Turun ensimmäisen indiepop-yhtyeen koostejulkaisu – Kitchen Sink: Yesterday’s New Breed

Aiheeseen liittyvää

Laulu-Miehet juhlistaa 110 vuotta kutsuen uusia säveltaiteilijoita

Suomen tunnettu mieskuoro Laulu-Miehet juhlistaa 110-vuotista historiaansa kutsumalla kuusi uutta säveltaiteilijajäsentä.

Särkänniemen kesä käynnistyy Cyan Kicksin tahdissa

Särkänniemen huvipuiston kesäkausi alkaa 30.4. Cyan Kicks esiintyy vappupäivänä ja uusi Retro-pelihalli avautuu toukokuussa.

Talvifestivaali vaikuttaa Ruka-Kuusamon talouteen yli miljoonalla eurolla

Ruka-Kuusamon talvifestivaalin taloudellinen vaikutus ylittää miljoonan euron rajan, ja se näkyy matkailijoiden rahankäytössä.

Weekend Festivalin CNNCT x Taco Bell -lavan artistit julki

Weekend Festival julistaa elektronisen tanssimusiikin huiput 2.–3.8.2024 Vermon tapahtumapuistoon, mm. Timmy Trumpetin ja Alan Walkerin.

Palkittu LANU!-kirjallisuusfestivaali juhlistaa kirjallisuutta myös liveyleisön edessä

LANU!-kirjallisuusfestivaali yhdistää virtuaalisen sekä livetapahtuman, keskittyen itseilmaisuun ja nuorten kirjallisuuteen.

Jaa somessa

Kitchen Sink oli surinapopbändi, jonka Helsingin Sanomat on laulaja-kitaristi-biisintekijä Jussi Lehtisen syntymäpäivähaastattelussa julistanut myös Turun ensimmäiseksi indiepopyhtyeeksi. Toimintavuosinaan 1993–1996 yhtye teki paljon keikkoja, yhden demon sekä kaksi CD-formaatissa julkaistua EP:tä. Pitkäsoittoa Kitchen Sink ei koskaan tehnyt ja se jäi kaivelemaan. Nyt loppuunmyydyt EP:t sekä yksi demobiisi on koostettu Yesterday’s New Breed -LP:ksi.

Helpoimmalla olisi päästy, jos EP:t olisi sellaisenaan laitettu vinyylille – ensimmäinen a-puolelle, toinen b-puolelle ja demo bonusbiisiksi – mutta tämä paketti tehtiin pieteetillä. Vuonna 1995 julkaistu Stereo Sounds -EP kaivettiin esiin DATilta ja kaikki viisi biisiä masteroitiin täysimittaisista versioista, sillä muinoin mini-CD:n maksimipituus oli 21 minuuttia ja biisejä piti leikata sekä feidata alusta ja lopusta. Kakkos-EP Close Escapen (1996) biisien kaikki 24 raitaa puolestaan siirrettiin ADAT-nauhalta tietokoneelle ja kaikki kolme biisiä miksattiin uudelleen, sillä aikoinaan EP:n miksauksessa tuli kiire, mikä kuului lopullisella CD:llä. Samanlainen digitointi tehtiin myös vuoden 1993 neliraitademolle ja kasetin neljä biisiä saivat kunnollisen miksauksen 30 vuotta äänitysten jälkeen. Phonogenicin Tuomas Salmelan miksauksen ja masteroinnin jälkeen biisijärjestystä pyöritettiin pitkään ja lopulta saatiin kasaan Yesterday’s New Breed -kokonaisuus, joka kuulostaa surisevan poppibändin täydelliseltä albumi/LP- kokonaisuudelta eikä kokoelmalevyltä.

Kannen välistä löytyy Kitchen Zine, jonka sivuilla Jussi Lehtinen muistelee bändin vaiheita muinaisiin päiväkirjamerkintöihinsä perustuen. Kitchen Sink -jäsenistä musiikkimaailmassa toimivat edelleen Loiriplukarina ja Xysmasta tuttu Kalle Taivainen sekä Limonadi Elohopean jälkeen soolouransa vakiinnuttanut Tero-Petri Suovanen. Jussi Lehtinen teki Kitchen Sinkin jälkeen lyhyen vierailun The Crash -yhtyeen riveissä ja oli Teemu Brunilan ohella toisena tekijänä jättihitillä Lauren Caught My Eye. Musiikkipiireissä Lehtinen tunnetaan nykyään parhaiten Dynamon ja Kukan ravintoloitsijana. Kitchen Sink -LP:n julkaisu ajoittuu sopivasti Dynamo-klubin 27-vuotissyntymäpäivään.

spot_img