LAMA: Onks’ Marko täällä? (Finnish Hardcore FINHC-020) 2022 kasetti

Aiheeseen liittyvää

Kirottua: Sukellus Korkeajännityksen maailmaan

Eräitä suosikkejani ovat aina olleet toiseen maailmansotaan liittyvät sarjakuvat, joiden juonikuviot siirtyivät aikoinaan hiekkalaatikolle kavereiden ja muovisotilaiden näyteltäviksi.

Anders Fager: Pohjoiset kultit – Kauhukertomuksia

Anders Fagerin esikoisteos on hyytävällä tavalla riemukas kauhukokoelma.

Arvostelussa Tapani Rinne & Juha Mäki-Patola: Open

Kappaleet ovat harmonisia kudelmia ja äänimaisemia, jotka huokuvat rauhallisuutta, vaikka kasvavatkin välillä voimakkaisiin tuntemuksiin.

Tulenkulkijat: En enää jaksa hengittää

Upeinta tässä teoksessa on laulajan kaihoisasta jopa suoranaiseen raivoon yltyvä preesens ja tämä pakottaa minut kuuntelemaan kappaleen useampaan kertaan sekä...

Arvostelussa Rat Trap – Sulla ei aikaa oo (EP)

"Nyt ollaan siis perusasioiden äärellä ja näinä aikoina, mitä...

Jaa somessa

Sain tämän joululahjaksi, kiitos vaan Kempe! Alunperin tämä on julkaistu 1982, painosmääristä en tiedä, mutta tuskin kauhean iso on ollut.

Tämä onkin tietääkseni alkuperäisenä aikanaan toimineen Laman ainoa livejulkaisu, sillä Tavastiahan on äänitetty 1993 ja 80-luvulla yhtye ei kyseiseen paikkaan edes päässyt ja siitähän tehtiin ihan biisikin, mitä ei kylläkään tästä tammikuussa -82 Seinäjoen nuorisotalolla äänitetystä nauhasta löydy.

Lama

Nauha on tarpeeksi hyvätasoinen oikeuttaakseen itselleen tällaisen hieman laajemmankin julkaisun ja kyllähän kaikki nämä hitit osaa vaikka vähemmänkin selvää saisi. Eivätkä nämä oikeastaan eroa levyversioista mitenkään ja se oli varmaan yhtyeen tarkoituskin studioon mentäessä.

Tässä siis kuullaan lähes koko ainoa LP:nsä ja muutama sinkkubiisi, jostain syystä oma suosikkini Koputus puuttuu, mutta toinen oikeastaan vielä kovempi suosikki Kellot on mukana. Näistä biiseistä tuolloin jäi studiojulkaisuna ulos tulematta ainoastaan UK Subs-cover Apuri, joka kuitenkin äänitettiin sittemmin 2013 samannimiselle EP:lle.

Mitäpä tästä voisi sanoa, mitä ei kaikki jo tiedä? Ei mitään! Lamahan oli genrensä ykkösbändi ja koko tuotantonsa on näinä aikoina tulossa ulos ihan tupla-LP:nä (ja onhan CD:kin tulossa myös). Finnish Hardcore on jo pari vuotta tehnyt tällaista arvostettua julkaisutyötä mm. vanhoista demoista ja kokoelmakassuista ja loppua ei luultavasti näy niin kauan kuin joiltain moisia vielä löytyy.

-V. Vahtera

spot_img