Michael Idehall – Serving with Both Hands (EP)

Aiheeseen liittyvää

Nemi: Onni onnettomuudessa

Norjalaisen Lise Myhren piirtämän Nemi -sarjakuva-albumin lukeminen pitkän tauon jälkeen on todellakin kuin törmäisi vanhaan hyvään ystävään.

EDDIE & THE HOT RODS: Why Should I Care / A Million Miles Away (Hiljaiset Levyt HIKS-086) 7″ 2023

Eddie & co on tehnyt toisen sinkkunsa Hiljaisille Levyille. A-puoli on loistava, alunperin Pete The Meat & The Boysin biisi, joka on alunperin sen toimesta levytetty jo 1978, mutta julkaistiin vasta kuluvalla vuosituhannella.

TV SMITH: Generation Y (Hiljaiset Levyt HIKI-073) 2022

TV Smith on suomalaisille jo aika tuttu, ainakin tietyissä piireissä. Mieshän on keikkaillut täällä lukemattomia kertoja yksinään tai vaikkapa Punk Lurex OK:n kanssa, jonka kanssa teki myös EP:n.

Ahven-yhtyeen paluu

Toimitustamme lähestyi Ahven-yhtye, joka on tehnyt paluun 2021 noin viidentoista vuoden tauon jälkeen. Yhtyeen kokoonpano ja roolit ovat edelleen samat kuin ensimmäisen tulemisen (1999-2005) aikaan.

Jaa somessa

”Tummanpuhuvaa ja vastustamatonta minimalismia, joka työntää omia marginaaleja päänsisäisiin tyhjiin nurkkiin.”

Ruotsalainen Michael Idehall, joka on toiminut säveltäjänä, kirjailijana, taidemaalarina, äänimaalaajana ja audiovisuaalisena yhteistyökumppanina jo aika monessa projektissa yli kymmenen vuoden ajan, on kovan luokan visionääri.

Serving with both hands -arvostelu

Minimaalista electroa

Minimaalinen teollisuushenki elää vahvasti mukana läpi koko EP:n, jossa käydään läpi electro-pohjaisia äänimaisemia, pulputtavalla soonisella dub-tyylisellä otteella.

Neljän biisin Serving with Both Hands on hitaasti aukeava äänikaava, joka ei samankaltaisine biiseineen oikein missään vaiheessa lähde revittämään, vaan enemmänkin toistaa omaa ohjattua hidasta tempoaan koko äänikäsittelyn ajan.

Tummanpuhuvaa ja vastustamatonta minimalismia, joka työntää omia marginaaleja päänsisäisiin tyhjiin nurkkiin. Levy sopisi erittäin hyvin vellovaan itsepohdiskeluun tai taidegalleriaan, jossa värittömät taulut vielä odottavat pensselin tuomaa väritystä.

Facebook: https://www.facebook.com/idehall.gbg
Linktr.ee: https://linktr.ee/idehall

– K. Strömsholm

spot_img