Arvostelussa SIMON HALFON – Oasis: Supersonic (Like, 2021)

Aiheeseen liittyvää

Arvostelussa AVSR – Color Cycle

Tällä kertaa levylautasella on jyväskyläläisen musiikintekijän, Antti Rautapään, sooloprojektin...

Defiled Serenity – Your Worst Enemy

Before The Dawn -yhtyeen keulahahmon Paavo Laapotin perustama Defiled...

OO Recordingsin kuudes julkaisu ulos marraskuussa diginä ja kasettina.

Kuudes julkaisu OO Recordingsilla kasvattaa artistien listaa Ukrainaan, kun...

HAPE – Night Life (EABE 2024)

Tallinnalaisen Taavi Tulevin alter ego HAPE julkaisi elektro-debyyttinsä suomalaisella EABE-levymerkillä. Tulevin omalla nimellään aiemmin julkaisema Berlin School/ambient-albumi nimeltään .. (kyllä kaksi pistettä!) on yksi vinyylihyllyni useimmiten soitettu levy, joten iloitsin päästessäni kuulemaan artistilta uutta materiaalia.

Emotion visa: Hellsinki Metal Festival

Emotion visa palaa kesälomilta ajankohtaisella visailulla. Testaa mitä tiedät...

Jaa somessa

Joopa joo, ajattelin, että jos yrittäisi edes jokusen sivun lukea bussimatkalla keskustasta Varissuolle.

Siinä kävikin niin, että suurimmaksi osaksi veljesten vuoropuheluista koostuva kirja (heidän haastattelunsa on tietysti tehty eri aikana eri paikassa, koska eivät ole tulleet vuosiin enää toimeen) vei mukaansa ja onkin ihan hauskaa luettavaa.

Simon Halfonin Oasis-kirja

Yleensä en ole kauheasti kiinnostunut, kun elämäkerroissa puhutaan tyyppien lapsuudesta, mutta tämä teki siinäkin poikkeuksen, vaikka tyypillinen ryysyistä rikkauksiin -tarina onkin.

Ja kiinnostavaa on tietysti myös ajat ennen suurta rocktähteyttä, mihin ei kyllä kauaa mennyt Noelin tultua bändiin. Ja koska kirja levytysuraltakin käsittelee vain sitä aikaa, milloin itsekin Oasista jaksoin kuunnella, eli kahden ekan levyn aikakautta, niin mikäpäs siinä, tuli pitkästä aikaa kuunneltuakin bändiä, itsellä ei tosin taida olla kuin pari singleä, Definitely Mayben ostin, lahjaksi.

Kovasti he tekevät selväksi olleensa viimeinen suuri rockbändi, mutta se ei oikeastaan ole edes paskapuhetta, noiden ekojen levyjen jälkeen alkoivat internet ja muut nykypäivän jutut yleistyä, eikä musiikkikaan ole kuin ennen.

Oasis taisi olla viimeinen pelkästään musiikillisilla arvoilla (super)suosioon päässyt bändi. Voin olla väärässäkin ja Oasis ei itselleni kauheasti edes merkinnyt.

Mutta kuitenkin tämä oli viihdyttävä ja sinänsä yllättävä kirja, ettei solvaukset puolin ja toisin menneet aivan yli äyräiden (toki tässä muutkin paljon puhuvat), vaan tässä puhutaan suht asiallisesti, tosin luulen että paljon on sensuroitu ja ne taitavat olla tuolla DVD:llä, josta en taida olla kiinnostunutkaan ennen kuin Areenasta löytyy.

– V. Vahtera

spot_img