Kustannus-Mäkelä vie 500 lasta elokuviin Karkkilassa

Aiheeseen liittyvää

Nemi: Onni onnettomuudessa

Norjalaisen Lise Myhren piirtämän Nemi -sarjakuva-albumin lukeminen pitkän tauon jälkeen on todellakin kuin törmäisi vanhaan hyvään ystävään.

EDDIE & THE HOT RODS: Why Should I Care / A Million Miles Away (Hiljaiset Levyt HIKS-086) 7″ 2023

Eddie & co on tehnyt toisen sinkkunsa Hiljaisille Levyille. A-puoli on loistava, alunperin Pete The Meat & The Boysin biisi, joka on alunperin sen toimesta levytetty jo 1978, mutta julkaistiin vasta kuluvalla vuosituhannella.

TV SMITH: Generation Y (Hiljaiset Levyt HIKI-073) 2022

TV Smith on suomalaisille jo aika tuttu, ainakin tietyissä piireissä. Mieshän on keikkaillut täällä lukemattomia kertoja yksinään tai vaikkapa Punk Lurex OK:n kanssa, jonka kanssa teki myös EP:n.

EDDIE & THE HOT RODS: Guardians Of The Legacy (Outro Records OUTRO 043) LP 2023

The Hot Rods on tehnyt ekan pitkäsoittonsa ilman 2019 kuollutta solistiaan Barrie Mastersia. Nykyäänhän laulun hoitaa ex-basisti Ian "Dipster" Dean. Ja hyvin hoitaakin. Viime vuonna Hiljaiset Levyt julkaisi yhtyeen singlen, joka on tämän levyn nimibiisi ja yhdessä B-puolen Secret Smilen kanssa biisit ovat parasta Hot Rodsia vuosikymmeniin.

Luupäitä tarvitaan jälleen – Mick Herronin palkittu vakoojasarja jatkuu

Brittikirjailija Mick Herron nousee John le Carrén paikalle vakoilukirjallisuuden mestariksi.

Jaa somessa

Kustannus-Mäkelä ja Karkkilan kaupunki tarjoavat Karkkilan seudun päiväkoti- ja alakoululaisryhmille Mimmi Lehmä löytää kotiin -elokuvan näytöksiä. Yhteensä elokuviin pääsee noin 500 lasta. Elokuvanäytökset toteutetaan kustantamon ja kaupungin yhteistyönä, ja ne järjestetään Karkkilan ytimessä, Kino Laikassa.

Elokuva

Kustannus-Mäkelä tarjoaa päiväkoti- ja alakoululaisryhmille neljä näytöstä, ja Karkkilan kaupunki yhden näytöksen. Yhteensä näytöksiä on viisi, ja ne järjestetään viikoilla 45–47.

”Mimmi Lehmä on ollut pitkään yksi Kustannus-Mäkelän tunnetuimmista kirjasarjoista. Näillä näytöksillä haluamme juhlistaa kustantamon jo 51-vuotista taivalta”,

sanoo Kustannus-Mäkelän toimitusjohtaja Atso Mäkelä.

Elokuvavierailut ovat osa Karkkilan varhaiskasvatuksen lapset tavoittavaa KULTTUURIHYPPYÄ, joka tuo päiväkotien ja perhepäivähoidon arkeen kulttuurielämyksiä syksyn 2022 aikana.

Samalla lapset osallistetaan kaupungin kulttuurikasvatussuunnitelman laatimiseen. Elämysten ja retkien kautta pohditaan, mitä kaikkea kulttuuri tai taide tarkoittavat ja miten niitä voi Karkkilassa kokea.

KULTTUURIHYPPY on jatkoa esi- ja peruskoululaisten lokakuiselle KULTTUURILOIKALLE; päiväkoti-ikäisten kanssa vain ponnistetaan loikkaa pienempään hyppyyn.

Mimmi Lehmä löytää kotiin (2022) on koko perheen elokuva, joka käsittelee kodin merkitystä. Mimmi Lehmä kohtaa elokuvassa maailmaa kierrelleen haikaran, joka saa Mimmin pohtimaan, kuinka hän voi olla varma, että kotiniitty ja maatila ovat todella hänen kotinsa. Mimmin ystävä Varis yrittää näyttää Mimmille, ettei ruoho ole vihreämpää aidan toisella puolella – mutta joskus on hyvä vilkaista, minkälaista siellä on, jotta voi taas löytää kotiin.

Elokuva on puhuttu suomeksi. Äänirooleissa kuullaan muun muassa Ona Kamu, Santtu Karvonen, Raili Raitala ja Senni Peltoniemi.

Mäkelä on kustantanut Mimmi Lehmä -kirjoja vuodesta 1993 alkaen. Yhteensä Mimmi Lehmä -kirjoja on suomennettu 21 kappaletta.

Lähde Kustannus-Mäkelä Oy

spot_img