Zinetonissa kuka tahansa voi luoda viikonlopun aikana oman zinen (1.-3.10.2021)!

Aiheeseen liittyvää

Rajaton Harmonia White – valkoviini yhteistyössä lauluyhtye Rajattoman kanssa

"Oli ilo olla yhdessä valitsemassa viiniä, ideoimassa sen nimeä ja hanapakkauksen ulkonäköä. Puolen vuoden mittaisen prosessin aikana syntyi Rajaton Harmonia White", Rajaton kertoo.

Yhteensä lähes 40 artistia 2022 Kesärauhaan – 10.-12.6. Turun Linnanpuistossa

Kesärauha palaa alkuperäiseen ajankohtaansa kesäkuun toiseen viikonloppuun 10.-12.6.2022. Uutena ja pysyvänä lokaationa toimii jatkossa Turun Linnanpuisto.

Hufvudstadsbladetin vanhat lehtikuvat lahjoitettiin Journalistiselle kuva-arkistolle

KSF Media on lahjoittanut Hufvudstadsbladetin historiallisen lehtikuvakokoelman Museoviraston Kuvakokoelmien Journalistiselle kuva-arkistolle JOKAlle.

Tyhjät Patterit -bändikatsaus

Tyhjät Patterit oli luultavasti ainoa vammalalainen punkyhtye 70- ja 80-luvuilla. Se perustettiin siis joskus 70-luvun lopulla ja soitti suurimman osan olemassaolostaan samassa kokoonpanossa; Esa Ijäs (laulu & kitara), veljensä Ari (basso) ja Martti Jalonen (rummut).

Lauri Erikssonin Polaroid-valokuvakirja Sumunhimmeä maisema

Valokuvataiteilija Lauri Eriksson on kuvannut Polaroideja pääkaupunkiseudun lähimetsissä. Koronarajoitusten aikaan lähiluonnosta löytyi vahva kokemus maiseman kokemisesta ja paikan nostalgiasta.

Jaa somessa

Zineton-pienlehtitapahtuma on luova maraton, jossa tarkoituksena on luoda pienlehti eli zine alusta loppuun yhden viikonlopun aikana.

Osallistua tapahtumaan voi yksin tai ryhmässä, etänä mistä päin maailmaa tahansa. Viikonloppu alkaa teemojen ja pakollisten elementtien arpomisella ja viikonlopun päätteeksi oma tuotos palautetaan pdf:nä tai valokuvina.

Zineton -pienlehtitapahtuma 2021
Kaikille avoin Zineton-pienlehtihaaste 1.-3.10.2021

Zinetonin huipennuksena on päätösgaala ja zinenäyttely, jotka järjestetään Helsingissä Alakulttuurikeskus Loukossa. Näyttelykiertue ulottuu tänä vuonna myös Tampereelle ja Turkuun. Teokset on nähtävissä tämän lisäksi tempauksen verkkosivuilla.

Oma zinesi voi olla vaikkapa printtilehti, neulos, digitaalinen runosarjakuva, tai useista eri materiaaleista askarreltu teos. Lopputulosta tärkeämpää tempauksessa on kokeilu ja oleskelu mielekkään taiteilun äärellä. Tuotoksen tulee kuitenkin noudattaa yhteisiä pelisääntöjä, jotka on listattu Zinetonin verkkosivuilla.

Osallistumismaksu, 8 – 30€ tiimin koosta riippuen, vaaditaan mukaan lähteviltä. Tällä katetaan painettavien zinejen painokulut, kolme tekijänkappaletta omasta zinestä ja niiden postituksen tiimeille näyttelyiden jälkeen.

”Viime vuoden haasteeseen osallistui huimat 130 tiimiä ja 250 zinentekijää ympäri maailmaa.”

Zineton.com

Ilmoittautuminen Zinetoniin on auki torstaihin 30.9.2021 klo 15.00. saakka ja sen voit tehdä osoitteessa https://holvi.com/shop/Lillelle/

Lähde Zineton

spot_img