Nuorten museoraadissa kokeillaan uutta

Aiheeseen liittyvää

Ystävyyden ja vihan sävyttämä lapsuus 1930-luvun Italiassa – Beatrice Salvionin läpimurtoromaani

Beatrice Salvionin 'En pelkää mitään' tuulettaa ystävyyden ja vihan teemoja fasistisessa Italiassa.

Emotion visa: PMMP vs Maustetytöt

Tänään kisailussa on Emotion visan historian ensimmäinen kaksintaistelu. Testaa...

Z-sukupolvi – Nuorten syvä lojaalius Venäjän valtiolle paljastuu

Ian Garnerin 'Z-sukupolvi' -kirja tarjoaa kylmäävän näkymän Venäjän nuorten syvään juurtuneeseen, valtion tukemaan fasismin ihannointiin.

Haastattelussa kotimuusikko mrkeyboard

Tällä kertaa tutustumme innokkaaseen musiikinsoittajaan, mrkeyboardiin! Hän on kotimuusikko ja innokas musiikin harrastaja.

Kuuntelemalla auttaminen on taito – Opi uudessa kirjassa

Olli Lehtisen uusi kirja "Auta kaveria keskustellen" on kattava opas empaattiseen ja taitavaan keskusteluavun antamiseen.

Jaa somessa

Nuorten museoraati
Kuva: Vaasan kaupunki / Christoffer Björklund.

Vaasan kaupungin museot perustaa museoraadin, jonka jäsenet saavat muun muassa osallistua nuorille suunnattujen tapahtumien suunnitteluun.

Helmikuussa käynnistetään uutta kulttuuritoimintaa 13-29-vuotiaille nuorille. Ensimmäinen kokoontuminen on 18.2.2022 klo 15 Kuntsin modernin taiteen museolla.Museoraadin jäsenenä voi osallistua nuorille suunnattujen tapahtumien ja taide-elämysten suunnitteluun, vaikuttaa toimintaan ja saada kokemusta kulttuuritapahtumien järjestämisestä. Vapaamuotoiset raadin kokoontumiset järjestetään noin kuukauden välein Vaasan kaupungin eri museoissa.

”Haluamme tehdä museosta helposti lähestyttävän paikan, joka tarjoaa nuorille mielekästä tekemistä ja hätkähdyttäviä kokemuksia. Aikataulut ovat joustavia, ja uudet tapaamiset sovitaan raatilaisten kanssa”,

kertoo vs. yleisötyönpäällikkö Liisa Palomäki.

Raadin jäsenet saavat osallistumisesta todistuksen sekä maksuttomat vierailut Vaasan kaupungin museoihin, alle 18-vuotiaille sisäänpääsy on ilmainen. Raatiin ilmoittaudutaan museoinfo@vaasa.fi.

Raadin ensimmäinen tapaaminen perjantaina 18.2.2022 klo 15 Kuntsin modernin taiteen museolla. Seuraavat tapaamiset sovitaan aina yhdessä.

Lähde Vaasan kaupunki – Vasa stad

spot_img