Katso tästä! Suomen kesäfestivaalien hinnat halvimmasta kalleimpaan

Aiheeseen liittyvää

Nemi: Onni onnettomuudessa

Norjalaisen Lise Myhren piirtämän Nemi -sarjakuva-albumin lukeminen pitkän tauon jälkeen on todellakin kuin törmäisi vanhaan hyvään ystävään.

EDDIE & THE HOT RODS: Why Should I Care / A Million Miles Away (Hiljaiset Levyt HIKS-086) 7″ 2023

Eddie & co on tehnyt toisen sinkkunsa Hiljaisille Levyille. A-puoli on loistava, alunperin Pete The Meat & The Boysin biisi, joka on alunperin sen toimesta levytetty jo 1978, mutta julkaistiin vasta kuluvalla vuosituhannella.

TV SMITH: Generation Y (Hiljaiset Levyt HIKI-073) 2022

TV Smith on suomalaisille jo aika tuttu, ainakin tietyissä piireissä. Mieshän on keikkaillut täällä lukemattomia kertoja yksinään tai vaikkapa Punk Lurex OK:n kanssa, jonka kanssa teki myös EP:n.

Ahven-yhtyeen paluu

Toimitustamme lähestyi Ahven-yhtye, joka on tehnyt paluun 2021 noin viidentoista vuoden tauon jälkeen. Yhtyeen kokoonpano ja roolit ovat edelleen samat kuin ensimmäisen tulemisen (1999-2005) aikaan.

Jaa somessa

Musiikkifestivaalit ovat merkittävä osa kesäisen Suomen kulttuuri- ja viihde-elämää. Järjestimme yli kuudenkymmenen festivaalin hinnat huokeimmasta hinnakkaimpaan.

Kesä ja kärpäset… ja festarit

Kesän musiikkifestivaalit ovat merkittävä osa suomalaista kulttuuri- ja viihde-elämää. Ne tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden niin paikallisille kuin kauempaa saapuville uppoutua suomalaiseen musiikkimaailman ja vilpittömään yhteisöllisyyteen, usein samalla nauttien Suomen luonnosta kauniissa kesämiljöössä.

Tänäkin vuonna tarjolla on tapahtumia kaikissa väreissä ja muodoissa. Suuremmat festivaalit tarjoilevat kansainvälisiä hittiesiintyjiä ja piinkovia klassikoita, pienemmät usein enemmän paikallisia artisteja ja vasta nousemassa olevia nimiä.

Festivaalitunnelmaa
Festivaaliyleisöä kesätunnelmissa.

Tarkastelussa lippujen hinnat

Festivaalien pääsylippujen hinnat ovat vuodesta toiseen jatkaneet nousuaan. Tähän on syynä yleinen hintataso, joka vaikuttaa kokonaisvaltaisesti tapahtuman järjestämiseen. Myös artistien keikkapalkkioiden kerrotaan kasvaneen entisestä.

Pääsylippuja on tarjolla tyypillisesti perinteisen päivälipun lisäksi useamman päivän paketteina sekä kalliimpina VIP-lippuina, jotka saattavat tarjota paremman näköalan, jonojen ohi kulkemisen tai vaikkapa siistimmät wc-tilat.

Yli 60 tapahtumaa vertailussa

Järjestimme yli kuudenkymmenen vuoden 2023 musiikkifestivaalin hinnat halvimmasta kalleimpaan. Vertailukohtana on laskennallinen päivälipun hinta hyvissä ajoin verkosta hankittuna*.

Suomen kesäfestarien hinnat vuonna 2023

Suomen kesäfestarien hinnat 2023

Voodoo People Oy, 2023

Vertailun tulokset

Rockfest
Tyyrein hinta yhden päivän festaririennoille syntyy Hyvinkään Rockfesteilla.

Suuri osa festivaalien lipunmyynnistä on ennakkomyyntiä. Tapahtumat houkuttelevat asiakkaita hankkimaan liput ajoissa mm. nostamalla lippujen hintaa tapahtuman ajankohdan lähestyessä. Perinteisesti monen festivaalin liput on myyty loppuun jo keväällä.

Lippuhintojen ero on korkeimmilaan noin 120 euroa. Kesän budjettia miettiessä kannattaa siis harkita, minkä festivaalin valitsee, sillä havitellessa päivän verran kesätunnelmaa, voi varsinkin useamman ihmisen lippujen kokonaishinnassa säästää merkittävästi.

Keskimääräistä perustasoa edustavan päivälipun hinta on noin 74 euroa. Korkeimman hinnan kärkipaikan nappaa Hyvinkään Rockfest 145,00 euron päivähinnalla, edullisimman lippuhuonnan löytyessä Liedon Voodoo Rockilta, jonne sisäänpääsy kustantaa 22,50 euroa.

Johtopäätökset

Marginaalisempien festareiden koluaminen voi siis säästää huomattavasti rahaa, josta osan voi sijoittaa vaikkapa matkakustannuksiin ulkopaikkakunnalle juhlimaan siirtyessä.

Vertailun edullisin tapahtuma Voodoo Rock tarjoaa aimoannoksen varsinaissuomalaista talenttia raikkaassa ja leppoisassa maaseutumiljöössä. Festivaali käyttää tätä valttikorttinaan tarjoillessaan vain suppean valikoiman tunnettuja esiintyjiä.

Koska lippuhintojen välillä on suuria eroja, kannattaa välkyn musiikkidiggarin ehdottomasti kartoittaa tarjonta hyvin. Näin tekemällä voit saavuttaa uusia kokemuksia, löytää tuoreita suosikkiartisteja sekä avata ovia elämää rikastuttavaan maakuntamatkailuun.

*) Voodoo People Oy ei vastaa hintojen oikeellisuudesta. Tarkista ajankohtainen hinta festivaalin virallisilta lipunmyyntisivuilta.

Lähde Voodoo People Oy

spot_img