Jyväskylän yliopisto: Nobel-tiedeilta on ihmisen matkalla: muinaisgeeneistä unelmaan kvanttitietokoneista

Aiheeseen liittyvää

Emotion visa: PMMP vs Maustetytöt

Tänään kisailussa on Emotion visan historian ensimmäinen kaksintaistelu. Testaa...

POJAT: Nämä ajat (Hiljaiset Levyt HIKI-079) LP, 2023

Pojat oli omasta mielestäni paras Suomen ns. ramopunkbändeistä ilmestyttyään kuvioihin joskus vuonna 1990. Tekstit olivat nokkelia ja sävellykset tarttuvia ja vieraatkin palat yleensä suomennettu Ramoilta tai Boysilta. Omistan 2 ekaa LP:tä ja Pasi Virtanen -sinkun, mutta sitten kiinnostus vähän lopahti; mielestäni biisien taso laski tai se muuttui kertaamiseksi. Silloin tällöin keikalla nähdessäni oli kyllä kivaa ja viimeisin hankintani on Palaa-cd vuodelta 2003, jossa on loistava Mä uskon meihin -biisi.

The Blassics uskoo 10 vuoden jälkeen yhä käsityöläisyyteen

Kotimaisen afrofunkin ja -jazzin ylpeys juhlistaa uudella kokoelmalla Sounding Times studionsa ja levymerkkinsä monivivahteista taivalta.

Hellsinki Metal Festival

11-12.8.2023 Nordis Antti Sorsa Kim Strömsholm Uudet metallifestivaalit ovat aina tervetulleita, varsinkin...

Haastattelussa kotimuusikko mrkeyboard

Tällä kertaa tutustumme innokkaaseen musiikinsoittajaan, mrkeyboardiin! Hän on kotimuusikko ja innokas musiikin harrastaja.

Jaa somessa

Pian on aika kokoontua kuulemaan vuoden vaikuttavista tiedeaiheista! Lämpimästi tervetuloa Jyväskylän yliopiston Nobel-tiedeiltaan Seminaarinmäelle 13.12. klo 18 alkaen!

Nobel-palkitut lääketieteen, fysiikan, kirjallisuuden, taloustieteen ja kemian aiheet esittelevät Johanna Mappes, Tero Heikkilä, Joonas Säntti, Kari Heimonen ja Petri Pihko.

Jyväskylän yliopisto
Jyväskylän yliopiston Nobel-tiedeillassa esitellään fysiikan, kemian, lääketieteen, kirjallisuuden ja taloustieteen vuoden 2022 palkitut aiheet. Kuva: Jyväskylän yliopisto

• Palatko helposti auringossa? Muinaisgeenit vaikuttavat meissä yhä.
• Tutkijat osoittivat kvanttibittien haamumaisen lomittumisen – mistä on kyse?
• Kirjailija Annie Ernaux – mikä tekee hänen kerrontatyylistään erityisen?
• Millä konstilla tutkitusti estetään pankkikriisit?
• Klikkikemia toi kemisteille mullistavan menetelmän hallita reaktioita.

Tiedeilta järjestetään Seminaarinmäellä C-rakennuksen juhlasalissa. Yleisö voi lähettää ennakkokysymyksiä asiantuntijoille. Lisätietoja illan aiheista ja asiantuntijoista tästä linkistä.

Lähde Jyväskylän yliopisto

spot_img