VKB:n ja Emotion Zinen toimittajat kilpasilla – VKB-kesäkisa 2022

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 14/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Heather Morrisin uusin kirja Nousevan auringon sisaret kuvaa musiikin voimaa vankileirin olosuhteissa

Heather Morrisin teos Nousevan auringon sisaret ammentaa toimintansa toisen maailmansodan japanilaiselta vankileiriltä, missä musiikki loi toivoa.

Arppa, Kaseva ja kirjafestarit – Tampere-talon ohjelmaa loppuvuodelle

Marras-joulukuun vaihteessa Tampere-talo täyttyy kirjallisuuden ja suomihittien ystävistä.

Weekend Festivalin CNNCT x Taco Bell -lavan artistit julki

Weekend Festival julistaa elektronisen tanssimusiikin huiput 2.–3.8.2024 Vermon tapahtumapuistoon, mm. Timmy Trumpetin ja Alan Walkerin.

Talvifestivaali vaikuttaa Ruka-Kuusamon talouteen yli miljoonalla eurolla

Ruka-Kuusamon talvifestivaalin taloudellinen vaikutus ylittää miljoonan euron rajan, ja se näkyy matkailijoiden rahankäytössä.

Jaa somessa

Lomakauden ajalle spesiaali VKB-kilpailu

Viikon Kovin Biisi -kilpailu (VKB) toimii yhteistyössä Emotion Zine -lehden kanssa mm. etusivulta löytyvän äänestyskanavan osalta. Nyt kesällä VKB-kilpailu on lomalla, eikä uusia kierroksia järjestetä… pientä poikkeusta lukuunottamatta.

Sillä niin VKB:n perustajalta Mika Virralta kuin lehden toimituksen jäseniltä löytyy kaikilta ensikäden yhteys musiikkimaailmaan. Täten päätimme järjestää lomakauden ajalle oman VKB-kilpailun, jossa em. tahot kisaavat toisiaan vastaan omilla bändeillään.

Alta löydät esittelyt osallistuvista henkilöistä ja yhtyeistä.

Henkilöt ja yhtyeet

VKB:n perustaja, Mika Virta, soittaa koskettimia ja säveltää KARI-nimisessä yhtyeessä. Vuonna 2020 perustetun yhtyeen musiikki nojaa vahvasti melodiseen suomirockiin. Kaikuja voi kuulla myös rakkausmetallista, iskelmästä ja popista.

Kimmo Lukkarila osallistuu kisaan 2. Divisioona -yhtyeellään. 2. Divisioona on sekalainen seurakunta oman tiensä kulkijoita. Yhtye kertoo hukanneensa menestyksen avaimet jo ensimmäisissä treeneissä… samoin rahat ja maineen.

Kim Strömsholmin yhtye The Mist from the Mountains on vanhaan lihaan hakattua melodista toisen aallon kansanperinteen black metalia, jonka tarkoituksena on progressiivisella otteella kunnioittaa mennyttä aikaa ja kumartaa vanhoja luonnonjumalia.

VKB-kesäkisa 2022

Toinen Kimin projekti, monivivahteinen ja genrejä rikkova Black Acid World, irtautuu rumpubasso ja industrial-maailmasta viimeisimmällä tuotoksellaan ja uppoutuu tummanpuhuvaan Suomi-rapin maastoon yhdessä Setä Tamu & Tähtien Kanssa Kävelijän kanssa.

Tulenvalaja, Elina Kairisen edustama yhtye, on turkulainen loppuvuodesta 2012 perustettu kokoonpano, joka soittaa akustista, suomenkielistä ja melankolista balladimusiikkia. Käytetyt soittimet antavat bändille kansanmusiikillisen vivahteen, joka erottaa yhtyeen soundin tyypillisestä rock-kokoonpanosta.

Vesa Vahtera on laulaja-kitaristi 2019 perustetussa Persoonallisuushäiriö-yhtyeessä. Bändin ytimessä kihisee vanhan liiton punk. Siitä kertoo mm. jäsenten entiset yhtyeet: Turun Tauti, Tuomio, God’s Lonely Men ja Identiteettikriisi. Koronan pysäyttämä keikkailu ja muu toiminta on nyt lähdössä uuteen nousuun.

Kai Kallio on osallisena em. Tulenvalaja-yhtyeen lisäksi Lizard Dance -nimisessä kokoonpanossa, jossa hän soittaa bassoa. Se on turkulainen pitkän linjan yhtye, jonka tyylinä on raskas rock grunge- ja metallivaikuttein. Bändi on julkaissut tähän mennessä 8 täyspitkää albumia.

Mike Van Dola on perustaja ja kantava voima EDM-yhtye Atomic Berriesin taustalla. Ensimmäisen täyden albumin bändi julkaisi 2021 ja keikkailun yhtye pääsi aloittamaan koronan hiivuttua 2022 kesällä. Tänä kesänä atomiceilta on tulossa myös kaksi uutta sinkkua.

Antti Sorsa on 2017 perustetun suomalais-meksikolaisen metalliyhtye Worldburnin kitaristi. Bändin vaikutteina toimivat mm. In Flames, Death ja Slayer. Yhtyeen ensimmäinen kokonainen albumi Beholder julkaistiin hiljattain.

Hänen toinen projektinsa, Full Moon Swing, on turkulainen money rock -yhtye, joka yhdistelee tyylissään parhaita paloja viime vuosikymmenten rock-musiikista, sekoittaen mukaan uudenlaisia ideoita ja jammailua.

Mielenkiintoinen havainto

Kisaan valmistautuminen osoittautui monin tavoin silmiäavaavaksi kokemukseksi. Mukana olevien henkilöiden musiikkiyhteyksiä ei helposti tule edes ajatelleeksi, ja näin laaja edustus on syntynyt täysin huomaamatta.

On hieno huomata, että jopa Emotion Zinen toimituksen sisällä on musiikkityyleissä runsaasti eroja. Erilaisuus on rikkaus, jota voimme jatkossa varmasti paremmin hyödyntää.

Havaittujen yksityiskohtien pohjalta pyrimme jatkossa tuomaan kirjoittajan lähemmäksi lukijaa. Zine ei yritä jatkossakaan olla objektiivinen tiedonvälityskanava, vaan nostamme esiin uutisia ja ilmiöitä, jotka koemme itse tärkeiksi.

Äänestä suosikkejasi

Kisabiisit julkaistaan perjantaina 22.7.2022 klo 11.30 ja ne löytyvät Spotifyn soittolistalta. Kisa-aikataulu on maanantai 25.7. klo 00.00 – torstai 28.7.2022 klo 23.00.

Viikon Kovin Biisi -kilpailuun voit osallistua kisan Facebook-sivuilla, Instagramissa sekä Emotion Zinen etusivulla.

Emotion Zine -toimitus

spot_img