Pelle Miljoona Band – Manifesti 21 -arvostelu

Aiheeseen liittyvää

Hufvudstadsbladetin vanhat lehtikuvat lahjoitettiin Journalistiselle kuva-arkistolle

KSF Media on lahjoittanut Hufvudstadsbladetin historiallisen lehtikuvakokoelman Museoviraston Kuvakokoelmien Journalistiselle kuva-arkistolle JOKAlle.

Huvipuisto muuttuu valtavaksi katutaidenäyttelyksi – Wasa Graffitilandia Winter Edition avautuu 26.11.2021

Wasa Graffitilandia on entisen huvipuiston tiloihin rakennettu laaja, katutaiteisiin painottunut taidenäyttely Vaasassa. Marraskuun lopussa aukeaa näyttelyn uudistettu, myös sisätiloihin levittäytynyt kokonaisuus.

Tyhjät Patterit -bändikatsaus

Tyhjät Patterit oli luultavasti ainoa vammalalainen punkyhtye 70- ja 80-luvuilla. Se perustettiin siis joskus 70-luvun lopulla ja soitti suurimman osan olemassaolostaan samassa kokoonpanossa; Esa Ijäs (laulu & kitara), veljensä Ari (basso) ja Martti Jalonen (rummut).

Jake Luupää – Showpainia Turussa!

"Me päästiin paikalle ja huomattiin auttamattomasti, että kehä ei mahdu puitteisiin... mihinkään."

Iloinen suomirock-ilta Iloisessa Härässä

Ravintola Iloisessa Härässä Turun Härkämäessä vietettiin lauantaina 20.11. suomirock-iltaa, kun lavalle nousivat progressiivista rockia soittava Nousi sekä illan pääesiintyjänä KARI. Paikalle kannatti tulla ajoissa, sillä ravintolan henkilömäärä oli rajoitettu 50:een.

Jaa somessa

Pelle Miljoona Band – Manifesti 21 – Stupido Records STUPIDO359, 7″EP 2021

A) 1. Johnny guitar 2. Fafa
B) 1. Pyhät matriarkat 2. Likainen kyttä

Arvostelu Pelle Miljoona - Manifesti 21 sinkku

Taas uusi bändi Pelleltä. Tämä ei kylläkään tarkoita (ainakaan toivottavasti!), että Rockers olisi hajonnut. Viimevuotinen LP:nsä kun sattui olemaan aika hyvä. Pelle Miljoona Band koostuu Pellen haminalaisista ystävistä. Haminahan sattui olemaan miehen synnyinkaupunki. Tämä EP on Pellen ensimmäinen 7-tuumainen sitten vuoden -93 Hurjat pojat -sinkun.

Musiikki on paljon suoraviivaisempaa kuin esim. Rockers-LP:llä, joka totuttuun Pelle-tyyliin sisälsi monia tyylilajeja. Ennakkona kuultu Johnny Guitar on levyn ehdottomasti paras biisi tekstinsä ja tarttuvan kertosäkeensä ansiosta. Moista olisi toivonut enemmänkin, sillä kappale Fafa kuulostaa sen jälkeen hieman tylsältä.

Pyhät matriarkat taas voisi olla joltain Pellen vanhalta levyltä, mutta sekään ei kuitenkaan aiheuta hurraahuutoja. Likainen kyttä erottuu joukosta hidastempoisena ja onkin levyn toiseksi paras biisi tekstiltään ja sävellykseltään. Tuleekohan jollain muullakin Likainen kyttä -kohdasta mieleen Viimeinen syksy -biisi? Asiaa on teksteissä taas pirusti ja parhaiten se toimii silloin kun sävelkin on tarttuva, kuten tässä levyn aluksi ja lopuksi.

Kuitenkin täytyy sanoa, että Rockers on silti mielenkiintoisempaa musiikkia.

– V. Vahtera

spot_img