Turun ensimmäisen indiepop-yhtyeen koostejulkaisu – Kitchen Sink: Yesterday’s New Breed

Aiheeseen liittyvää

MANIFETSI 6 (lehti, 2024)

Tämä tuli sitten päätökseen. En ole ehtinyt lukemaan kuin vasta nuo kolme ensimmäistä punkkiin nojaavaa juttua, mutta selatessa ja sieltä täältä pätkiä lueskellessa tulin siihen johtopäätökseen, että tämä viimeinen numero on ehdottomasti sarjan paras, ei tunnu olevan kuin pari juttua, jotka jäävät kyllä väliin, tai ehkä, enhän jostain pesäpallosta mitään tajua, mutta miksei siitäkin sitten voisi…

Viikon Kovin Biisi: VKB 18/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Tapio Kujala valittu Taideyliopiston vararehtoriksi

Tapio Kujala valittiin Taideyliopiston koulutuksesta vastaavaksi vararehtoriksi. Valinnassa korostettiin hänen johtamiskokemustaan ja laajoja verkostoja.

Teurastamon kesä tarjoilee monipuolista ohjelmaa Helsingissä

Teurastamon kesä täyttyy moninaisista tapahtumista Helsingin sydämessä, joista nauttivat kaikenikäiset kaupunkilaiset.

Laozi ja tekemättömyyden filosofia syntytaolaisuuden sydämessä

TaoLinin syväluotaava teos, Laozi ja tekemättömyyden taito, avaa ovia kiinalaisen ajattelun ja taolaisuuden maailmaan.

Jaa somessa

Kitchen Sink oli surinapopbändi, jonka Helsingin Sanomat on laulaja-kitaristi-biisintekijä Jussi Lehtisen syntymäpäivähaastattelussa julistanut myös Turun ensimmäiseksi indiepopyhtyeeksi. Toimintavuosinaan 1993–1996 yhtye teki paljon keikkoja, yhden demon sekä kaksi CD-formaatissa julkaistua EP:tä. Pitkäsoittoa Kitchen Sink ei koskaan tehnyt ja se jäi kaivelemaan. Nyt loppuunmyydyt EP:t sekä yksi demobiisi on koostettu Yesterday’s New Breed -LP:ksi.

Helpoimmalla olisi päästy, jos EP:t olisi sellaisenaan laitettu vinyylille – ensimmäinen a-puolelle, toinen b-puolelle ja demo bonusbiisiksi – mutta tämä paketti tehtiin pieteetillä. Vuonna 1995 julkaistu Stereo Sounds -EP kaivettiin esiin DATilta ja kaikki viisi biisiä masteroitiin täysimittaisista versioista, sillä muinoin mini-CD:n maksimipituus oli 21 minuuttia ja biisejä piti leikata sekä feidata alusta ja lopusta. Kakkos-EP Close Escapen (1996) biisien kaikki 24 raitaa puolestaan siirrettiin ADAT-nauhalta tietokoneelle ja kaikki kolme biisiä miksattiin uudelleen, sillä aikoinaan EP:n miksauksessa tuli kiire, mikä kuului lopullisella CD:llä. Samanlainen digitointi tehtiin myös vuoden 1993 neliraitademolle ja kasetin neljä biisiä saivat kunnollisen miksauksen 30 vuotta äänitysten jälkeen. Phonogenicin Tuomas Salmelan miksauksen ja masteroinnin jälkeen biisijärjestystä pyöritettiin pitkään ja lopulta saatiin kasaan Yesterday’s New Breed -kokonaisuus, joka kuulostaa surisevan poppibändin täydelliseltä albumi/LP- kokonaisuudelta eikä kokoelmalevyltä.

Kannen välistä löytyy Kitchen Zine, jonka sivuilla Jussi Lehtinen muistelee bändin vaiheita muinaisiin päiväkirjamerkintöihinsä perustuen. Kitchen Sink -jäsenistä musiikkimaailmassa toimivat edelleen Loiriplukarina ja Xysmasta tuttu Kalle Taivainen sekä Limonadi Elohopean jälkeen soolouransa vakiinnuttanut Tero-Petri Suovanen. Jussi Lehtinen teki Kitchen Sinkin jälkeen lyhyen vierailun The Crash -yhtyeen riveissä ja oli Teemu Brunilan ohella toisena tekijänä jättihitillä Lauren Caught My Eye. Musiikkipiireissä Lehtinen tunnetaan nykyään parhaiten Dynamon ja Kukan ravintoloitsijana. Kitchen Sink -LP:n julkaisu ajoittuu sopivasti Dynamo-klubin 27-vuotissyntymäpäivään.

spot_img