Pelle Miljoona Band – Manifesti 21 -arvostelu

Aiheeseen liittyvää

Kirottua: Sukellus Korkeajännityksen maailmaan

Eräitä suosikkejani ovat aina olleet toiseen maailmansotaan liittyvät sarjakuvat, joiden juonikuviot siirtyivät aikoinaan hiekkalaatikolle kavereiden ja muovisotilaiden näyteltäviksi.

Anders Fager: Pohjoiset kultit – Kauhukertomuksia

Anders Fagerin esikoisteos on hyytävällä tavalla riemukas kauhukokoelma.

Arvostelussa Tapani Rinne & Juha Mäki-Patola: Open

Kappaleet ovat harmonisia kudelmia ja äänimaisemia, jotka huokuvat rauhallisuutta, vaikka kasvavatkin välillä voimakkaisiin tuntemuksiin.

Tulenkulkijat: En enää jaksa hengittää

Upeinta tässä teoksessa on laulajan kaihoisasta jopa suoranaiseen raivoon yltyvä preesens ja tämä pakottaa minut kuuntelemaan kappaleen useampaan kertaan sekä...

Arvostelussa Rat Trap – Sulla ei aikaa oo (EP)

"Nyt ollaan siis perusasioiden äärellä ja näinä aikoina, mitä...

Jaa somessa

Pelle Miljoona Band – Manifesti 21 – Stupido Records STUPIDO359, 7″EP 2021

A) 1. Johnny guitar 2. Fafa
B) 1. Pyhät matriarkat 2. Likainen kyttä

Arvostelu Pelle Miljoona - Manifesti 21 sinkku

Taas uusi bändi Pelleltä. Tämä ei kylläkään tarkoita (ainakaan toivottavasti!), että Rockers olisi hajonnut. Viimevuotinen LP:nsä kun sattui olemaan aika hyvä. Pelle Miljoona Band koostuu Pellen haminalaisista ystävistä. Haminahan sattui olemaan miehen synnyinkaupunki. Tämä EP on Pellen ensimmäinen 7-tuumainen sitten vuoden -93 Hurjat pojat -sinkun.

Musiikki on paljon suoraviivaisempaa kuin esim. Rockers-LP:llä, joka totuttuun Pelle-tyyliin sisälsi monia tyylilajeja. Ennakkona kuultu Johnny Guitar on levyn ehdottomasti paras biisi tekstinsä ja tarttuvan kertosäkeensä ansiosta. Moista olisi toivonut enemmänkin, sillä kappale Fafa kuulostaa sen jälkeen hieman tylsältä.

Pyhät matriarkat taas voisi olla joltain Pellen vanhalta levyltä, mutta sekään ei kuitenkaan aiheuta hurraahuutoja. Likainen kyttä erottuu joukosta hidastempoisena ja onkin levyn toiseksi paras biisi tekstiltään ja sävellykseltään. Tuleekohan jollain muullakin Likainen kyttä -kohdasta mieleen Viimeinen syksy -biisi? Asiaa on teksteissä taas pirusti ja parhaiten se toimii silloin kun sävelkin on tarttuva, kuten tässä levyn aluksi ja lopuksi.

Kuitenkin täytyy sanoa, että Rockers on silti mielenkiintoisempaa musiikkia.

– V. Vahtera

spot_img