THE DICKIES: Blink 183/Clean money (Cleopatra CLO 3366) 2022 – Emotion Zine – Arvostelut

THE DICKIES: Blink 183/Clean money (Cleopatra CLO 3366) 2022

Aiheeseen liittyvää

Laulu-Miehet juhlistaa 110 vuotta kutsuen uusia säveltaiteilijoita

Suomen tunnettu mieskuoro Laulu-Miehet juhlistaa 110-vuotista historiaansa kutsumalla kuusi uutta säveltaiteilijajäsentä.

Talvifestivaali vaikuttaa Ruka-Kuusamon talouteen yli miljoonalla eurolla

Ruka-Kuusamon talvifestivaalin taloudellinen vaikutus ylittää miljoonan euron rajan, ja se näkyy matkailijoiden rahankäytössä.

Särkänniemen kesä käynnistyy Cyan Kicksin tahdissa

Särkänniemen huvipuiston kesäkausi alkaa 30.4. Cyan Kicks esiintyy vappupäivänä ja uusi Retro-pelihalli avautuu toukokuussa.

Weekend Festivalin CNNCT x Taco Bell -lavan artistit julki

Weekend Festival julistaa elektronisen tanssimusiikin huiput 2.–3.8.2024 Vermon tapahtumapuistoon, mm. Timmy Trumpetin ja Alan Walkerin.

Palkittu LANU!-kirjallisuusfestivaali juhlistaa kirjallisuutta myös liveyleisön edessä

LANU!-kirjallisuusfestivaali yhdistää virtuaalisen sekä livetapahtuman, keskittyen itseilmaisuun ja nuorten kirjallisuuteen.

Jaa somessa

Dickies on ollut enemmän tai vähemmän kasassa yli 45 vuotta. Välillä on ollut hiljaisia kausia ja muutama traaginen kuolemakin on yhtyeen piirissä tapahtunut, esimerkiksi Chuck Wagon ei ollut kuin 24 kun ampui itsensä.

Dickies

Näistä huolimatta bändissä on vielä 2 alkuperäisjäsentä ja se on yllättävää, useimmin näissä veteraanibändeissä on ehkä yksi, aina ei sitäkään.

Täytyy sanoa, että yhtyeen tyyli ei ole muuttunut lainkaan vuosien varrella ja jos vähän onkin, niin Phillipsin ääni on sen verran omaperäinen, että ne kuulostavat samalta, näin kärjistettynä. No, itse asiassa nämäkin biisit on äänitetty joskus ajat sitten, mutta julkaistaan vasta nyt.

Yhtye aloitti soittamalla enimmäkseen punkversioita esim.Paranoidista ja yllättäen nämä menestyivätkin Englannin listoilla (yhtye itse on USAsta). Jos joku nyt ei tiedä, niin Dickiesin punk on aika huumoripitoista ja popvetoista, tuo lauluääni on kyllä sellainen, että klassisen tyhmä lause rakastaa tai vihaa pitää tässä paikkansa. Itse tykkään ja Dickies on tehnyt monia hienoja popkappaleita.

Nyt ei olla ihan parhaimmillaan. A-puolella taitaa olla jotain tekemistä melkein samannimisen bändin kanssa, mutta Philipsin artikulointi on välillä sellaista, etten jaksa edes yrittää ottaa selvää. Biisi ei kyllä jää mieleen muutamankaan kuuntelun jälkeen.

B-puoli on sentään parempi, mutta siinä ollaankin taas vieraalla maaperällä, Clean money on Elvis Costellon biisi vuodelta 1980. Dickiesin viimeisin studio LP on peräti vuodelta 2001, jonka jälkeen ei ole tullut kuin pari singleä ja nekin ihan viime vuosina, mutta kai ne ovat merkkejä, että jotain enemmänkin voisi tapahtua. Ja vaikken tästä sinkusta pahemmin innostukaan, on se taattua Dickiesia ja hyvä, että bändi on olemassa. Ai niin, tämä single ilmestyy vasta joulukuussa, mutta oli jo YouTubessa kuuntelussa.

– V. Vahtera

spot_img