Pelle Miljoona Band – Manifesti 21 -arvostelu

Aiheeseen liittyvää

Antti Auvisesta Teoston hallituksen uusi puheenjohtaja

Teoston hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti säveltäjä Antti Auvinen.

Boreal Nuance: Northern Crown julkaistaan 20.5.2022 – maailman muuttuessa kappale sai uuden merkityksen

Ajoittain grungehtava mutta aina melodinen jyväskyläläisbändi äänitti kappaleen hyvissä ajoin. 

Minerva Kustannus: Muotiluomuksia natseille

Lucy Adlingtonin kirja Auschwitzin ompelijattaret kertoo vaikuttavan tositarinan naisista, jotka ompelivat natseille viimeisen muodin mukaisia asuja säästyäkseen kuolemalta.

Tietokirja kertoo herkullisia tarinoita huijauksista ja bluffeista

Turhamaisuus ja oman edun tavoittelu houkuttelevat huijauksiin, mutta joskus hämäyksillä pelastetaan jopa ihmishenkiä. Hyvää tarkoittavakin voi joutua petoskierteen pyörteisiin.

Jaa somessa

Pelle Miljoona Band – Manifesti 21 – Stupido Records STUPIDO359, 7″EP 2021

A) 1. Johnny guitar 2. Fafa
B) 1. Pyhät matriarkat 2. Likainen kyttä

Arvostelu Pelle Miljoona - Manifesti 21 sinkku

Taas uusi bändi Pelleltä. Tämä ei kylläkään tarkoita (ainakaan toivottavasti!), että Rockers olisi hajonnut. Viimevuotinen LP:nsä kun sattui olemaan aika hyvä. Pelle Miljoona Band koostuu Pellen haminalaisista ystävistä. Haminahan sattui olemaan miehen synnyinkaupunki. Tämä EP on Pellen ensimmäinen 7-tuumainen sitten vuoden -93 Hurjat pojat -sinkun.

Musiikki on paljon suoraviivaisempaa kuin esim. Rockers-LP:llä, joka totuttuun Pelle-tyyliin sisälsi monia tyylilajeja. Ennakkona kuultu Johnny Guitar on levyn ehdottomasti paras biisi tekstinsä ja tarttuvan kertosäkeensä ansiosta. Moista olisi toivonut enemmänkin, sillä kappale Fafa kuulostaa sen jälkeen hieman tylsältä.

Pyhät matriarkat taas voisi olla joltain Pellen vanhalta levyltä, mutta sekään ei kuitenkaan aiheuta hurraahuutoja. Likainen kyttä erottuu joukosta hidastempoisena ja onkin levyn toiseksi paras biisi tekstiltään ja sävellykseltään. Tuleekohan jollain muullakin Likainen kyttä -kohdasta mieleen Viimeinen syksy -biisi? Asiaa on teksteissä taas pirusti ja parhaiten se toimii silloin kun sävelkin on tarttuva, kuten tässä levyn aluksi ja lopuksi.

Kuitenkin täytyy sanoa, että Rockers on silti mielenkiintoisempaa musiikkia.

– V. Vahtera

spot_img