This Coming Together -näyttely pohtii vertaistukea ja yhdessä työskentelyä

Aiheeseen liittyvää

Nemi: Onni onnettomuudessa

Norjalaisen Lise Myhren piirtämän Nemi -sarjakuva-albumin lukeminen pitkän tauon jälkeen on todellakin kuin törmäisi vanhaan hyvään ystävään.

EDDIE & THE HOT RODS: Why Should I Care / A Million Miles Away (Hiljaiset Levyt HIKS-086) 7″ 2023

Eddie & co on tehnyt toisen sinkkunsa Hiljaisille Levyille. A-puoli on loistava, alunperin Pete The Meat & The Boysin biisi, joka on alunperin sen toimesta levytetty jo 1978, mutta julkaistiin vasta kuluvalla vuosituhannella.

TV SMITH: Generation Y (Hiljaiset Levyt HIKI-073) 2022

TV Smith on suomalaisille jo aika tuttu, ainakin tietyissä piireissä. Mieshän on keikkaillut täällä lukemattomia kertoja yksinään tai vaikkapa Punk Lurex OK:n kanssa, jonka kanssa teki myös EP:n.

Ahven-yhtyeen paluu

Toimitustamme lähestyi Ahven-yhtye, joka on tehnyt paluun 2021 noin viidentoista vuoden tauon jälkeen. Yhtyeen kokoonpano ja roolit ovat edelleen samat kuin ensimmäisen tulemisen (1999-2005) aikaan.

Jaa somessa

Helmi-maaliskuussa Kuva/Tilassa pohditaan vertaistuen ja yhdessä oppimisen merkitystä kahdeksan omaäänisen taiteilijan This Coming Together -näyttelyssä.

Kuva/Tilan pienessä näyttelytilassa Meri Hallenberg ja Laura Lowe paneutuvat ihmisen luontosuhteen muutokseen japanilaisen taiteen ja maiseman kautta.

Kuva/Tilan This Coming Together -näyttely pohtii vertaistukea ja yhdessä työskentelyä

Kuvan teos: Eero Tiittula, Ilmestys munakennossa, 2022

Monitulkintaisen nimensä tavoin This Coming Together -näyttely tarjoaa vaihtelevia taiteellisia lähestymistapoja pohtiessaan vertaisoppimista ja -työskentelyä sekä yhdessäoloa niin sanottujen taidemaailmojen ja taidekenttien konteksteissa. Näyttely on avoinna Kuva/Tilassa 25.2.–25.3.2023.

This Coming Together on taiteellinen jatkumo Taideyliopiston Kuvataideakatemian ja Saastamoisen säätiön vuosien 2021–2023 mentorointiohjelmalle. Näyttelykokonaisuuden ovat suunnitelleet ohjelmaan osallistuneet opiskelijat Toni Elg, Maija Fox, Maija Käyhkö, Pedro Riva, Eero Tiittula, Sakari Vinko, Man Yau ja Xiao Zhiyu.

Näyttelyn aikana järjestetään kolme kaikille avointa englanninkielistä keskustelutilaisuutta torstaisin 2.3., 9.3. ja 16.3. klo 16–17. Still hanging in there? -keskustelujen aiheina ovat taidekoulut, taiteen tuotanto ja kollektiivinen toiminta. Keskustelujen koollekutsuja on näyttelyn osallistuja Xiao Zhiyu, ja kutsutut puhujat ovat taidekentän aktiivisia toimijoita: Ida Enegren, Chih Tung Lin, Jaakko Pallasvuo, Joonas Pulkkinen, Shubhangi Singh, Minna Suoniemi ja Sakari Tervo.

Taideyliopiston Kuvataideakatemian ja Saastamoisen säätiön mentorointiohjelma perustuu vertaisryhmän muodostamiseen, jonka tarkoituksena on auttaa ohjelmaan osallistuvia opiskelijoita heidän opinnoissaan ja valmistautumaan taidekoulun jälkeiseen aikaan.

Mentorointiohjelma on osa Kuvataiteen kansainväliset verkostot -projektia, ja opiskelijavalinta tehtiin Kuvataideakatemian sisäisellä opiskelijahaulla. Vuosien 2021–23 ohjelmaa vetivät kuraattori Angela Rosenberg ja kuvataiteilija Hans Rosenström. Ohjelman opiskelijat kutsuivat kuraattori/yliopisto-opettaja Sakari Tervon osallistumaan näyttelyn toteuttamiseen.

Kuva/Tilan pienessä näyttelytilassa on esillä 3.3.–26.3. Meri Hallenbergin ja Laura Lowen yhteisnäyttely Raskas elementti. Näyttely pohtii ihmisen luontosuhteen muutosta erityisesti japanilaisen taiteen ja maiseman kautta, ja se pohjautuu taiteilijoiden työskentelyyn Japanissa kesällä 2022.

Lähde Taideyliopisto

spot_img