Palkittu geenitutkija Aarno Palotie on valittu vuoden dosentiksi Helsingin yliopistossa

Aiheeseen liittyvää

Esc – Blackbook (Straight Up Breakbeat 2024)

Reese-bassoa, breikkejä kulta-ajoilta, jamaika-viitteet sekä eteeriset tanssilattia-hypnoosiin ajavat padit kaikki löytyy eli Escillä kaikki jungle-genren checklistin asiat kunnossa hänen debyytti-levyllään jonka julkaisee pitkän linja jungle-expertti ODJ Dizzy kotimaisella lafkallaan SUBB.

Muuta tavoitteet tuloksiksi katalyyttisten mekanismien voimalla

Kirjan periaatteet ovat laajasti sovellettavissa monilla eri aloilla, ja...

Kirja elokuvasta ja sen tekemisestä

Raija Talvion ja Mikko Mattilan Arvottomat - tärkeintä on lähteminen -tietoteos julkaistaan Sodankylän elokuvajuhlilla. Tässä moniäänisessä kirjassa haastattelut, valokuvat ja aikalaistekstit täydentävät toisiaan.

Liljankukka – esikoisromaani menetetyn kotiseudun kaipuusta

Liljankukka on tarina Ainon matkasta sodan varjojen alla. Menetysten ja rakkauden sävyttämä romaani kertoo menetetyn kotiseudun kaipuusta.

Pohjanmaan museossa avataan uudistettu kokoelmanäyttely 8.6.

Aarteita meiltä ja merten takaa -näyttely esittelee Karl ja Elin Hedmanin monipuolisen kokoelman Pohjanmaan museossa. Näyttely tarjoaa ainutlaatuisen katsauksen taideaarteisiin ja paikalliseen kulttuuriperintöön.

Jaa somessa

Aarno Palotie, pitkän linjan geenitutkija, on valittu Helsingin yliopiston vuoden dosentiksi merkittävien tieteellisten saavutustensa ansiosta.

Tutkimusjohtaja Aarno Palotie on nimetty Helsingin yliopiston vuoden 2024 dosentiksi. Palotien ura geenitutkimuksen parissa on ollut pitkä ja tulosrikas, sisältäen harvinaisten ja yleisten sairauksien tutkimuksen, diagnostisten menetelmien kehityksen ja tiedon kokoamisen.

Palotie on ollut merkittävässä roolissa geneettisen taustan selvittämisessä ja osallisena monissa suurissa tutkimushankkeissa. Erityisesti FinnGen-hanke on nostettava esiin, sillä se on analysoinut jättimäistä aineistoa suomalaisista genomi- ja terveystiedoista.

Palotien tämänhetkinen tutkimus keskittyy mielenterveyssairauksien, eritoten skitsofrenian, genetiikkaan. Hänen uransa ja saavutuksensa vahvistavat suomalaisen tieteen ja tutkimuksen kansainvälistä mainetta.

Lähde Helsingin yliopisto

spot_img