This Coming Together -näyttely pohtii vertaistukea ja yhdessä työskentelyä

Aiheeseen liittyvää

Grant Cardone – ”The 10X Rule” – Tee kaikki kymmenkertaisesti

Kun kirja alkaa useiden sivujen tykityksellä siitä, kuinka sen idea potkii persiille ja tulee mullistamaan elämäsi, olisin jo voinut lopettaa lukemisen. Mutta koska tapanani ei ole tyrmätä taideteoksia kokematta niitä kokonaisuudessaan, kahlasin eteenpäin, ja voi juku, sitten alkoi tapahtua.

Wintersun – Time II

Wintersunin Time II:sta onkin odotettu kuin Chinese Democracya. Wintersun...

Hanna-Riikka Kuisma: Korvaushoito (Like 2024)

Onko tässä Kuisman Rikos ja rangaistus? Itselleni kirjan suureksi teemaksi löytyi armo. Hieno valinta kirjailijalta synkkien aiheiden sisällä. Tässä teoksessa yhdistyi sekä katharsis että toivo tulevaisuudesta.

Collection Kakkonen kehittää: ryijyt keramiikan ja lasin rinnalla vuoden 2024 loppuun mennessä

EMMA esittelee Collection Kakkosen näytteilleasettamisen muutoksia, jotka tuovat esiin suomalaisen taiteen upeimmat tekstuurit ja värit.

Elämää 347 aamun edestä

Eetu Julinin esikoisromaani '347' pureutuu suomalaiseen asevelvollisuuteen ja kuvaa nuorten asepalveluksen arkea. Täynnä tunteita ja nuoruuden hulluutta.

Jaa somessa

Helmi-maaliskuussa Kuva/Tilassa pohditaan vertaistuen ja yhdessä oppimisen merkitystä kahdeksan omaäänisen taiteilijan This Coming Together -näyttelyssä.

Kuva/Tilan pienessä näyttelytilassa Meri Hallenberg ja Laura Lowe paneutuvat ihmisen luontosuhteen muutokseen japanilaisen taiteen ja maiseman kautta.

Kuva/Tilan This Coming Together -näyttely pohtii vertaistukea ja yhdessä työskentelyä

Kuvan teos: Eero Tiittula, Ilmestys munakennossa, 2022

Monitulkintaisen nimensä tavoin This Coming Together -näyttely tarjoaa vaihtelevia taiteellisia lähestymistapoja pohtiessaan vertaisoppimista ja -työskentelyä sekä yhdessäoloa niin sanottujen taidemaailmojen ja taidekenttien konteksteissa. Näyttely on avoinna Kuva/Tilassa 25.2.–25.3.2023.

This Coming Together on taiteellinen jatkumo Taideyliopiston Kuvataideakatemian ja Saastamoisen säätiön vuosien 2021–2023 mentorointiohjelmalle. Näyttelykokonaisuuden ovat suunnitelleet ohjelmaan osallistuneet opiskelijat Toni Elg, Maija Fox, Maija Käyhkö, Pedro Riva, Eero Tiittula, Sakari Vinko, Man Yau ja Xiao Zhiyu.

Näyttelyn aikana järjestetään kolme kaikille avointa englanninkielistä keskustelutilaisuutta torstaisin 2.3., 9.3. ja 16.3. klo 16–17. Still hanging in there? -keskustelujen aiheina ovat taidekoulut, taiteen tuotanto ja kollektiivinen toiminta. Keskustelujen koollekutsuja on näyttelyn osallistuja Xiao Zhiyu, ja kutsutut puhujat ovat taidekentän aktiivisia toimijoita: Ida Enegren, Chih Tung Lin, Jaakko Pallasvuo, Joonas Pulkkinen, Shubhangi Singh, Minna Suoniemi ja Sakari Tervo.

Taideyliopiston Kuvataideakatemian ja Saastamoisen säätiön mentorointiohjelma perustuu vertaisryhmän muodostamiseen, jonka tarkoituksena on auttaa ohjelmaan osallistuvia opiskelijoita heidän opinnoissaan ja valmistautumaan taidekoulun jälkeiseen aikaan.

Mentorointiohjelma on osa Kuvataiteen kansainväliset verkostot -projektia, ja opiskelijavalinta tehtiin Kuvataideakatemian sisäisellä opiskelijahaulla. Vuosien 2021–23 ohjelmaa vetivät kuraattori Angela Rosenberg ja kuvataiteilija Hans Rosenström. Ohjelman opiskelijat kutsuivat kuraattori/yliopisto-opettaja Sakari Tervon osallistumaan näyttelyn toteuttamiseen.

Kuva/Tilan pienessä näyttelytilassa on esillä 3.3.–26.3. Meri Hallenbergin ja Laura Lowen yhteisnäyttely Raskas elementti. Näyttely pohtii ihmisen luontosuhteen muutosta erityisesti japanilaisen taiteen ja maiseman kautta, ja se pohjautuu taiteilijoiden työskentelyyn Japanissa kesällä 2022.

Lähde Taideyliopisto

spot_img