Puhos Loves People -festivaali kutsuu sinut monimuotoiseen Itä-Helsinkiin

Aiheeseen liittyvää

TIMO KALEVI FORSS:Leevi And The Leavings – Hittitehtaan Tarina (Like, 2022)

Leevi oli sellainen yhtye, jota ei kakarana hurjana punkkarina voinut kuunnella, tai ainakaan sellaista ei voinut myöntää.

Tulenkulkijat: En enää jaksa hengittää

Upeinta tässä teoksessa on laulajan kaihoisasta jopa suoranaiseen raivoon yltyvä preesens ja tämä pakottaa minut kuuntelemaan kappaleen useampaan kertaan sekä...

Wigwam Experience täydentämään Helsingin juhlaviikkoja

Eri aikakausien jäsenistä koostuva Wigwam Experience nähdään Huvilassa torstaina 25. elokuuta.

Arvostelussa Behind This Guilt – No More Masks

Mikään ei häiritse kuuntelukokemusta ja paikka paikoin homma soundaa jopa TODELLA hyvältä.

Arvostelussa SIMON HALFON – Oasis: Supersonic (Like, 2021)

Yleensä en ole kauheasti kiinnostunut, kun elämäkerroissa puhutaan tyyppien lapsuudesta, mutta tämä teki siinäkin poikkeuksen, vaikka tyypillinen ryysyistä rikkauksiin -tarina onkin.

Jaa somessa

Puotinharjun Puhoksella vietetään jokavuotista korttelijuhlaa lauantaina 6.8.

Helsingin eri kieliryhmien populaarikulttuurin kiinnostavimpia ilmiöitä esittelevä Puhos Loves People -kulttuurifestivaali järjestetään Puotinharjun Puhoksella, Itäkeskuksessa lauantaina 6.8. klo 14-22. Toisten mukaan rähjäinen ja ränsistynyt, toisten mukaan urbaanin romanttinen miljöö käsittää yhden Suomen monimuotoisimmista omaehtoisesti kehittyneistä kulttuurikeskittymistä ja tarjoaa erityisen paikan tapahtumalle.

Ikärajaton, päihteetön ja sisäänpääsyltään maksuton festivaali järjestetään jo viidettä kertaa.

Blacfaco

Trappia ja hiphoppia

Tämänvuotisen ohjelman painotuksena ovat nuorten suosima ja yhä useammin nykyään uussuomalaisten artistien esittämä trap- ja hiphop-musiikki. Pääesiintyjänä nähdään kovista striimausluvuistaan tunnettu Cledos, joka on jo tuttu nimi Emma-gaalan ehdokkaiden joukossa ja energisyydellään valloittava live-esiintyjä. Samanlaista tulevaisuutta voi povata angolalaistaustaiselle NaharYlle, jonka kuduro-vaikutteinen mutta paikallishenkinen hiphop on jotain aivan uutta näillä leveysasteilla. Alan harrastajia viihdyttävät myös helsinkiläiset uuden aallon riiminsylkijät SHRTY, Blacflaco ja Kevin Tandu jokainen omalla show’llaan.

Rovaniemeläisen Indie Awards -palkitun Rosa Costen ja kongolaistaustaisen Chrizayn musiikin ytimessä on suomenkielinen moderni r&b, jota he esittävät moninaisella sekoituksella vaikutteita Suomesta Yhdysvaltoihin ja aina Afrikan mantereelle. Rasmus Collective -nimen alla esiintyvät Suga Brown ja Kimeka Francis tuovat valloittavaa energiaa Puhokselle yhdessä Ike Chimen ja Emely Rodriguezin kanssa. Lisäksi useat deejiit rytmittävät iltaa live-esitysten välissä, kun juontaja Yasu Jukola ei ole äänessä.

Monenlaista muutakin mahtuu festivaalin ohjelmaan, joka on tänä vuonna laajempi kuin koskaan aiemmin. Suomalais-kurdilaisen Marouf Majidin projekti MA Rouf soittaa sufi jazz -fuusiotaan ammentaen sekä Lähi-idän perinteisistä rytmeistä että skandinaavisista jazz-vaikutteista. Suosituista Balkan Fever -klubeistaan tunnettu parivaljakko DJ Borzin ja perkussionisti Vladimir Kekez ilahduttavat yleisöä Kulttuurikeskus Stoassa sijaitsevan Ravintola Skuttan terassilla. Somalialaista pop-musiikkia esittävän Sulle Abdallan pääsy Suomeen on yhä epävarma mutta sitäkin odotetumpi tapaus mikäli vain toteutuu.

Puhos Loves People -festivaali
Puhos Loves Peoplen menoa vuodelta 2021.

Myös monenlaista muuta seurattavaa

Musiikin ohella Puhos Loves People tarjoaa monenlaista muuta seurattavaa afrikkalaistaustaisten muotisuunnittelijoiden toteuttamasta näytöksestä aina erilaisiin taide- ja liikuntatyöpajoihin, joita on kaikenikäisille osallistujille lapsista aikuisiin. Esitysten ja aktiviteettien lomassa voi ruokamyyjien kojuista tutustua monenlaiseen katuruokaan maailmalta.

Festivaali esittelee paikassa virinnyttä omaehtoista kulttuuria sekä kasvattaa eri ryhmien välistä rauhanomaista vuorovaikutusta alueella. Tapahtuman taustalla on monimuotoinen joukko eri organisaatioita, järjestöjä ja taiteilijoita sekä Puhoksen yhteisöä yrityksineen, kuten paikallinen Alanya Market. Pääasialliset järjestäjät ovat Bado ry, Funky Amigos ry, Meh ry, Association for Arts Based Initiatives, Rasmus ry ja Fimu ry. Puhos Loves People -festivaalia ovat tukeneet Helsingin kaupunki, Taike, Moniheli ry ja Job´d Helsinki.

Puhos Loves People 2022 -festivaali
La 6.8.2022 klo 14-22
Liikekeskus Puotinharjun Puhos
Kastelholmantie 2, Helsinki


Katso lisätietoja: https://funkyamigos.fi/puhos-loves-people/

Lähde Funky Amigos ry.

spot_img