School of Rock Suomeen 2024! Lasten haku käynnistyy 26.11.2022

Aiheeseen liittyvää

Haastateltavana Ruma Planeetta -rockyhtye

Tänään minulla on ilo haastatella helsinkiläistä yhtyettä nimeltä Ruma Planeetta. Yhtye kertoo tyylilajikseen rockmusiikin.

THE DICKIES: Blink 183/Clean money (Cleopatra CLO 3366) 2022

Dickies on ollut enemmän tai vähemmän kasassa yli 45 vuotta. Välillä on ollut hiljaisia kausia ja muutama traaginen kuolemakin on yhtyeen piirissä tapahtunut, esimerkiksi Chuck Wagon ei ollut kuin 24 kun ampui itsensä.

Tulenkulkijat: En enää jaksa hengittää

Upeinta tässä teoksessa on laulajan kaihoisasta jopa suoranaiseen raivoon yltyvä preesens ja tämä pakottaa minut kuuntelemaan kappaleen useampaan kertaan sekä...

The Record of My Life #16: Blackpink – Born pink

Tämän tekstin on kirjoittanut Mila Kallio. Lehdessä hän vastaa toimitukseen liittyvistä asioista ja muunmuassa tämän The Record of My Life -palstan pyörittämisestä.

Apulanta ja Maija Vilkkumaa palkittiin Radio Suomirockin legendaarisella elämäntyöpalkinnolla

Radio SuomiRockin vuosi 2022 on paketoitu perinteisin menoin Eläköön SuomiRock! -palkinnoilla. Tänä vuonna pokaali elämäntyöstä ojennettiin Apulannalle ja Maija Vilkkumaalle.

Jaa somessa

Andrew Lloyd Webberin musikaalikomedia School of Rock saapuu Suomeen. Ensi-ilta on syksyllä 2024 Tampereen Työväen Teatterin Suurella näyttämöllä. Rockmusikaali antaa jälleen lapsille mahdollisuuden loistaa näyttämöllä yhdessä ammattinäyttelijöiden kanssa.

Teatterin avoin haku musikaalin lapsirooleihin alkaa 26.11.2022. Ohjauksesta vastaa Suomen mister musikaali Samuel Harjanne, joka ohjasi TTT:lle lasten tähdittämät yleisömenestykset Billy Elliot ja Matilda. Tässä musikaalissa saattavatkin rokata manserockin tulevat isot nimet.

Logo

School of Rockin tarinassa pitelemätön wannabe -rokkistara, jota samannimisessä elokuvassa unohtumattomalla tavalla esitti Jack Black, juonii itsensä sijaisopettajaksi ja perustaa kouluun rokkibändin.

Avoimen haun kautta etsinnässä on 28 iältään 7-12 -vuotiaita lasta. He tulevat aloittamaan musikaalirooliin tähtäävät opinnot School of Rock -koulussa jo ensi vuodesta alkaen. Osalta lapsista vaaditaan hyvää laulu- ja soittotaitoa, ja toisilta pelkästään laulutaitoa. Aiempi esiintymiskokemus on etu, mutta ei pääsyvaatimus.

“Olen erittäin innoissani tästä tulevasta rock-seikkailusta! Se on meidän lapsi-trilogiamme kolmas osa. Billy Elliot ja Matilda ovat osoittaneet pirkanmaalaisten lasten ja nuorten uskomattomat voimavarat ja taidot, ja nyt haemme sitä rokkaavinta, energisintä ja hauskinta lapsiporukkaa mielettömän hienoihin ja haastaviin rooleihin. On hienoa että TTT satsaa tulevan sukupolven taidekasvatukseen upeilla ohjelmistovalinnoillaan, ja rohkaisenkin nyt jokaista esiintymisestä kiinnostunutta lasta hakemaan mukaan – soitit sitten jotain soitinta tai et. School of Rock tulee räjäyttämään pankin!”,

iloitsee Samuel Harjanne.

Haku käynnistyy 26.11. jolloin hakuilmoitus löytyy Tampereen Työväen Teatterin kotisivulta ttt-teatteri.fi. Hakuaikaa on 25.12.2022 asti.

Tekijöinä menestysmusikaaleista tuttuja nimiä

Musikaalin suunnittelijatiimissä ovat Samuel Harjanteen kanssa mm. Billy Elliotissa ja Matildassa yhteistyötä tehneet kapellimestari Tony Sikström, koreografi Jari Saarelainen, lavastussuunnittelija Peter Ahlqvist, pukusuunnittelija Pirjo Liiri-Majava, valosuunnittelija Eero Auvinen ja äänisuunnittelija Kalle Nytorp.

Musikaali perustuu Mike Whiten kirjoittamaan hittielokuvaan School of Rock. Musiikin säveltäjä Sir Andrew Lloyd Webber on maailman tunnetuimpia ja arvostetuimpia musikaalin tekijöitä.

Hänen käsialaansa ovat useat rakastetut musikaalit, kuten Jesus Christ Superstar, Evita, Cats, Starligh Express ja Oopperan kummitus. Hän on voittanut useita alan arvostettuja palkintoja, muun muassa Emmyn, Oscar-palkinnon sekä neljä Grammy– ja kahdeksan Tony -palkintoa. Musikaalin käsikirjoittaja on niin ikään Oscar-palkittu Julian Fellowes ja lyriikat on kirjoittanut Tony-palkittu Glenn Slater.

Lähde Tampereen Työväen Teatteri

spot_img