Nielsenin Sammumaton sinfonia avaa TFO:n kevätkauden

Aiheeseen liittyvää

Sähköistynyt K3-yhtye herää ja julkaisee digisinkun

Rock- ja heavypiireissä pitkään vaikuttaneen laulaja-biisintekijä Kari Pikkujämsän kipparoimaK3-yhtye...

Runouden taikaa Kulttuurikeskus PiiPoon Runo-olohuoneessa

Kulttuurikeskus PiiPoossa juhlitaan Kirsi Kunnaksen juhlavuotta interaktiivisella Runo-olohuone-näyttelyllä.

Emotion visa: PMMP vs Maustetytöt

Tänään kisailussa on Emotion visan historian ensimmäinen kaksintaistelu. Testaa...

Opi saksofonin saloja – Arto Moisalan uusi opas puupuhaltimille

Arto Moisalan opas saksofonin soiton opetteluun on julkaistu – teos tarjoaa opit niin aloittelijoille kuin konkareillekin.

KUTSU medialle: Kokeilevaa konkretismia ja Monika Sosnowskaa EMMAssa

EMMA esittelee Kokeileva konkretismi -kokoelmanäyttelyn, jossa konkretismi herää eloon yli viidenkymmenen taiteilijan teoksissa.

Jaa somessa

Turun filharmonisen orkesterin kevätkauden avajaiskonsertissa torstaina 12.1. ja perjantaina 13.1. klo 19 soi Carl Nielsenin sinfonia nro 4 ”Sammumaton”, Ottorino Respighin Concerto gregoriano sekä Jean Sibeliuksen Aallottaret.

Taiteellinen johtaja Olli Mustonen johtaa orkesteria Turun konserttitalossa. Illan solistina on australialaisviulisti Kristian Winther.

Kuva
Olli Mustonen. Kuva: Ari-Matti Ruuska

Kristian Winther tunnetaan virtuoottisena viulusolistina. Hän esiintyy laajasti Australiassa niin orkesterisolistina kuin kamarimuusikkonakin. Winther on kantaesittänyt Mustosen musiikkia, ja konsertissa taiteilijat tekevät jälleen yhteistyötä.

Winther esittää Respighin Concerto gregorianon, jonka parissa kuulija voi matkata Italian lämpöön. Teos sai kantaesityksensä Roomassa, ja inspiraationsa gregoriaanisesta kirkkolaulusta.

Illan aloittavassa Sibeliuksen Aallottaret-teoksessa kuuluu meren liikkeet ja aallokot. Konsertin päättävä Nielsenin nro 4 ”Sammumaton” on säveltäjän dramaattisin sinfonia ja yksi 1900-luvun sinfonisista merkkiteoksista.

Torstain 12.1. konsertti lähetetään myös suorana, maksuttomana verkkokonserttina osoitteesta tfo.fi/live.

Sammumaton sinfonia to ja pe 12.-13.1.2023 klo 19 Turun konserttitalossa. Liput 27,50 | 22,50 | 10,50 €.

Debussyn klassikko Claire de Lune kamarimusiikkikonsertissa

Claude Debussyn aina suosittu klassikko Claire de Lune kuullaan kamarimusiikkikonsertissa sunnuntaina 22.1. klo 15 jousikvartetin tulkintana. Konsertin ohjelmassa on lisäksi Debussyn jousikvartetto g-molli sekä Sergei Prokofjevin jousikvartetto nro 1 h-molli.

Turun linnan konsertissa esiintyvät Turun filharmonisen orkesterin muusikot Matti Koponen, viulu ja ohjelmiston suunnittelija, Kati Overbeck, viulu ja ohjelmiston suunnittelija, Jouni Rissanen, alttoviulu sekä Anna Westerlund, sello.

Iltapäivä Debussyn ja Prokofjevin parissa su 22.1. klo 15 Turun linnassa. Liput 27,50 | 22,50 | 10,50 €.

Lähde Turun filharmoninen orkesteri

spot_img