Nielsenin Sammumaton sinfonia avaa TFO:n kevätkauden

Aiheeseen liittyvää

Anders Fager: Pohjoiset kultit – Kauhukertomuksia

Anders Fagerin esikoisteos on hyytävällä tavalla riemukas kauhukokoelma.

Kirottua: Sukellus Korkeajännityksen maailmaan

Eräitä suosikkejani ovat aina olleet toiseen maailmansotaan liittyvät sarjakuvat, joiden juonikuviot siirtyivät aikoinaan hiekkalaatikolle kavereiden ja muovisotilaiden näyteltäviksi.

Arvostelussa Tapani Rinne & Juha Mäki-Patola: Open

Kappaleet ovat harmonisia kudelmia ja äänimaisemia, jotka huokuvat rauhallisuutta, vaikka kasvavatkin välillä voimakkaisiin tuntemuksiin.

Tulenkulkijat: En enää jaksa hengittää

Upeinta tässä teoksessa on laulajan kaihoisasta jopa suoranaiseen raivoon yltyvä preesens ja tämä pakottaa minut kuuntelemaan kappaleen useampaan kertaan sekä...

Arvostelussa Rat Trap – Sulla ei aikaa oo (EP)

"Nyt ollaan siis perusasioiden äärellä ja näinä aikoina, mitä...

Jaa somessa

Turun filharmonisen orkesterin kevätkauden avajaiskonsertissa torstaina 12.1. ja perjantaina 13.1. klo 19 soi Carl Nielsenin sinfonia nro 4 ”Sammumaton”, Ottorino Respighin Concerto gregoriano sekä Jean Sibeliuksen Aallottaret.

Taiteellinen johtaja Olli Mustonen johtaa orkesteria Turun konserttitalossa. Illan solistina on australialaisviulisti Kristian Winther.

Kuva
Olli Mustonen. Kuva: Ari-Matti Ruuska

Kristian Winther tunnetaan virtuoottisena viulusolistina. Hän esiintyy laajasti Australiassa niin orkesterisolistina kuin kamarimuusikkonakin. Winther on kantaesittänyt Mustosen musiikkia, ja konsertissa taiteilijat tekevät jälleen yhteistyötä.

Winther esittää Respighin Concerto gregorianon, jonka parissa kuulija voi matkata Italian lämpöön. Teos sai kantaesityksensä Roomassa, ja inspiraationsa gregoriaanisesta kirkkolaulusta.

Illan aloittavassa Sibeliuksen Aallottaret-teoksessa kuuluu meren liikkeet ja aallokot. Konsertin päättävä Nielsenin nro 4 ”Sammumaton” on säveltäjän dramaattisin sinfonia ja yksi 1900-luvun sinfonisista merkkiteoksista.

Torstain 12.1. konsertti lähetetään myös suorana, maksuttomana verkkokonserttina osoitteesta tfo.fi/live.

Sammumaton sinfonia to ja pe 12.-13.1.2023 klo 19 Turun konserttitalossa. Liput 27,50 | 22,50 | 10,50 €.

Debussyn klassikko Claire de Lune kamarimusiikkikonsertissa

Claude Debussyn aina suosittu klassikko Claire de Lune kuullaan kamarimusiikkikonsertissa sunnuntaina 22.1. klo 15 jousikvartetin tulkintana. Konsertin ohjelmassa on lisäksi Debussyn jousikvartetto g-molli sekä Sergei Prokofjevin jousikvartetto nro 1 h-molli.

Turun linnan konsertissa esiintyvät Turun filharmonisen orkesterin muusikot Matti Koponen, viulu ja ohjelmiston suunnittelija, Kati Overbeck, viulu ja ohjelmiston suunnittelija, Jouni Rissanen, alttoviulu sekä Anna Westerlund, sello.

Iltapäivä Debussyn ja Prokofjevin parissa su 22.1. klo 15 Turun linnassa. Liput 27,50 | 22,50 | 10,50 €.

Lähde Turun filharmoninen orkesteri

spot_img