Onnellinen elämä – Johanna Kareen koskettavia valokuvia Olarin kirkossa

Aiheeseen liittyvää

Nemi: Onni onnettomuudessa

Norjalaisen Lise Myhren piirtämän Nemi -sarjakuva-albumin lukeminen pitkän tauon jälkeen on todellakin kuin törmäisi vanhaan hyvään ystävään.

EDDIE & THE HOT RODS: Why Should I Care / A Million Miles Away (Hiljaiset Levyt HIKS-086) 7″ 2023

Eddie & co on tehnyt toisen sinkkunsa Hiljaisille Levyille. A-puoli on loistava, alunperin Pete The Meat & The Boysin biisi, joka on alunperin sen toimesta levytetty jo 1978, mutta julkaistiin vasta kuluvalla vuosituhannella.

TV SMITH: Generation Y (Hiljaiset Levyt HIKI-073) 2022

TV Smith on suomalaisille jo aika tuttu, ainakin tietyissä piireissä. Mieshän on keikkaillut täällä lukemattomia kertoja yksinään tai vaikkapa Punk Lurex OK:n kanssa, jonka kanssa teki myös EP:n.

Ahven-yhtyeen paluu

Toimitustamme lähestyi Ahven-yhtye, joka on tehnyt paluun 2021 noin viidentoista vuoden tauon jälkeen. Yhtyeen kokoonpano ja roolit ovat edelleen samat kuin ensimmäisen tulemisen (1999-2005) aikaan.

Jaa somessa

Johanna Kareen KATSO IHMINEN -valokuvanäyttely Onnellinen elämä kertoo elämästä, jossa onni ja taito nauttia elämästä on löytynyt vammaisuudesta huolimatta.

Näyttelyn avajaiset ovat Olarin kirkolla maanantaina 27. helmikuuta klo 17 ja näyttely on avoinna 19.3.2023 saakka.

Kuva: Johanna Kare KATSO IHMINEN -näyttelykonsepti

”Näyttelyä kuvatessani pysäyttävää oli ennen muuta kuvattavien aitous ja rakkaus elämää kohtaan”,

kertoo Johanna Kare.

Onnellinen elämä – Johanna Kareen koskettavia valokuvia Olarin kirkossa

Onnellinen elämä -valokuvanäyttely kertoo kolmesta pariskunnasta, joita yhdistää se, että heillä kaikilla on kehitysvamma. Vamma ei kuitenkaan ole este onnellisuudelle tai elämästä nauttimiselle.

Näyttely herättelee pohtimaan elämän arvoa ja elämänarvoja: Mitkä asiat tuovat elämään mielekkyyttä ja millaisilla teoilla voimme tuoda iloa toinen toistemme elämään? Näyttely on osa valokuvataiteilija Johanna Kareen KATSO IHMINEN -konseptia.

Johanna Kareen KATSO IHMINEN -konseptiin liittyy useita näyttelyitä, joissa kuvataan koskettavasti marginaaliin jääviä ihmisiä ja heidän usein rajujakin kohtaloitaan.

Johanna Kare kertoo saaneensa näyttelyistään palautetta ja kiitosta erityisesti siitä, että juuri marginaaliin jääneet ihmiset tuodaan esille ja näistä äärimmäisen tärkeistä asioista puhutaan.

Onnellinen elämä -näyttelyn pääavajaiset olivat Helsingin Lapinlahden lähteellä viime vuonna. Kareen näyttelyt kiertävät jatkuvasti eri paikoissa ja Olarin kirkon jälkeen näyttely esillä Helsingin Postitalolla Rajala Shopissa maaliskuussa.

Kirkko sopii Johanna Kareen mukaan hyvin näyttelypaikaksi.

”Kirkkoon on hyvä tuoda taidetta ja juuri ne ihmiset, joita muut eivät huomaa, mutta Jeesus rakastaa. Minusta kirkkojen ovien pitäisi olla avoinna kaksikymmentäneljä tuntia vuorokaudessa, jotta jokainen ihminen voisi päästä rukoilemaan ja hiljentymään halutessaan kaikkivaltiaan Jumalan eteen”,

Kare miettii.

Johanna Kare on Vuoden valokuvaaja 2021 ja Pro diakonia -mitalilla 2022 palkittu visualisti.

Lähde Espoon seurakuntayhtymä

spot_img