Kansainvälinen tanssin päivä herättää Suomen eloon tanssin taian kautta

Aiheeseen liittyvää

MANIFETSI 6 (lehti, 2024)

Tämä tuli sitten päätökseen. En ole ehtinyt lukemaan kuin vasta nuo kolme ensimmäistä punkkiin nojaavaa juttua, mutta selatessa ja sieltä täältä pätkiä lueskellessa tulin siihen johtopäätökseen, että tämä viimeinen numero on ehdottomasti sarjan paras, ei tunnu olevan kuin pari juttua, jotka jäävät kyllä väliin, tai ehkä, enhän jostain pesäpallosta mitään tajua, mutta miksei siitäkin sitten voisi…

Viikon Kovin Biisi: VKB 18/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Tapio Kujala valittu Taideyliopiston vararehtoriksi

Tapio Kujala valittiin Taideyliopiston koulutuksesta vastaavaksi vararehtoriksi. Valinnassa korostettiin hänen johtamiskokemustaan ja laajoja verkostoja.

Teurastamon kesä tarjoilee monipuolista ohjelmaa Helsingissä

Teurastamon kesä täyttyy moninaisista tapahtumista Helsingin sydämessä, joista nauttivat kaikenikäiset kaupunkilaiset.

Laozi ja tekemättömyyden filosofia syntytaolaisuuden sydämessä

TaoLinin syväluotaava teos, Laozi ja tekemättömyyden taito, avaa ovia kiinalaisen ajattelun ja taolaisuuden maailmaan.

Jaa somessa

Kansainvälistä tanssin päivää juhlistetaan ympäri Suomea monipuolisilla esityksillä ja tapahtumilla.

Tanssin päivänä 29.4. ja sitä edeltävällä viikolla tarjoutuu mahdollisuus kokea tanssin moninaisuus eri puolilla Suomea, aina Sodankylästä Kuopioon. Tapahtumiin kuuluu esityksiä, avoimia harjoituksia ja flashmob-esityksiä.

Vantaalla gaala juhlistaa kaupungin merkkipäivää, Kansallisooppera kutsuu katutanssijoita ja Harri Hill tarjoilee avoimen harjoituksen Tanssin talon Pannuhallissa. Erilaisia tanssitapahtumia löytyy myös Oulun Valvesalista ja Porista.

Hämeenlinnan kirjastossa, Kaustisella ja Kuopion torilla järjestetään erityisiä tanssihyppelyitä Tanssin päivänä. Lisäksi flamenco sytyttää Tuusulassa, ja laaja valikoima esityksiä on tarjolla kaupungeissa kuten Tampere, Turku, Jyväskylä ja Helsinki.

Tanssi sopii monelle, sillä se on sosiaalisesti rikastuttavaa ja tarjoaa sekä liikunnan että ilmaisun iloa. Tanssia harrastaa yli 150 000 suomalaista, jotka löytävät siitä myös henkisen stimulaation. Tanssi myös parantaa ongelmanratkaisutaitoja ja aktivoi aivojen eri osia.

Tanssi on monille myös ammatti. Viime vuonna rekisteröitiin lähes 3 000 ammattilaistason tanssiesitystä, ja keväällä on vielä mahdollisuus nähdä lähes 50 tanssiteosta. Kansainvälisenä tanssin päivänä ammattilaiset ja harrastajat jakavat tanssin iloa.

Lähde Sirkuksen ja tanssin tiedotuskeskus ry

spot_img