri, Felix Zenger.

”Nyt tuodaan parasta pöytään sekä musiikin että makuelämysten muodossa, kun kotimaisista ja kansainvälisistä tähdistä päästään nauttimaan laadukkaan ravintolakokonaisuuden äärellä. Festivaaleilla koetaan myös historian havinaa, kun jazzlegenda John Scofield esiintyy ensimmäistä kertaa Turussa!”

Turku Sea Jazz käynnistää yhteistyön myös Turku Food & Wine Festivalin kanssa. Forum Marinumille rakentuu 29.–30. kolmen huippuravintolan, pienpanimon ja viinibaarin kokonaisuus. Ravintolat Smör, Siro ja Nomad tarjoilevat unohtumattomia ja rohkeita makuja Itämeren parhaista raaka-aineista skandinaavisin, aasialaisin ja afrikkalaisin vaikuttein. Pienpanimovalikoimasta vastaa kemiöläinen Kimito Brewing, joka tuo festareille omien oluiden lisäksi virolaisen Tankerin ja ahvenanmaalaisen Open Water Breweryn tuotteita. Festivaalin oma viinibaarin valikoima koostetaan mielenkiintoisista pientuottajaviineistä, joissa korostuvat vastuullisuus, luonnonmukaisuus ja alkuperä.

Turku Sea Jazz on yksi neljästä festivaalista saaristomerellisessä Archipelago Sea Jazz -sarjassa, johon kuuluvat myös Baltic Jazz, Korpo Sea Jazz ja uusi elokuinen Åland Sea Jazz. Kaikkien sarjan festivaalien lipunmyynnin yhteydessä voi Tiketissä tukea John Nurmisen Säätiön meriympäristötyötä.

Lisätietoja tapahtumasta: turkuseajazz.fi

Lähde Turku Sea Jazz

spot_img