The Mint Freaks julkaisee 2023 vuoden alussa uuden albuminsa ”The Mint Freaks”

Aiheeseen liittyvää

Epämmattimainen mestari Jake Luupää sooloili toisen metallisinglensä

Emotion Zinen jo lähes vakiovieraaksi kutsuttava Jake Luupää on...

The Record Of My Life #32: CMX – Aion

Täyden kympin tuotos, josta on suorastaan mahdottomuus löytää heikkoa hetkeä.

Elämäni keikka: Provinssirock 2011, System of a Down (Ilkka Heikkinen)

Jos pitäisi nimetä yksi tietty keikka, joka on jäänyt elähdyttävästi mieleen, ei allekirjoittaneen tarvitsisi miettiä pitkään.

Viikon Kovin Biisi: VKB 27/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

I, Cursed julkaisi uuden Death Holograms EP:n

Porin / Ulvilan seudulta kotoisin oleva, vihaista ja raivokasta...

Jaa somessa

The Mint Freaks -nimikettä kantavan kunnianhimoisen powertrion on perustanut laulajakitaristi/lauluntekijä Timo Pääkkö, jonka musiikillinen historia kattaa monenlaiset musiikkityylit ja joka on 80-luvulta lähtien vaikuttanut lukuisissa bändeissä aina Kinskystä Electric Crayon Setiin, yhteisenä nimittäjänään reipas rock ja tarttuva pop.

Logo

Tällä kertaa noiden tuttujen aineksien lisäksi uusia ulottuvuuksia etsitään myös soljuvasti kulkevista, pidemmistä kappaleista, joissa jäsenten monipuoliset solistiset taidot pääsevät kunniaan. Avainsanoja ovatkin brittiläistyylinen psykedelia, progressiivinen rock ja hallitseepa bändi myös maukkaan glamrockin. Luvassa on siis kunnon classic retrorock -ilottelua kaikilla mausteilla!

Tarina sai alkunsa kesällä 2018, jolloin Timon mielessä alkoi kaihertaa idea soololevyn tekemisestä. Uusia, hyviä biisejäkin oli syntynyt jo kourallinen. Tarvittaisiin vain rumpali ja muut soittimet hän tekisikin tällä kertaa itse.

”Autossa jossain Juankosken kohdalla, matkalla Ilomantsista Kuopioon, saan päähänpiston ottaa puhelun Aallon Kallelle, rumpalille, jonka soittotyyli on aina itseäni viehättänyt.”

Timo muistelee.

”Mitäs Kalle, pitkästä aikaa? Olen tässä funtsinut tehdä soololevyn ja tarttisin luotettavan rumpalin, kiinnostaisiko…?”

”No mikä jottei, pistätkö biisejä tulemaan…?  kuuluu rumpalin vastaus, ja asia jää hautumaan.”

Näin tapahtuu, ja kun muutamien viikkojen kuluttua miehet vaihtavat ajatuksia uudestaan, kertoo Kalle jutelleensa asiasta pitkäaikaisen Groovector-bändikamunsa, kultturimoniottelija Teemu Niemelän kanssa, joka yllättäen ilmoittautuukin basistiksi.

Bändi
The Mint Freaks

Mutta, hetkinen, Timonhan piti soittaa basso-osuudet itse? Timon keskusteltua Teemunkin kanssa puhelimessa kuitenkin sovitaan, että nimenomaan jälkimmäinen tulee sessioihin ”Rickenbackeria ulkoiluttamaan”, niin kuin maestro itse asian ilmaisee.

Sessioiden alettua päätös osoittautuu oikeaksi ja Teemu tuo mukanaan rutkasti lisää lauluvoimaa ja mies hoitelee myös kaikki tulevan levyn keyboard-osuudet. Soololevyn sijaan keitos alkaa maistua enemmänkin ihan oikealta rockbändiltä, joka nimetään kaikille levynkerääjille tutulla termillä ”The Mint Freaks”.

The Mint Freaks sai juuri valmiiksi debyyttialbuminsa ”The Mint Freaks” miksaukset ja levy on juuri lähdössä vinyylipainatukseen. Julkaisuajankohta lienee alkuvuosi 2023.

Yhtye julkaisi 19.8.2022 levyltä toisena lohkaisuna kappaleen ”Stonehead” (SoundHawk Records) digitaalisinglenä sekä videona.

Soundcloud: https://rb.gy/yxsui4

Spotify: https://rb.gy/ocasns

Facebook: https://bit.ly/3lPv9aD

The Mint Freaks:

  • Teemu Niemelä – basso, koskettimet ja taustalaulu
  • Kalle Aalto: Rummut ja lyömäsoittimet
  • Timo Pääkkö: Kitara ja laulu

Lähde The Mint Freaks

spot_img