Haastateltavana turkulainen instrumentaali-synapoppia tuottava MRiver

Aiheeseen liittyvää

Haastateltavana Ruma Planeetta -rockyhtye

Tänään minulla on ilo haastatella helsinkiläistä yhtyettä nimeltä Ruma Planeetta. Yhtye kertoo tyylilajikseen rockmusiikin.

THE DICKIES: Blink 183/Clean money (Cleopatra CLO 3366) 2022

Dickies on ollut enemmän tai vähemmän kasassa yli 45 vuotta. Välillä on ollut hiljaisia kausia ja muutama traaginen kuolemakin on yhtyeen piirissä tapahtunut, esimerkiksi Chuck Wagon ei ollut kuin 24 kun ampui itsensä.

The Record of My Life #16: Blackpink – Born pink

Tämän tekstin on kirjoittanut Mila Kallio. Lehdessä hän vastaa toimitukseen liittyvistä asioista ja muunmuassa tämän The Record of My Life -palstan pyörittämisestä.

Apulanta ja Maija Vilkkumaa palkittiin Radio Suomirockin legendaarisella elämäntyöpalkinnolla

Radio SuomiRockin vuosi 2022 on paketoitu perinteisin menoin Eläköön SuomiRock! -palkinnoilla. Tänä vuonna pokaali elämäntyöstä ojennettiin Apulannalle ja Maija Vilkkumaalle.

Tulenkulkijat: En enää jaksa hengittää

Upeinta tässä teoksessa on laulajan kaihoisasta jopa suoranaiseen raivoon yltyvä preesens ja tämä pakottaa minut kuuntelemaan kappaleen useampaan kertaan sekä...

Jaa somessa

Tällä kertaa minulla on ilo haastatella Turkulaista MRiveriä, joka mainitsee tyylilajikseen Electronic, synthpop ja synthwave.

Yhtye

MRiver on säveltäjä, kosketinsoittaja Mika Virran sooloprojekti.

Se syntyi syksyllä 2022 tarpeesta saada julkaista materiaalia, joka on syystä tai toisesta jäänyt tietokoneen kovalevylle. Tyyliksi valikoitui elektroninen, instrumentaalinen synapop, joskin alkuperäiset biisit saattoivat olla powermetallista iskelmään ja kaikkea siltä väliltä.

Musiikkiuran ohella Mika toimii luokanopettajana.

Kiva kun tulit haastatteluun! Mikä on projektin tausta?

Kun tähän asti on tehnyt biisejä omalle bändille tai toisille artisteille, on ollut erittäin vapauttavaa tehdä musiikkia vain itselle. Kompromissien teko on ollut helppoa! Tässähän ei ole tarkoitus hakea kaupallista tai muutakaan menestystä, vaan ainoastaan saada biisejä julkaistua ja tavallaan tuoda esille omaa musiikillista sieluaan.

Kertoisitko MRiverin julkaisuista? Onko lähiaikoina tulossa jotain uutta?

MRiver on julkaissut marrakuussa 2022 kaikkiaan kolme kappaletta, jotka löytyvät kaikista striimauspalveluista.

Joulu-tammikuun aikana MRiver julkaisee kokonaisen LP:n, joka sisältää kolmen edellämainitun kappaleen lisäksi 6-8 uutta kappaletta.

MRiver netissä

– Wenla V.

spot_img