Sari Mäki kirjoittaa satukirjoissaan tosielämän tapahtumista ja eletystä elämästä

Aiheeseen liittyvää

Nemi: Onni onnettomuudessa

Norjalaisen Lise Myhren piirtämän Nemi -sarjakuva-albumin lukeminen pitkän tauon jälkeen on todellakin kuin törmäisi vanhaan hyvään ystävään.

EDDIE & THE HOT RODS: Why Should I Care / A Million Miles Away (Hiljaiset Levyt HIKS-086) 7″ 2023

Eddie & co on tehnyt toisen sinkkunsa Hiljaisille Levyille. A-puoli on loistava, alunperin Pete The Meat & The Boysin biisi, joka on alunperin sen toimesta levytetty jo 1978, mutta julkaistiin vasta kuluvalla vuosituhannella.

TV SMITH: Generation Y (Hiljaiset Levyt HIKI-073) 2022

TV Smith on suomalaisille jo aika tuttu, ainakin tietyissä piireissä. Mieshän on keikkaillut täällä lukemattomia kertoja yksinään tai vaikkapa Punk Lurex OK:n kanssa, jonka kanssa teki myös EP:n.

Ahven-yhtyeen paluu

Toimitustamme lähestyi Ahven-yhtye, joka on tehnyt paluun 2021 noin viidentoista vuoden tauon jälkeen. Yhtyeen kokoonpano ja roolit ovat edelleen samat kuin ensimmäisen tulemisen (1999-2005) aikaan.

Jaa somessa

Tosielämän satukirjasarjan kolmas ja neljäs osa ovat ilmestyneet. SA-TU-KIR-JA 3 ja SA-TU-KIRJ-JA 4 kertovat hauskasti perheen marraskuun ja joulukuun elämästä. Hienosti kuvitetut satukirjat ovat viihdyttäviä ja antavat lapsille sopivasti ja hauskasti ajateltavaa.

SA-TU-KIR-JA 4

Sari Mäki on Espoon Kauklahdessa asuva neljän lapsen mummu. Perheen pienimmät aina kylään tullessaan jättävät mummun hihaan, muistoihin muutaman tarinan, joita mummu sittemmin pienten lähdettyä alkaa sanoittamaan.

”Ensin tuli SA-TU-KIR-JA ja nyt tuli SA-TU-KIR-JA 2. ”Näin se suunnilleen on nyt mennyt” ”,

sanoo Sari pohtiessaan sitä, miten sadut ovat syntyneet.

”Luen sadut ensin testimielessä myös miehelleni sekä tietysti lapsille. Palaute on aina ollut hyvä ja kannustava. Lapsenlapsille sadut ovat toimineet myös äänikirjana, kun olen lukenut ne ääniviesteiksi. Ne on jo moneen kertaan kuunneltu ja sittemmin kirjan ilmestyttyä katseltu ja luettu.”

Sari Mäki on 55-vuotias entinen liikunta-alan ammattilainen, joka etsii ja hakee elämälleen uutta suuntaa sekä mielenkiinnon kohdetta.

Kuva

”Liikunta oli 35 vuotta elämäni punainen lanka. Se muuttui elämäntilanteeni mukaan ja pysyi aina mukana riippuen siitä mitä tapahtui. Mutta kroppa ei enää jaksanut ja nyt etsin itselleni yhtä suurta intohimoa. Liikunta oli sekä harrastus että työ. Kirjoittamista en ole koskaan harrastanut mutta ehkä siitä voisi sellaisen nyt tehdä. Työksi se muuttuu vasta sitten, jos ihmiset löytävät kirjani ja haluavat sellaisen hankkia itselleen. Toivottavasti näin käy. Itselleni tämä uusi kirjailijan ura on ollut varsin mielenkiintoinen ja paljon antava. Lapsenlapsianikin katson nyt ehkä toisenlaisten silmälasien takaa.”

Lähde Kustannusosakeyhtiö Bookcover

spot_img