Katso tästä! Suomen kesäfestivaalien hinnat halvimmasta kalleimpaan

Aiheeseen liittyvää

Esc – Blackbook (Straight Up Breakbeat 2024)

Reese-bassoa, breikkejä kulta-ajoilta, jamaika-viitteet sekä eteeriset tanssilattia-hypnoosiin ajavat padit kaikki löytyy eli Escillä kaikki jungle-genren checklistin asiat kunnossa hänen debyytti-levyllään jonka julkaisee pitkän linja jungle-expertti ODJ Dizzy kotimaisella lafkallaan SUBB.

Brazen Forgery antaa viimeisen voitelun menetetylle maalle

Dark metal -projekti Brazen Forgery julkaisi ensimmäisen singlen syksyllä...

Muuta tavoitteet tuloksiksi katalyyttisten mekanismien voimalla

Kirjan periaatteet ovat laajasti sovellettavissa monilla eri aloilla, ja...

Type-303 – Lost in Paradise ep (Verrazzano 2024)

Tamperelaisen Verrazzano-lafkan uusimman ep:n sisällysluettelossa voisi lukea baleaarista kosmista diskoa, acid-huiluhousea ja elektroa täydellisen kesäisessä vinyylissä. Nostalgia kohtaa nykypäivän tuotannon Type-303n studiossa ihanan nosteisessa auringonlaskussa.

Saana Opacic menetti luottotietonsa 19-vuotiaana – nyt hän haluaa auttaa muita nuoria välttämään saman kohtalon

Saana Opacic menetti luottotietonsa 19-vuotiaana ja haluaa nyt auttaa muita välttämään saman kohtalon. Hän jakaa tarinansa kirjassa 'Hyvä paha raha' ja tarjoaa konkreettisia neuvoja talouden hallintaan.

Jaa somessa

Musiikkifestivaalit ovat merkittävä osa kesäisen Suomen kulttuuri- ja viihde-elämää. Järjestimme yli kuudenkymmenen festivaalin hinnat huokeimmasta hinnakkaimpaan.

Kesä ja kärpäset… ja festarit

Kesän musiikkifestivaalit ovat merkittävä osa suomalaista kulttuuri- ja viihde-elämää. Ne tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden niin paikallisille kuin kauempaa saapuville uppoutua suomalaiseen musiikkimaailman ja vilpittömään yhteisöllisyyteen, usein samalla nauttien Suomen luonnosta kauniissa kesämiljöössä.

Tänäkin vuonna tarjolla on tapahtumia kaikissa väreissä ja muodoissa. Suuremmat festivaalit tarjoilevat kansainvälisiä hittiesiintyjiä ja piinkovia klassikoita, pienemmät usein enemmän paikallisia artisteja ja vasta nousemassa olevia nimiä.

Festivaalitunnelmaa
Festivaaliyleisöä kesätunnelmissa.

Tarkastelussa lippujen hinnat

Festivaalien pääsylippujen hinnat ovat vuodesta toiseen jatkaneet nousuaan. Tähän on syynä yleinen hintataso, joka vaikuttaa kokonaisvaltaisesti tapahtuman järjestämiseen. Myös artistien keikkapalkkioiden kerrotaan kasvaneen entisestä.

Pääsylippuja on tarjolla tyypillisesti perinteisen päivälipun lisäksi useamman päivän paketteina sekä kalliimpina VIP-lippuina, jotka saattavat tarjota paremman näköalan, jonojen ohi kulkemisen tai vaikkapa siistimmät wc-tilat.

Yli 60 tapahtumaa vertailussa

Järjestimme yli kuudenkymmenen vuoden 2023 musiikkifestivaalin hinnat halvimmasta kalleimpaan. Vertailukohtana on laskennallinen päivälipun hinta hyvissä ajoin verkosta hankittuna*.

Suomen kesäfestarien hinnat vuonna 2023

Suomen kesäfestarien hinnat 2023

Voodoo People Oy, 2023

Vertailun tulokset

Rockfest
Tyyrein hinta yhden päivän festaririennoille syntyy Hyvinkään Rockfesteilla.

Suuri osa festivaalien lipunmyynnistä on ennakkomyyntiä. Tapahtumat houkuttelevat asiakkaita hankkimaan liput ajoissa mm. nostamalla lippujen hintaa tapahtuman ajankohdan lähestyessä. Perinteisesti monen festivaalin liput on myyty loppuun jo keväällä.

Lippuhintojen ero on korkeimmilaan noin 120 euroa. Kesän budjettia miettiessä kannattaa siis harkita, minkä festivaalin valitsee, sillä havitellessa päivän verran kesätunnelmaa, voi varsinkin useamman ihmisen lippujen kokonaishinnassa säästää merkittävästi.

Keskimääräistä perustasoa edustavan päivälipun hinta on noin 74 euroa. Korkeimman hinnan kärkipaikan nappaa Hyvinkään Rockfest 145,00 euron päivähinnalla, edullisimman lippuhuonnan löytyessä Liedon Voodoo Rockilta, jonne sisäänpääsy kustantaa 22,50 euroa.

Johtopäätökset

Marginaalisempien festareiden koluaminen voi siis säästää huomattavasti rahaa, josta osan voi sijoittaa vaikkapa matkakustannuksiin ulkopaikkakunnalle juhlimaan siirtyessä.

Vertailun edullisin tapahtuma Voodoo Rock tarjoaa aimoannoksen varsinaissuomalaista talenttia raikkaassa ja leppoisassa maaseutumiljöössä. Festivaali käyttää tätä valttikorttinaan tarjoillessaan vain suppean valikoiman tunnettuja esiintyjiä.

Koska lippuhintojen välillä on suuria eroja, kannattaa välkyn musiikkidiggarin ehdottomasti kartoittaa tarjonta hyvin. Näin tekemällä voit saavuttaa uusia kokemuksia, löytää tuoreita suosikkiartisteja sekä avata ovia elämää rikastuttavaan maakuntamatkailuun.

*) Voodoo People Oy ei vastaa hintojen oikeellisuudesta. Tarkista ajankohtainen hinta festivaalin virallisilta lipunmyyntisivuilta.

Lähde Voodoo People Oy

spot_img