Tanssitapahtuma Spring Break Festival järjestetään toukokuussa Stoassa

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 18/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Tapio Kujala valittu Taideyliopiston vararehtoriksi

Tapio Kujala valittiin Taideyliopiston koulutuksesta vastaavaksi vararehtoriksi. Valinnassa korostettiin hänen johtamiskokemustaan ja laajoja verkostoja.

Teurastamon kesä tarjoilee monipuolista ohjelmaa Helsingissä

Teurastamon kesä täyttyy moninaisista tapahtumista Helsingin sydämessä, joista nauttivat kaikenikäiset kaupunkilaiset.

Laozi ja tekemättömyyden filosofia syntytaolaisuuden sydämessä

TaoLinin syväluotaava teos, Laozi ja tekemättömyyden taito, avaa ovia kiinalaisen ajattelun ja taolaisuuden maailmaan.

Visuaalisen taiteen kehityshanke Vauhdittamo aloittaa Vaasassa

Suomen Kulttuurirahaston visuaaliseen taiteeseen keskittyvä Vauhdittamo-hanke starttaa Vaasassa sparraten pohjalaisia taiteilijoita ja tarjoten yleisöluentoja.

Jaa somessa

Spring Break Festival -tanssifestivaalilla saa Helsingin ensi-iltansa kolme teosta: Mia Jaatisen Red Desert, Kinetic Orchestran Mistakes ja Race Horse Companyn O’DD.

Stoa täyttyy ma 9. – su 15.5. Spring Break Festival -tanssifestivaalin esityksistä.

Vuotuisen nykytanssitapahtuman keskiössä on liike. Viikonmittaisella festivaalilla nähdään kolme teosta kotimaisen tanssi- ja nykysirkuskentän tunnetuilta nimiltä: tanssitaiteilija Mia Jaatisen Red Desert, Kinetic Orchestran Mistakes ja nykysirkusryhmä Race Horse Companyn O’DD. Kaikkia teoksia ja niiden tekijöitä yhdistää tinkimätön halu tutkia liikettä ja sen moninaisia keinoja ilmentää ihmisyyttä.

Spring Break
Kinetic Orchestran Mistakes-niminen teos avaa virheiden ja epävarmuuden olemusta näyttämöllä. Kuva: Mikael Ahlfors.

Spring Break Festival -tapahtuman on tuottanut helsinkiläinen nykytanssiryhmä Kinetic Orchestra. Tapahtumaan myydään yksittäisten esityslippujen lisäksi kaikki kolme esitystä kattavia yhteislippuja (40/30 €) osoitteessa lippu.fi.

Red Desert

Mia Jaatisen ja työryhmän yhdessä työstämässä Red Desert -teoksessa esiintyjät asettuvat tutkimaan aggression eri kehollistumia ja naiseuden kuvastoja. Aggressiota lähestytään esityksessä sen kaikessa moninaisuudessa sekä ruumiillisena tapahtumana että universaalina ja dynaamisena ilmiönä, joka resonoi esiintyjien omaa kokemushorisonttia vasten. Teoksen maailma on inspiroitunut villinaisen arkkityyppejä myyteissä ja kertomuksissa käsittelevästä Clarissa Pinkola Estésin kirjasta Naiset, jotka kulkevat susien kanssa (1992).

Mistakes

Kinetic Orchestran Mistakes avaa virheiden ja epävarmuuden olemusta näyttämöllä. Teos lähestyy epäonnistumista luovana voimana ja tutkii väärien valintojen, virheiden ja mauttomuuden olemusta näyttämötaiteessa. Teoksessa viiden tanssijan virtuoosinen liike ja kolmen live-muusikon revittelevä soundi yhdistyvät absurdin humoristiseen ideaan. Tunnelmaltaan esitys on samanaikaisesti sekä räjähtävän energinen että herkkä. Esityksen koreografian on suunnitellut palkittu tanssikoreografi Jarkko Mandelin.

O’DD

Race Horse Companyn O’DD on scifin maailmasta innoituksensa saanut nykysirkusesitys, joka tutkii ihmisyyden tiloja ja muutosta yksilöä suurempien voimien kourissa. Trampoliinivirtuoosi Rauli Dahlbergin ohjaama ja konseptoima teos vie katsojan futuristiseen nykysirkuksen uneksittuun todellisuuteen.

Esityksen lähtökohtana on ihmisen pyrkimys parempaan huomiseen uudelleen syntymisen kautta. Voiko ihminen koskaan aloittaa puhtaalta pöydältä, kun hän jo syntyessään on jatkumoa muulle ihmiskunnalle? Eri taiteenlajien rajoja rikkovassa teoksessa kohtaavat ryminällä sirkuksen maailma ja kamppailulajeja nykytanssiin yhdistävä fyysinen ilmaisu.

Lähde Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

spot_img