Tanssitapahtuma Spring Break Festival järjestetään toukokuussa Stoassa

Aiheeseen liittyvää

Sonqo: When the Leaves Fall

Kun sydän sanoo, että jotain on tehtävä, niin silloin rohkeimmat tarttuu toimeen.

Michael Monroe 60-vuotiskeikka & Hanoi Rocks – Where’s my Taxi Driver?

Hanoin biisit nostattavat tukkani pystyyn. Tai sitten joku on lisännyt olutmukiini tuntemattomia substansseja. Paitsi että en juonut olutta tällä välillä. Jes, juuri tätä olin odottanut!

Arvostelussa Behind This Guilt – No More Masks

Mikään ei häiritse kuuntelukokemusta ja paikka paikoin homma soundaa jopa TODELLA hyvältä.

Musiikillinen elämäkerta Aki Sirkesalosta paljastaa millainen koko kansan rakastama huippumuusikko oli kulisseissa

Tuore elämäkerta Aki Sirkesalo – Musiikki soi raottaa ensimmäistä kertaa verhoja muusikon rikkaaseen historiaan ja musiikin siivittämään arkeen.

Neljä erilaista nuorta löytää toisensa sairaalamaailmassa: Osaston tähti on Uuteen lastensairaalaan sijoittuva tarina ystävyydestä

Kun 11-vuotias Lilja joutuu leikkauksen vuoksi sairaalaan, pysähtyy hänen normaaliarkensa täysin. Sairaala kuitenkin osoittautuu yllättävien uusien ystävyyssuhteiden syntypaikaksi.

Jaa somessa

Spring Break Festival -tanssifestivaalilla saa Helsingin ensi-iltansa kolme teosta: Mia Jaatisen Red Desert, Kinetic Orchestran Mistakes ja Race Horse Companyn O’DD.

Stoa täyttyy ma 9. – su 15.5. Spring Break Festival -tanssifestivaalin esityksistä.

Vuotuisen nykytanssitapahtuman keskiössä on liike. Viikonmittaisella festivaalilla nähdään kolme teosta kotimaisen tanssi- ja nykysirkuskentän tunnetuilta nimiltä: tanssitaiteilija Mia Jaatisen Red Desert, Kinetic Orchestran Mistakes ja nykysirkusryhmä Race Horse Companyn O’DD. Kaikkia teoksia ja niiden tekijöitä yhdistää tinkimätön halu tutkia liikettä ja sen moninaisia keinoja ilmentää ihmisyyttä.

Spring Break
Kinetic Orchestran Mistakes-niminen teos avaa virheiden ja epävarmuuden olemusta näyttämöllä. Kuva: Mikael Ahlfors.

Spring Break Festival -tapahtuman on tuottanut helsinkiläinen nykytanssiryhmä Kinetic Orchestra. Tapahtumaan myydään yksittäisten esityslippujen lisäksi kaikki kolme esitystä kattavia yhteislippuja (40/30 €) osoitteessa lippu.fi.

Red Desert

Mia Jaatisen ja työryhmän yhdessä työstämässä Red Desert -teoksessa esiintyjät asettuvat tutkimaan aggression eri kehollistumia ja naiseuden kuvastoja. Aggressiota lähestytään esityksessä sen kaikessa moninaisuudessa sekä ruumiillisena tapahtumana että universaalina ja dynaamisena ilmiönä, joka resonoi esiintyjien omaa kokemushorisonttia vasten. Teoksen maailma on inspiroitunut villinaisen arkkityyppejä myyteissä ja kertomuksissa käsittelevästä Clarissa Pinkola Estésin kirjasta Naiset, jotka kulkevat susien kanssa (1992).

Mistakes

Kinetic Orchestran Mistakes avaa virheiden ja epävarmuuden olemusta näyttämöllä. Teos lähestyy epäonnistumista luovana voimana ja tutkii väärien valintojen, virheiden ja mauttomuuden olemusta näyttämötaiteessa. Teoksessa viiden tanssijan virtuoosinen liike ja kolmen live-muusikon revittelevä soundi yhdistyvät absurdin humoristiseen ideaan. Tunnelmaltaan esitys on samanaikaisesti sekä räjähtävän energinen että herkkä. Esityksen koreografian on suunnitellut palkittu tanssikoreografi Jarkko Mandelin.

O’DD

Race Horse Companyn O’DD on scifin maailmasta innoituksensa saanut nykysirkusesitys, joka tutkii ihmisyyden tiloja ja muutosta yksilöä suurempien voimien kourissa. Trampoliinivirtuoosi Rauli Dahlbergin ohjaama ja konseptoima teos vie katsojan futuristiseen nykysirkuksen uneksittuun todellisuuteen.

Esityksen lähtökohtana on ihmisen pyrkimys parempaan huomiseen uudelleen syntymisen kautta. Voiko ihminen koskaan aloittaa puhtaalta pöydältä, kun hän jo syntyessään on jatkumoa muulle ihmiskunnalle? Eri taiteenlajien rajoja rikkovassa teoksessa kohtaavat ryminällä sirkuksen maailma ja kamppailulajeja nykytanssiin yhdistävä fyysinen ilmaisu.

Lähde Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

spot_img