Pelle Miljoona Band – Manifesti 21 -arvostelu

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 16/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Taideyliopisto tuo lavalle Tick, Tick… Boom! -musikaalin

Musikaali Tick, Tick… Boom! tuo Taideyliopiston opiskelijat lavalle ja tarjoaa 90-luvun rockmusiikin sävyttämän elämäntarinan.

Weekend Festival paljastaa päälavan esiintyjät – ohjelma nyt täydellinen

Weekend Festival tuo elektronisen tanssimusiikin huiput eloisaan Espooseen. Pääesiintyjiä ovat Nicky Romero, R3HAB, Tiësto, Alan Walker ja monet muut.

Murhia Pohjanmaalla -sarja saavuttaa Pohjoismaat ja Viron

Nilla Kjellsdotterin Murhia Pohjanmaalla -sarjan uusin osa leviää uusille markkinoille. Vaasan poliisista kertovien kiehtovien tarinoiden pariin pääsevät pian myös norjalaiset, tanskalaiset ja virolaiset lukijat.

Beethovenin ’Fidelio’ resonoi Tampereella Susanna Mälkin tahtipuikon alla

Susanna Mälkki johtaa Beethovenin Fidelio-oopperan konserttiversion Tampere-talossa, mukana suomalaiset tähtilaulajat.

Jaa somessa

Pelle Miljoona Band – Manifesti 21 – Stupido Records STUPIDO359, 7″EP 2021

A) 1. Johnny guitar 2. Fafa
B) 1. Pyhät matriarkat 2. Likainen kyttä

Arvostelu Pelle Miljoona - Manifesti 21 sinkku

Taas uusi bändi Pelleltä. Tämä ei kylläkään tarkoita (ainakaan toivottavasti!), että Rockers olisi hajonnut. Viimevuotinen LP:nsä kun sattui olemaan aika hyvä. Pelle Miljoona Band koostuu Pellen haminalaisista ystävistä. Haminahan sattui olemaan miehen synnyinkaupunki. Tämä EP on Pellen ensimmäinen 7-tuumainen sitten vuoden -93 Hurjat pojat -sinkun.

Musiikki on paljon suoraviivaisempaa kuin esim. Rockers-LP:llä, joka totuttuun Pelle-tyyliin sisälsi monia tyylilajeja. Ennakkona kuultu Johnny Guitar on levyn ehdottomasti paras biisi tekstinsä ja tarttuvan kertosäkeensä ansiosta. Moista olisi toivonut enemmänkin, sillä kappale Fafa kuulostaa sen jälkeen hieman tylsältä.

Pyhät matriarkat taas voisi olla joltain Pellen vanhalta levyltä, mutta sekään ei kuitenkaan aiheuta hurraahuutoja. Likainen kyttä erottuu joukosta hidastempoisena ja onkin levyn toiseksi paras biisi tekstiltään ja sävellykseltään. Tuleekohan jollain muullakin Likainen kyttä -kohdasta mieleen Viimeinen syksy -biisi? Asiaa on teksteissä taas pirusti ja parhaiten se toimii silloin kun sävelkin on tarttuva, kuten tässä levyn aluksi ja lopuksi.

Kuitenkin täytyy sanoa, että Rockers on silti mielenkiintoisempaa musiikkia.

– V. Vahtera

spot_img
Pelle Miljoona Band - Manifesti 21 - Stupido Records STUPIDO359, 7"EP 2021 A) 1. Johnny guitar 2. FafaB) 1. Pyhät matriarkat 2. Likainen kyttä Taas uusi bändi Pelleltä. Tämä ei kylläkään tarkoita (ainakaan toivottavasti!), että Rockers olisi hajonnut. Viimevuotinen LP:nsä kun sattui olemaan aika hyvä. Pelle...Pelle Miljoona Band - Manifesti 21 -arvostelu