Kanneltaloon saapuu lokakuussa värikäs kuolleiden päivän tapahtuma

Aiheeseen liittyvää

Emotion Zine Radio -soittolista on etusivun juttu

Uusi suoratoistosoittolista tasapuolistaa musiikintekijöiden näkyvyyttä. Lisää lista seurantaan ja saat automaattisen annoksen monipuolista musiikkia tasavälein, kentän joka laidalta ja molemmista päistä.

Rajaton Harmonia White – valkoviini yhteistyössä lauluyhtye Rajattoman kanssa

"Oli ilo olla yhdessä valitsemassa viiniä, ideoimassa sen nimeä ja hanapakkauksen ulkonäköä. Puolen vuoden mittaisen prosessin aikana syntyi Rajaton Harmonia White", Rajaton kertoo.

Carcass, Kreator ja monia muita kovia Tuskan ohjelmaan

"Tulevan kesän festivaaliohjelma on laadittu nyt kolmeen kertaan ja uskon vakaasti, että se on tässä vuosien varrella hioutunut parhaaseen mahdolliseen muotoonsa. Olen tästä kattauksesta äärimmäisen ylpeä."

Gösta Diehlin monipuolinen tuotanto Kuntsin modernin taiteen museossa 20.11.2021–20.3.2022

Vaasassa esitellään merkittävän suomalaisen modernistin, Gösta Diehlin (1899-1964) koko tuotantoa esittävä laaja näyttely. Taiteilijan keskeisimmät teokset sekä yksityiskokoelmien harvinaisuudet on koottu yhteen ensi kertaa vuoden 1966 jälkeen.

Jake Luupää – Showpainia Turussa!

"Me päästiin paikalle ja huomattiin auttamattomasti, että kehä ei mahdu puitteisiin... mihinkään."

Jaa somessa

Kanneltalossa loka-marraskuussa järjestettävä Muistan sinua rakkaudella -tapahtuma tuo yhteen meksikolaisia ja suomalaisia tapoja käsitellä kuolemaa ja muistella edesmenneitä läheisiä. Kaksi viikkoa kestävä tapahtuma tarjoaa kuolemateemaista ohjelmaa kaikenikäisille.

Muistan sinua rakkaudella
Suomalaisen suremisen ja meksikolaisen kuolleiden päivän, Día de Muertosin yhdistävää Muistan sinua rakkaudella -tapahtumaa vietetään loka-marraskuun vaihteessa Kanneltalossa.

Helsingin Kanneltaloon saapuu 28.10.–10.11. pyhäinpäivän ympärille levittäytyvä Muistan sinua rakkaudella -tapahtuma, jossa suomalainen sureminen ja meksikolainen kuolleiden päivä eli Día de Muertos punoutuvat yhteen. Kaksi viikkoa kestävä tapahtuma käsittelee kuolemaa muun muassa kirjallisuuden, lastenkulttuurin, keskustelun, elokuvan, musiikin ja eri-ikäisille suunnattujen työpajojen kautta.

Tapahtuman keskiössä on kuvittaja-kirjailija Sanna Pelliccionin Muistan sinua rakkaudella -näyttely, joka avaa meksikolaisen Día de Muertosin värikästä ja yhteisöllistä perinnettä. Näyttely on saanut nimensä samannimisestä lastenkirjasta (Sanna Pelliccioni, Maami Snellman, Kiti Szalai, Teos 2020), jossa suomalainen Alma tutustuu luokkakaverinsa Diegon perheen kanssa meksikolaiseen kuolleiden päivään. Teos esittelee lapsille suomalaisesta kulttuurista poikkeavan tavan kohdata kuolema ja muistella edesmenneitä läheisiä.

Kanneltalon galleriassa järjestettävässä Pelliccionin näyttelyssä voi kirjakuvitusten lisäksi tutustua suomalais-meksikolaisena yhteistyönä rakennettavaan värikkääseen alttariin, ihastella perinteisiä kuolleiden päivän koristuksia ja jättää pienen muiston edesmenneelle läheiselleen yhteisölliseen teokseen. Näyttelyn yhteydessä pidetään myös useita lapsille ja perheille soveltuvia työpajoja suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, espanjaksi ja italiaksi. Sekä näyttelyyn että työpajoihin on vapaa pääsy.

Tapahtuman aikana Kanneltalossa esitetään lisäksi kaksi menetystä käsittelevää elokuvaa: Disneyn Coco-animaatio, joka kertoo lapsille kuolemasta, ja surun henkilökohtaisuutta peilaava Klaus Härön draamaelokuva Elämää kuoleman jälkeen. Kirjastossa voi puolestaan keskustella kahvittelun lomassa kuolemasta sellaisten henkilöiden kanssa, jotka ovat työnsä puolesta tekemisissä kuoleman kanssa. Muistan sinua rakkaudella -tapahtuman koko ohjelmaan voi tutustua Kanneltalon verkkosivuilla kanneltalo.fi.

Muistan sinua rakkaudella -tapahtuma 28.10.–10.11, jonka osana Día de Muertos 6.11. klo 12-16. Vapaa pääsy.
Kanneltalo
Klaneettitie 5, 00420 Helsinki
www.kanneltalo.fi

Lähde Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

spot_img