Showpainia: Talvisota XV ja Nikita FCF

Aiheeseen liittyvää

Epämmattimainen mestari Jake Luupää sooloili toisen metallisinglensä

Emotion Zinen jo lähes vakiovieraaksi kutsuttava Jake Luupää on...

The Record Of My Life #32: CMX – Aion

Täyden kympin tuotos, josta on suorastaan mahdottomuus löytää heikkoa hetkeä.

Elämäni keikka: Provinssirock 2011, System of a Down (Ilkka Heikkinen)

Jos pitäisi nimetä yksi tietty keikka, joka on jäänyt elähdyttävästi mieleen, ei allekirjoittaneen tarvitsisi miettiä pitkään.

Viikon Kovin Biisi: VKB 26/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

The Record Of My Life #31: THE CLASH – Cut The Crap (CBS 26601) 1985

Tämä nyt ei todellakaan ole elämäni levyjä, mutta päätin...

Jaa somessa

Seuraamme FCF Wrestlingin päätapahtuman Talvisodan tapahtumia ja syväluotaamme erästä sen painijaa, Nikitaa.

Showpainija Nikita siviilissä
Anita (paininimeltään Nikita FCF)

Nikita on showpainija FCF Wrestling painifederaatiossa, jonka suurin vuosittainjärjestämä tapahtuma on Talvisota. Talvisotaa varten ottelijat valmistautuvat käytännössä koko vuoden ja sen ottelukortille pääseminen on kunnia-asia.

Viime vuonna 2020 Talvisota jouduttiin jättämään välistä vallitsevan koronatilanteen takia, joten nyt aggressiota on tarjolla kahden vuoden varastojen edestä.

Tällä kertaa FCF Wrestlingin 18-vuotissyntymäpäivänä puitteet Suomen suurimmalle showpainitapahtumalle on rakennettu Helsinkiin Valkoisen Salin tiloihin. Luvassa on tiukkaa toimintaa, suuria lihaksia, likaisia otteita ja ennen kaikkea suurta dramatiikkaa.

Muutto Suomeen

Nikita, viralliselta nimeltään Anita syntyi Viron maaseudulla Pärnussa. Hän saapui vuosia sitten Suomeen lapsenvahdiksi veljenpojalleen, tykästyi maahan ja sai arkensa rullaamaan.

Töitä hän teki ravintoloissa ja puutarhoissa, kunnes laati hakemuksen Veljekset Kitola Oy:hyn. Maalta kotoisin oleva, fyysistä työtä pelkäämätön nuori, jolla oli kyky erottaa sianperunat ruokaperunoista tuntui tekevän työnantajaan vaikutuksen. Jopa vaikka hakija oli tunnin myöhässä haastattelusta vanhanaikaisen puhelimen rajojen takia ja joutui soittamaan tulevalta pomoltaan ajo-ohjeita.

Talvisota XV käynnistyy

Ensimmäinen ottelu. Talvisota XV:n laukeaa käyntiin, kun kehään astelee joukkuemittelöön valmistautunut, mitat 185cm, 85kg omaava Jessica Love. Hänen taisteluparinaan toimii 180cm ja 110kg jäätävää vartta, Polar Pekko. Polarin normaali aisapari Johnny Mac Metal estyi osallistumasta kinkereihin, joten tämä kaksikko taistelee toista joukkuetta eli Liigaa vastaan.

Jessica Love

Yli neljän vuoden tauon jälkeen HC Andersen ja Ioni muodostavat legendaarisen Liiga-yhtymän, joka kylvi kauhua edellisen kerran vuosina 2015-2018.

Iskuja ei säästellä kun osalliset vaihtavat vuorojaan omankädenoikeuden jakamisessa. HC Andersen ottaa vastaan aimoannoksen hittiä, kun Liiga laitetaan heti alussa ahtaalle. Mutta miten käy? Floppaako Liigan paluu vai näyttävätkö miehet jälleen mistä ryhmä on tehty?

Työura kehittyy

Nikita aloitti työnsä perunanlajittelijana, siirtyi pian pakkaamoon ja opettelemaan eri osastojen toimintaa. Vuonna 2017 hänestä tuli pakkaamon vastuuhenkilö hoitaen samalla hommia myös muilla osastoilla.

2020 hänelle ehdotettiin kouluttautumista esihenkilöksi, jonka tehtäviä hän oli jo aiemminkin hoidellut. Viime vuonna hän suoritti lähiesihenkilön ammattitutkinnon.

Nikita on aina kantanut ylpeyttä työmoraalistaan, sillä kotona maalla hänelle opetettiin, että töitä täytyy ahkerasti selviytyäkseen pienestä pitäen. Tuon saman työmoraalin avulla hänestä tuli showpainija.

Matka showpainijaksi

Showpainija Nikita
Nikita vuonna 2019. Kova harjoittelu palkitaan kehässä.

Suomessa asuesaan Nikita ehti kokeilla useaa eri harrastusta, kuten voimailua ja bikini-fitnessiä, sillä urheilullisuus oli hänelle tärkeää. Näistä lajeista ei kuitenkaan tuntunut löytyvän tarpeeksi luovuutta.

Vuonna 2018 hän näki mainoksen showpainista, jossa nämä kaksi tekijää välittömästi sytyttivät mielenkiinnon. Kokeilu jenkkifutisjoukkuehakemuksen tiimoilta jäi tekemättä showpainin löytymisen jälkeen.

Anita osallistui FCF Wrestlingin järjestämiin try-outteihin Porvoossa. Hän pääsi mukaan koulutukseen, joka oli historiallinen ensimmäinen vain naisille suunnattu kurssi. Kouluttajana oli naisten showpainiaseman eteen urakoiva Regina Rosendahl.

Yhdeksän kuukauden ajan Anita ajoi 1-2 kertaa viikossa Turusta Porvooseen painiunelman perässä. Treenit olivat raskaita sekä fyysisestä että henkisesti.

Debyyttiottelu

Anita lähti mukaan kaksipäiväisten Sideways-messujen järjestämiseen, joka on normaalia FCF:n jäsenistössä.

Showpainija Nikita FCF
Showpainija Nikita (FCF Wrestling)

Vain muutamaa tuntia ennen toisen päivän tapahtuman alkua hänelle kuitenkin ilmoitettiin, että ottelukorttimuutoksen vuoksi hänen ensimmäinen ottelunsa tapahtuisi sinä iltana. Olotila oli pelon- ja onnensekainen.

Tyypillisesti debytointiin valmistaudutaan useita viikkoja etukäteen. Nyt Anitalla ei ollut mukana edes painivarusteita. Ottelu tapahtuisi neljän muun painijan kanssa samanaikaisesti.

Jessica Love ja Regina auttoivat Nikitaa kasaamaan tunnissa painiasun kirpputoritavaroista, meikkaamaan ja antoivat henkistä tukeja aina ottelun alkuun saakka.

Nikitan kanssa painivat H.C. Andersen, Mutsi, Jake Luupää ja Jami Aalto, jotka tekivät tilaa ja turvaa untuvikon suoritukselle.

Joukkuemestaruus

Parin vuoden kuluttua, vuonna 2021, kovan työn jälki ilmentyi mahtavalla tavalla Nikitan nostaessa vyön ilmaan Kert Kukkin kanssa joukkuemestaruuden merkiksi. Mestaruus merkitsi pääsyä FCF Wrestlingin vuoden suurempaan tapahtumaan – Talvisotaan.

Talvisota XV oli Nikitalle suuri ilta. Hän sai puolustaa joukkuemestaruutta kaikki metalliesineet sallivassa Ruosterähinä-ottelussa.

Tämä oli Nikitalle täysin uudenlainen kokemus. Kolme joukkuetta, yhteensä 7 painijaa, kaikki samaan aikaan kaoottisuudesta täyttyvässä kehässä.

Talvisota: Kaikki metallinen sallittu

Sitten jotain aivan muuta. Nimittäin kolmen joukkueen ryydittämä Ruoste Rähinä -ottelu. Sääntöjen mukaan tässä ottelussa saa, ja ehkäpä pitääkin, käyttää hyödykseen KAIKKEA metallista.

Astraali-ilmiö 3000 - FCF Wrestling

Kamppailu FCF Wrestlingin joukkuemestaruudesta alkaa.

Showpainija Nikita FCF
Nikita käyttää hyödykseen lavan reunalta löytynyttä roskista.

Ensimmäisena kehään saapuu Prinssi Maken, Salomon Stridin ja Septimuksen muodostama kolmikko Dynastia. Aseinaan heillä on mukana mm. rautaketju, teleskooppipamppu ja sorkkarauta. Tämä ei lupaa hyvää!

Toisena joukkueena sisään astelee säkenöiviin pukuihinsa sonnustautuneet Stella ja Walta eli Astraali-ilmiö 3000.

Dynastian aikaisemman halpamaisen hyökkäyksen jäljiltä mestaruutta puolustaa yksin Eesti Expressin edustaja Nikita.

Kehäköydet muodostavat vain symbolisen rajan osallisten huiskiessa toisiaan Valkoisen Salin tiloissa niin kättäpitemmällä kuin paljain nyrkeinkin.

Ottelun lopussa Eesti Expressin musiikki lähtee soimaan. Takaoven kautta sisään ryntää kainalosauvan kanssa tietään tekevä yllätyshahmo. Miten tässä vielä käykään? Niin tai näin, numerosta muodostuu Nikitan uran paras ottelu.

Tunteet purkautuvat

Huippumatsin jälkeen Nikitan tunteet velloivat uusissa sfääreissä. Surua, helpotusta, tyytyväisyyttä ja kaikki tuntui kuin hyvältä unelta. Eräs syy tähän
oli horisontissa siintävä hengähdystauko.

”Viimeinen vuosi on ollut raskas, painiin liittyvien vastuiden ja treenaamisen
ohella kaikki aikani kului opiskeluun ja työntekoon. En halunnut jättää mitään
tekemättä, enkä myöskään kadu raskasta vuotta.”

Nikita tiesti Talvisotaan mennessään ansaitsevansa pienen tauon, mutta ei aio jättää showpainihansikkaita naulaan. Enemmän kuin kaksi vapaaviikonloppua vuodessa on silti saatava.

Talvisota: Sisu 8 -finaali

Jake Luupää mestaruustaistossa
Jake Luupää ei luovuta.

Sisu 8 -turnauksen finaali on vuorossa. Kehään saapuu maamme länsirannikolta 180cm, 85kg mitoissa oleva epäammattilaispainija, Jake Luupää.

Luupään komeillessa vielä parrasvalojen loisteessa hänen kimppuunsa hyökkää varaslähdön ottava Sebastian Vauhkonen. Hän nappaa Sisu 8 -pokaalin, mutta yleisö ei tätä temppua purematta niele. Buuauskonsertti vihloo korvia.

Vauhkonen raahaa Luupään kehään ja alkaa mylviä mikrofoniin omaa ylistystarinaansa. Luupää keräilee voimimaan… saadaanko tästä edes rehellistä ottelua aikaan?

Molemminpuolisen iskujenvaihdon jälkeen ottelu näyttää ratkeavan sille, joka suostuu häikäilemättömästi käyttämään hyväkseen kaikkein halpamaisimpia temppuja. Voittaja selviää yleisön osoittaessa kunnioitustaan keskisormet pystyssä.

Talvisota: Pääottelu

On illan pääottelun vuoro. Musiikki pauhaa, esirippu nousee ja sen takaa paljastuu ottelun haastaja, 172cm/87kg, suomalaisen showpainin ässä, Shemeikka.

Mestaruusottelussa Shemeikka
Shemeikka, FCF Wrestlingin Talvisota XV -illassa.
Juhana Karhula
Hallitseva mestari astuu parrasvaloihin.

Sitten esiin marssii FCF Wrestlingin toimitusjohtajan tehtävistä puhtaaseen väkivaltatyöskentelyyn siirtynyt, 1142 päivää mestaruusvuotta vyöllään ahnaasti varjellut, 189cm/120kg, Juhana ”King Kong” Karhula.

Yleisö buuaa, King Kong julistaa ansaitsevansa kunnioitusta. Viime vuosina Karhula on sortunut kyseenalaisiin keinoihin ja juonitteluun taistelussa yleisön suosiosta nauttivaa, huipulle kavunnutta Shemeikkaa vastaan.

Tunnelmaa leikataan selostamossa veitsellä. Ottelu alkaa perinteikkäällä lukolla, mutta tyyntyy taas King Kongin ottaessa verbaalista kontaktia yleisön kanssa.

Mestaruusvyö
Mestaruusvyö

Sitten on toiminnan vuoro. Osapuolet pitävät hyvin puoliaan. Yleisö taputtaa Terminator-hengistä rytmiä, joka on Shemeikan kannustuslaulu.

Maailmantason ammattilaispaini tarjoaa yleisölle juuri sitä jännitystä, adrenaliinia ja draamaa, josta se on pääsylipuillaan maksanut. Karhula mahtailee asemaansa ja on jo voitostaan varma useaan kertaan ottelun kuluessa.

Tanner tömisee ja läski todellakin tummuu. Taipuuko Shemeikka? Jatkaako King Kong voittokulkuaan?

Voittaja on katkolla moneen kertaan. Molemmat ottelijat ajavat itsensä täysin finaaliin. Taistelu siirtyy nyt ulos fyysisestä maailmasta ja henkisesti kovempi luu on vahvoilla.

Kaiken pieksennän jälkeen toinen miehistä jää äärimmäisen tuskaiseen lukko-otteeseen. Tämäkö tässä? Piina on pitkä. Kamelin selkä katkeaa. Luovutus! Mestari on valittu!

Talvisota on ohi

Talvisota päättyy historiallisiin hetkiin. Nyt raavaat miehetkin saavat itkeä. FCF Wrestling näytti jälleen kerran minkälaista verta sen suonissa virtaa. Tällä kertaa puitteetkin olivat viimeisen päälle kohdillaan.

Jos showpaini ei tämänkaltaisella substanssilla lyö itseään Suomen valtavirtaan, niin sitä ei tapahdu ikinä.

Emotion Zinen reportterit luiskahtavat vaivihkaa henkilöstötiloihin haistelemaan kohujuoruja ja tekemään juttua tämän artikkelin päähenkilöstä.

Matka jatkuu

Nikitalle talvisodan ottelu oli mitä kaunein tapa nivoa yhteen painiuran ensimmäinen luku aina debyytistä tähän päivään. Hän on kiitollinen työpaikalleen, jonka joustavuuden ansiosta painiura ylipäätään mahdollistui.

Nyt on painin vuoro joustaa. Anita aikoo keskittyä työhönsä, lähesten näkemiseen ja omaan hyvinvointiinsa. Akkujen lataamisen jälkeen Nikita uskoo palaavansa kehiin parempana kuin koskaan.

”Vaikka paini on se rakkain asia elämässä, täytyy muistaa huolehtia myös elämän
muista rakkaista asioista.”

Mahdollisuuden katsoa tapahtumatallenteet löydät FCF Wrestlingin kotisivuilta: https://www.wrestling.fi/.

K. Lukkarila, M. Van Dola

spot_img