Rohee-katulehti on nyt ollut puoli vuotta Tampereen kaduilla – Uusi lehti on tuhti lukupaketti

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 14/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Heather Morrisin uusin kirja Nousevan auringon sisaret kuvaa musiikin voimaa vankileirin olosuhteissa

Heather Morrisin teos Nousevan auringon sisaret ammentaa toimintansa toisen maailmansodan japanilaiselta vankileiriltä, missä musiikki loi toivoa.

Arppa, Kaseva ja kirjafestarit – Tampere-talon ohjelmaa loppuvuodelle

Marras-joulukuun vaihteessa Tampere-talo täyttyy kirjallisuuden ja suomihittien ystävistä.

Weekend Festivalin CNNCT x Taco Bell -lavan artistit julki

Weekend Festival julistaa elektronisen tanssimusiikin huiput 2.–3.8.2024 Vermon tapahtumapuistoon, mm. Timmy Trumpetin ja Alan Walkerin.

Talvifestivaali vaikuttaa Ruka-Kuusamon talouteen yli miljoonalla eurolla

Ruka-Kuusamon talvifestivaalin taloudellinen vaikutus ylittää miljoonan euron rajan, ja se näkyy matkailijoiden rahankäytössä.

Jaa somessa

Kolmas katulehti Roheen numero ilmestyy tiistaina 25. lokakuuta. Kannessa ehdotetaan, että manselaiset lähetettäisiin Marsiin. Ilmaston lämpeneminen uhkaa maapalloa ja jotkut pohtivat ihmisten siirtämistä toiselle planeetalle. Jos Mars osataan maankaltaistaa, pitäisikö Tampere asukkaineen siirtää sinne? Miika Peltola käy läpi Marsin nähtävyyksiä jutussa Remppa vai muutto?

Lehden pääjutussa käydään Hervannassa Kuurosokeiden Toimintakeskuksessa. Miltä kaupunki tuntuu kuulonäkövammaiselle?

Kansi

Tutkija Salome Tuomaala-Özdemir, toimittaja Jannika Melkko ja valokuvaaja Aliisa Piirla sukelsivat kokemaan kaupungin toisin. Juttu aloittaa Roheessa ilmestyvän C. V. Åkerlundin säätiön rahoittaman juttusarjan kaupunkilaisten osallisuudesta ja demokratiasta. 

Lehdessä punnitaan myös ajankohtaista kysymystä käyttöhuoneista. Tarvitaanko huumeiden käyttäjille oma tila Tampereelle? Tutkija Camilla Roivas on perehtynyt asiaan ja kertoo näkökulmansa Roheen haastattelussa.

Minun Tampereeni -palstalla haastattelussa kirjailija Siiri Enoranta, jonka spekulatiivisen fiktion kirjat ovat monesti palkittuja. Enorannan kanssa mennään Kaupin metsään, mutta kirjailija vinkkaa muun muassa elektronisen musiikin bileistä!

Rohee tarjoaa matalan kynnyksen mahdollisuuden ansaita rahaa. Myyjä saa aloittaessaan 5 ilmaista lehteä ja myy ne kadulla 10 eurolla. Seuraavat lehdet myyjä ostaa 5 eurolla etukäteen ja myy kympillä. Erotus on hänelle tuloa. Katulehtiä toimii eri puolilla maailmaa, Rohee on pirkanmaalainen lehti. 

Lähde Vastapaino

spot_img