Suomalaisen musiikki- ja kulttuurimedian tarjonta lisääntyi, kun perjantaina päivänvalon näki uusi lehti Stiletti. Tekijät itse määrittelevät Stiletin mediaksi, koska lehden lisäksi se on jo myös radio-ohjelma ja musiikin julkaisija. Stiletin ensimmäisessä numero sisältää artikkeleja muun muassa Michael Monroen kitaristi Rich Jonesista, Maggy Smaksistä ja Otoboke Beaveristä.
Uusi vaihtoehtomedia
Suomen vaihtoehtolehtitarjontaan syntyi ammottava aukko, kun alan pioneeri Miettisen luotsaama Manifetsi lopetti toimintansa. Manifetsin vakiotoimittaja Mikko Jokela sekä graafikko Rade Puolakka eivät jääneet suremaan asiaa, vaan päättivät perustaa Stiletin paikkaamaan tuota aukkoa.
Muutamat musiikkiliikkeet ovat jo ottaneet varaslähdön virallisesta julkaisupäivästä. Stiletti on jo myynnissä muun muassa Stupido Marketissa, Levykauppa Äxässä, Swamp Musicissa, Laukontorin Antikvariaatissa ja Mappi Ö:ssä.
Stiletti on ensisijaisesti rocklehti, mutta sen tekijät eivät halua rajata sisältöä tiukkaan muottiin, joten mukana on myös muun muassa kuvataidetta ja vaihtoehtokulttuuria, sarjakuvia ja arvosteluja.
Stiletti ilmestyy painettuna neljä kertaa vuodessa. Lehti on tuhti lukupaketti, sillä nyt ilmestynyt Stiletti on 96-sivuinen. Julkaisu antaa tunnustusta myös juurilleen. Ensimmäinen numero kunnioittaa mustavalkoisuudellaan Xerox-ajan tulostettuja pienlehtiä.
Ensimmäisen Stiletti-lehden rinnalla ilmestyy myös Raakalaatikko vol 1 -kasetti. Se sisältää 12 ennen julkaisematonta biisiä muun muassa Rich Jonesilta, Dharma Gunsilta ja Koisjärven Diskolta. Ensimmäinen painos myytiin loppuun ennakkoon ja uusintapainos on jo tilattu.
Stiletin voimakaksikon taustalta löytyy pitkän linjan kokemusta ja näkemystä
Graafikon urallaan noin 200 levynkantta suunnitellut ja lukuisten kirjojen visuaalisesta ilmeestä vastannut Rade Puolakka tunnetaan myös The Skreppersin kitaristina. Suurimmaksi saavutuksekseen hän kertoo selviytymisen hengissä punkkarina Keravalla kiivaimpaan rockabilly-aikaan. Stiletin päätoimittaja Mikko Jokela niin ikään monenlaisissa liemissä marinoitu taustasäätäjä. Hän muun muassa lanseerasi Turun Romantiikan englanninkielisen version Turku Romantic Movementin uraa ulkomaille ja julkaisi Fading Ways Finland -levymerkillään Hellacoptersista tutun Nicke Andersonin musiikkia.