School of Rock Suomeen 2024! Lasten haku käynnistyy 26.11.2022

Aiheeseen liittyvää

Nemi: Onni onnettomuudessa

Norjalaisen Lise Myhren piirtämän Nemi -sarjakuva-albumin lukeminen pitkän tauon jälkeen on todellakin kuin törmäisi vanhaan hyvään ystävään.

EDDIE & THE HOT RODS: Why Should I Care / A Million Miles Away (Hiljaiset Levyt HIKS-086) 7″ 2023

Eddie & co on tehnyt toisen sinkkunsa Hiljaisille Levyille. A-puoli on loistava, alunperin Pete The Meat & The Boysin biisi, joka on alunperin sen toimesta levytetty jo 1978, mutta julkaistiin vasta kuluvalla vuosituhannella.

TV SMITH: Generation Y (Hiljaiset Levyt HIKI-073) 2022

TV Smith on suomalaisille jo aika tuttu, ainakin tietyissä piireissä. Mieshän on keikkaillut täällä lukemattomia kertoja yksinään tai vaikkapa Punk Lurex OK:n kanssa, jonka kanssa teki myös EP:n.

Ahven-yhtyeen paluu

Toimitustamme lähestyi Ahven-yhtye, joka on tehnyt paluun 2021 noin viidentoista vuoden tauon jälkeen. Yhtyeen kokoonpano ja roolit ovat edelleen samat kuin ensimmäisen tulemisen (1999-2005) aikaan.

Jaa somessa

Andrew Lloyd Webberin musikaalikomedia School of Rock saapuu Suomeen. Ensi-ilta on syksyllä 2024 Tampereen Työväen Teatterin Suurella näyttämöllä. Rockmusikaali antaa jälleen lapsille mahdollisuuden loistaa näyttämöllä yhdessä ammattinäyttelijöiden kanssa.

Teatterin avoin haku musikaalin lapsirooleihin alkaa 26.11.2022. Ohjauksesta vastaa Suomen mister musikaali Samuel Harjanne, joka ohjasi TTT:lle lasten tähdittämät yleisömenestykset Billy Elliot ja Matilda. Tässä musikaalissa saattavatkin rokata manserockin tulevat isot nimet.

Logo

School of Rockin tarinassa pitelemätön wannabe -rokkistara, jota samannimisessä elokuvassa unohtumattomalla tavalla esitti Jack Black, juonii itsensä sijaisopettajaksi ja perustaa kouluun rokkibändin.

Avoimen haun kautta etsinnässä on 28 iältään 7-12 -vuotiaita lasta. He tulevat aloittamaan musikaalirooliin tähtäävät opinnot School of Rock -koulussa jo ensi vuodesta alkaen. Osalta lapsista vaaditaan hyvää laulu- ja soittotaitoa, ja toisilta pelkästään laulutaitoa. Aiempi esiintymiskokemus on etu, mutta ei pääsyvaatimus.

“Olen erittäin innoissani tästä tulevasta rock-seikkailusta! Se on meidän lapsi-trilogiamme kolmas osa. Billy Elliot ja Matilda ovat osoittaneet pirkanmaalaisten lasten ja nuorten uskomattomat voimavarat ja taidot, ja nyt haemme sitä rokkaavinta, energisintä ja hauskinta lapsiporukkaa mielettömän hienoihin ja haastaviin rooleihin. On hienoa että TTT satsaa tulevan sukupolven taidekasvatukseen upeilla ohjelmistovalinnoillaan, ja rohkaisenkin nyt jokaista esiintymisestä kiinnostunutta lasta hakemaan mukaan – soitit sitten jotain soitinta tai et. School of Rock tulee räjäyttämään pankin!”,

iloitsee Samuel Harjanne.

Haku käynnistyy 26.11. jolloin hakuilmoitus löytyy Tampereen Työväen Teatterin kotisivulta ttt-teatteri.fi. Hakuaikaa on 25.12.2022 asti.

Tekijöinä menestysmusikaaleista tuttuja nimiä

Musikaalin suunnittelijatiimissä ovat Samuel Harjanteen kanssa mm. Billy Elliotissa ja Matildassa yhteistyötä tehneet kapellimestari Tony Sikström, koreografi Jari Saarelainen, lavastussuunnittelija Peter Ahlqvist, pukusuunnittelija Pirjo Liiri-Majava, valosuunnittelija Eero Auvinen ja äänisuunnittelija Kalle Nytorp.

Musikaali perustuu Mike Whiten kirjoittamaan hittielokuvaan School of Rock. Musiikin säveltäjä Sir Andrew Lloyd Webber on maailman tunnetuimpia ja arvostetuimpia musikaalin tekijöitä.

Hänen käsialaansa ovat useat rakastetut musikaalit, kuten Jesus Christ Superstar, Evita, Cats, Starligh Express ja Oopperan kummitus. Hän on voittanut useita alan arvostettuja palkintoja, muun muassa Emmyn, Oscar-palkinnon sekä neljä Grammy– ja kahdeksan Tony -palkintoa. Musikaalin käsikirjoittaja on niin ikään Oscar-palkittu Julian Fellowes ja lyriikat on kirjoittanut Tony-palkittu Glenn Slater.

Lähde Tampereen Työväen Teatteri

spot_img