Kanneltaloon saapuu lokakuussa värikäs kuolleiden päivän tapahtuma

Aiheeseen liittyvää

Jouni Tossavaisen valokuvarunoja esillä Turun näyttelyssä

Turun Kirjan talossa esitellään Jouni Tossavaisen uusia valokuvarunoja huhtikuussa.

Kansainvälinen tanssin päivä herättää Suomen eloon tanssin taian kautta

Kansainvälistä tanssin päivää juhlistetaan ympäri Suomea monipuolisilla esityksillä ja tapahtumilla.

TEOS 2024 -tapahtuma siirtyy toukokuulle ja laajentaa valokuvataiteeseen

TEOS 2024 esittelee yli tuhat nykytaideteosta Helsingissä ja laajentaa tarjontaansa valokuvataiteeseen. Tapahtuma tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden taidekokoelman aloittamiseen tai sen laajentamiseen.

Heather Morrisin uusin kirja Nousevan auringon sisaret kuvaa musiikin voimaa vankileirin olosuhteissa

Heather Morrisin teos Nousevan auringon sisaret ammentaa toimintansa toisen maailmansodan japanilaiselta vankileiriltä, missä musiikki loi toivoa.

Viikon Kovin Biisi: VKB 14/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Jaa somessa

Kanneltalossa loka-marraskuussa järjestettävä Muistan sinua rakkaudella -tapahtuma tuo yhteen meksikolaisia ja suomalaisia tapoja käsitellä kuolemaa ja muistella edesmenneitä läheisiä. Kaksi viikkoa kestävä tapahtuma tarjoaa kuolemateemaista ohjelmaa kaikenikäisille.

Muistan sinua rakkaudella
Suomalaisen suremisen ja meksikolaisen kuolleiden päivän, Día de Muertosin yhdistävää Muistan sinua rakkaudella -tapahtumaa vietetään loka-marraskuun vaihteessa Kanneltalossa.

Helsingin Kanneltaloon saapuu 28.10.–10.11. pyhäinpäivän ympärille levittäytyvä Muistan sinua rakkaudella -tapahtuma, jossa suomalainen sureminen ja meksikolainen kuolleiden päivä eli Día de Muertos punoutuvat yhteen. Kaksi viikkoa kestävä tapahtuma käsittelee kuolemaa muun muassa kirjallisuuden, lastenkulttuurin, keskustelun, elokuvan, musiikin ja eri-ikäisille suunnattujen työpajojen kautta.

Tapahtuman keskiössä on kuvittaja-kirjailija Sanna Pelliccionin Muistan sinua rakkaudella -näyttely, joka avaa meksikolaisen Día de Muertosin värikästä ja yhteisöllistä perinnettä. Näyttely on saanut nimensä samannimisestä lastenkirjasta (Sanna Pelliccioni, Maami Snellman, Kiti Szalai, Teos 2020), jossa suomalainen Alma tutustuu luokkakaverinsa Diegon perheen kanssa meksikolaiseen kuolleiden päivään. Teos esittelee lapsille suomalaisesta kulttuurista poikkeavan tavan kohdata kuolema ja muistella edesmenneitä läheisiä.

Kanneltalon galleriassa järjestettävässä Pelliccionin näyttelyssä voi kirjakuvitusten lisäksi tutustua suomalais-meksikolaisena yhteistyönä rakennettavaan värikkääseen alttariin, ihastella perinteisiä kuolleiden päivän koristuksia ja jättää pienen muiston edesmenneelle läheiselleen yhteisölliseen teokseen. Näyttelyn yhteydessä pidetään myös useita lapsille ja perheille soveltuvia työpajoja suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, espanjaksi ja italiaksi. Sekä näyttelyyn että työpajoihin on vapaa pääsy.

Tapahtuman aikana Kanneltalossa esitetään lisäksi kaksi menetystä käsittelevää elokuvaa: Disneyn Coco-animaatio, joka kertoo lapsille kuolemasta, ja surun henkilökohtaisuutta peilaava Klaus Härön draamaelokuva Elämää kuoleman jälkeen. Kirjastossa voi puolestaan keskustella kahvittelun lomassa kuolemasta sellaisten henkilöiden kanssa, jotka ovat työnsä puolesta tekemisissä kuoleman kanssa. Muistan sinua rakkaudella -tapahtuman koko ohjelmaan voi tutustua Kanneltalon verkkosivuilla kanneltalo.fi.

Muistan sinua rakkaudella -tapahtuma 28.10.–10.11, jonka osana Día de Muertos 6.11. klo 12-16. Vapaa pääsy.
Kanneltalo
Klaneettitie 5, 00420 Helsinki
www.kanneltalo.fi

Lähde Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

spot_img