Taidemyyntinäyttely Helsingissä kerää rahaa ukrainalaisten auttamiseksi

Aiheeseen liittyvää

Epämmattimainen mestari Jake Luupää sooloili toisen metallisinglensä

Emotion Zinen jo lähes vakiovieraaksi kutsuttava Jake Luupää on...

The Record Of My Life #32: CMX – Aion

Täyden kympin tuotos, josta on suorastaan mahdottomuus löytää heikkoa hetkeä.

Elämäni keikka: Provinssirock 2011, System of a Down (Ilkka Heikkinen)

Jos pitäisi nimetä yksi tietty keikka, joka on jäänyt elähdyttävästi mieleen, ei allekirjoittaneen tarvitsisi miettiä pitkään.

Viikon Kovin Biisi: VKB 27/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

I, Cursed julkaisi uuden Death Holograms EP:n

Porin / Ulvilan seudulta kotoisin oleva, vihaista ja raivokasta...

Jaa somessa

Ilmarisen Aleksanterinkadun kiinteistössä Helsingin keskustassa tiistaina aukeavassa hyväntekeväisyysnäyttelyssä myytävien teosten tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä Ukrainan ja ukrainalaisten hyväksi toimiviin avustuskohteisiin.

Eläköön Ukraina -näyttely syntyi järjestäjien halusta tehdä jotain konkreettista konfliktialueen hädänalaisten ihmisten hyväksi. Tempauksessa on mukana kymmeniä suomalaisia nykytaiteilijoita sekä yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen keskittynyt markkinointitoimisto Måndag. Yhtiö tekee ihmisoikeus- ja ilmastotyötä ympäri maailmaa yhteistyössä lukuisien organisaatioiden kanssa.

”On mahtavaa huomata ihmisten halu auttaa. Kuvataide on ollut kautta historian valtavan vahva poliittinen väline, ja taiteilijat ovat aina olleet vaikuttamisen ja ihmisyyden ymmärtämisen ytimessä”,

Måndagin perustaja ja luova johtaja Arto Sivonen sanoo.

Järjestäjät huomauttavat, että symbolisen taistelun ja tavaralahjoitusten lisäksi Ukrainassa tarvitaan nyt konkreettisia toimia ja rahaa. Näyttelyn taustalla on ajatus siitä, että jokainen voi tehdä jotakin.

”Tilanne ei kosketa pelkästään Ukrainaa ja ukrainalaisia, vaan koko länsimaista demokratiaa ja vapautta. Tilanteen vaikutukset ulottuvat kaikkiin yhteiskunnan kerroksiin. Meidän suomalaisten taiteilijoidenkaan sanan- ja ilmaisunvapaus ei ole mikään itsestäänselvyys”,

sanoo yksi projektin alkuunpanijoista, valokuvaaja ja kuvataiteilija Joel Karppanen.

Näyttelyssä mukana olevat kirjailijat

Elina Brotherus, EGS, Erno Enkenberg, Sami Havia, Emma Helle, Heli Hiltunen, Einari Hyvönen, Jaakko Kahilaniemi, Emmi Kallio, Joel Karppanen, Anssi Kasitonni, Eetu Kevarinmäki, Jouko Lehtola (Jouko Lehtolan säätiö), Jani Leinonen, Ninni Luhtasaari, Maisa Majakka, Jaakko Mattila, Melina Paakkonen, Mikko Paakkonen, Eeva Peura, Jorma Puranen, Nastja Säde Rönkkö, Harri Pälviranta, Jari Silomäki, Joel Slotte, Kim Somervuori, Minttu Somervuori, Kaj Stenvall, Akseli Valmunen, Maija Tammi, Sanna Saastamoinen-Barrois, Emma Ainala

Myyntiin tulevia teoksia on nähtävillä etukäteen tapahtuman Instagram-tilillä.

Taide esillä perinteikkäässä rakennuksessa

Näyttelytila järjestyi taidegalleria Glasshouse Helsinki oy:n kautta, joka on toiminut Ilmarisen Aleksanterinkadun kiinteistössä vajaan vuoden.

Ilmarinen on yksi suurimpia kiinteistösijoittajia Suomessa. Kolmannen kerroksen tilat ovat näyttelyn järjestäjien käytössä veloituksetta hyväntekeväisyyskampanjan ajan.

Ilmarinen järjestää hyväntekeväisyysnäyttelyn

”On hienoa olla mukana mahdollistamassa konseptin toteutuminen. Haluamme osaltamme edistää järjestäjien hyviä tarkoitusperiä tarjoamalla tällä hetkellä tyhjillään olevat tilat taiteilijoiden käyttöön”,

Ilmarisen vuokrauspäällikkö Ville Laurila sanoo.

Aleksanterinkadun 13:ssa sijaitseva Selim A. Lindqvistin suunnittelema, vuonna 1900 valmistunut Lundqvistin liiketalo on yksi Helsingin ydinkeskustan merkityksellisimpiä rakennuksia. Kuusikerroksinen kivirakennus suunniteltiin tavarataloksi, ja se on suurine ikkunoineen kiinnostava erityisesti arkkitehtuurinsa vuoksi.

”Tila antaa arvoisensa puitteet Suomen eturivin taiteilijoiden teoksille. Rakennus on tunnettu, ja ihmisten on helppo tulla sinne”,

Arto Sivonen sanoo.

Tuotto myynneistä lahjoitetaan lyhentämättömänä taiteilijoiden valitsemille avustuskohteille, joihin kuuluu Suomen Punainen Risti, Pakolaisapu, Ukraine Pride, UN Women, Unicef, Pelastakaa Lapset, Suomen Ukrainalaiset ry, Fida, Kirkon ulkomaanapu, Abilis Foundation, Shelter Sirius, Lääkärit ilman rajoja, New IFJ-EFJ Safety Fund for Ukrainian Journalists sekä useita ukrainalaisia sateenkaariliikkeitä.

Eläköön Ukraina -myyntinäyttely Aleksanterinkatu 13:n kolmannessa kerroksessa Helsingissä 16.3.–26.3.2022 ti–pe klo 11–18 ja la klo 11–17. Näyttelyyn on vapaa sisäänpääsy.

Lähde Ilmarinen

spot_img