Tero Saarinen Companyn tuore tanssiteos vierailulle Tampere-taloon – Tampere Filharmoniaa johtaa Hannu Lintu

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 18/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Tapio Kujala valittu Taideyliopiston vararehtoriksi

Tapio Kujala valittiin Taideyliopiston koulutuksesta vastaavaksi vararehtoriksi. Valinnassa korostettiin hänen johtamiskokemustaan ja laajoja verkostoja.

Teurastamon kesä tarjoilee monipuolista ohjelmaa Helsingissä

Teurastamon kesä täyttyy moninaisista tapahtumista Helsingin sydämessä, joista nauttivat kaikenikäiset kaupunkilaiset.

Laozi ja tekemättömyyden filosofia syntytaolaisuuden sydämessä

TaoLinin syväluotaava teos, Laozi ja tekemättömyyden taito, avaa ovia kiinalaisen ajattelun ja taolaisuuden maailmaan.

Visuaalisen taiteen kehityshanke Vauhdittamo aloittaa Vaasassa

Suomen Kulttuurirahaston visuaaliseen taiteeseen keskittyvä Vauhdittamo-hanke starttaa Vaasassa sparraten pohjalaisia taiteilijoita ja tarjoten yleisöluentoja.

Jaa somessa

Tampere-talossa päästään keväällä nauttimaan maailmanluokan nykytanssista. Koreografi Tero Saarisen ja säveltäjä Sebastian Fagerlundin Transit-tanssiteos esitetään Isossa salissa perjantaina 21. huhtikuuta 2023.

Tampereella teos tanssitaan elävän musiikin tahtiin, kun Tampere Filharmoniaa johtaa Hannu Lintu. Liput ovat nyt myynnissä.

Tero Saarinen

Koreografi Tero Saarisen Transit-nykytanssiteos vierailee Tampere-talossa perjantaina 21. huhtikuuta 2023. Tero Saarinen Companyn 25-vuotisjuhlateoksen kantaesitys Malmön oopperassa lokakuussa 2020 ja Suomen ensi-ilta Helsingin juhlaviikoilla elokuussa 2021 toteutuivat tiukkojen koronarajoitusten alla, mutta nyt kiittäviä arvosteluja kerännyt teos esitetään vihdoin suurelle yleisölle.’

Tero Saarinen Companyn, Tampere Filharmonian ja Tampere-talon yhteistyönä esitettävä tanssiteos on Tero Saarisen koreografia säveltäjä Sebastian Fagerlundin orkesteritrilogiaan Stonework (2015), Drifts (2017) ja Water Atlas (2018). Tampereella tanssiteoksen musiikki kuullaan liveorkesterin soittamana ensimmäistä kertaa Suomessa. Tampere Filharmoniaa johtaa kapellimestari Hannu Lintu.

Ajankohtainen tanssiteos käsittelee ihmisen ja luonnon välistä haavoittuvaa suhdetta. Ympäristöstä vieraantuminen on toistunut Tero Saarisen koreografioissa aikaisemminkin.

”Ihmiskunta tuhoaa teoillaan, tavoillaan ja tottumuksillaan luonnon monimuotoisuutta, vaikka olemme osa sitä. Koen, että tanssitaiteilijoilla on korostunut herkkyys, voima ja kyky – jopa velvollisuus – olla yhteydessä ja välittää näitä alkuvoimaisia frekvenssejä. Transit on vimmainen rituaali, eloonjäämistaistelu suuren muutoksen edessä. Vaikka teos on dystooppinen, halusin toivon olevan vahvasti läsnä. Uskon, että tuhkasta nousee uusi mahdollisuus – on aika löytää uudestaan yhteys luontoon”,

Saarinen kuvailee teosta.


Myös Sebastian Fagerlundin orkesteritrilogia on saanut inspiraationsa pohjoismaisesta luonnosta, joka nykypäivänä on saasteiden ja ilmastonmuutoksen armoilla. Teoksessa Fagerlundin musiikkiin yhdistyy Tuomas Norvion tilallinen äänisuunnittelu ja elektroninen musiikki. Visuaalisuuden keskiössä on IC-98:n eli Patrik Söderlundin ja Visa Suonpään videoinstallaatio, jonka kanssa vuoropuhelua käyvät Minna Tiikkaisen valosuunnittelu ja Teemu Muurimäen puvut. Teoksen tuotannossa on tavoiteltu kestäviä, resurssitehokkaita ratkaisuja. Puvustus ja lavastus perustuvat osittain kierrätysmateriaaleihin.

Tampere-talossa teoksen tanssivat Elina Häyrynen, Oskari Kymäläinen, Mikko Lampinen, Natasha Lommi, Emmi Pennanen, Minttu Pietilä, Sofia Ruija, David Scarantino, Saida Solla, Jing Yi Wang ja Riccardo Zandona. Tampereen esityksen liput ovat myynnissä Tampere-talon ja Lippu.fin lipunmyyntikanavissa. Liput alkaen 45 euroa.

Pe 21.4.2023 klo 19 Iso sali, Tampere-talo

 • Koreografia ja konsepti: Tero Saarinen
 • Musiikki: Sebastian Fagerlund (Drifts, Stonework, Water Atlas)
 • Kapellimestari: Hannu Lintu
 • Musiikin toteutus: Tampere Filharmonia
 • Äänisuunnittelu ja elektroninen musiikki: Tuomas Norvio
 • Video: IC-98: Visa Suonpää, Patrik Söderlund
 • Valosuunnittelu: Minna Tiikkainen
 • Pukusuunnittelu: Teemu Muurimäki
 • Koreografin assistentti: David Scarantino
 • Harjoittajat: Satu Halttunen, Henrikki Heikkilä
 • Animaatio: Kari Kuusela, Markus Lepistö
  Tanssijat: Elina Häyrynen, Oskari Kymäläinen, Mikko Lampinen, Natasha Lommi, Emmi Pennanen, Minttu Pietilä, Sofia Ruija, David Scarantino, Saida Solla, Jing Yi Wang, Riccardo Zandona

  Kesto n. 1 h 30 min. Ei väliaikaa.

Lähde Tampere-talo Oy

spot_img