Petri Wallin kuolema teki Kingston Wallista legendan – uutuusteos on kuvaus bändin taiasta ja traumasta

Aiheeseen liittyvää

Talvifestivaali vaikuttaa Ruka-Kuusamon talouteen yli miljoonalla eurolla

Ruka-Kuusamon talvifestivaalin taloudellinen vaikutus ylittää miljoonan euron rajan, ja se näkyy matkailijoiden rahankäytössä.

Weekend Festivalin CNNCT x Taco Bell -lavan artistit julki

Weekend Festival julistaa elektronisen tanssimusiikin huiput 2.–3.8.2024 Vermon tapahtumapuistoon, mm. Timmy Trumpetin ja Alan Walkerin.

Palkittu LANU!-kirjallisuusfestivaali juhlistaa kirjallisuutta myös liveyleisön edessä

LANU!-kirjallisuusfestivaali yhdistää virtuaalisen sekä livetapahtuman, keskittyen itseilmaisuun ja nuorten kirjallisuuteen.

Särkänniemen kesä käynnistyy Cyan Kicksin tahdissa

Särkänniemen huvipuiston kesäkausi alkaa 30.4. Cyan Kicks esiintyy vappupäivänä ja uusi Retro-pelihalli avautuu toukokuussa.

PROBLEMS?: Singles 1978-1983 (Stupido Twins TWINLP278) 2024

Kyllähän kaikki nyt ainakin nuo A-puolen biisit ovat kuulleet. Neljä ensimmäistä biisiä on ainakin klassista suomipunkkia, Ei tää lama päähän käy, Häirikkö oon, Tapan aikaa ja Tahdomme tilaa. Tietty se viideskin eli suurin hittinsä Katupoikien laulu; sitä ei tosin oikein enää jaksa kuunnella, sitä kuuli silloin ilmestyessään jo koko ajan ja vieläkin ihan kiitettävästi.

Jaa somessa

Kingston Wallin musiikki elää vahvempana kuin koskaan. Kimmo Aroluoma lähti selvittämään, mistä bändin taika oikein syntyi.

Kingston Wallin tarina päättyi laulaja Petri Wallin kuolemaan vuonna 1995, mutta yhtyeen musiikki löytää edelleen uusia kuulijoita. Vuoden 2019 tribuuttikiertueella Kingston Wallin kappaleet keräsivät enemmän yleisöä kuin koskaan aikaisemmin.

Kimmo Aroluoma

Kiertueella oli mukana myös kitarateknikko Kimmo Aroluoma, joka pääsi todistamaan keikat aitiopaikalta. Kingston Wallin perintö -teoksessa Aroluoma lähtee selvittämään, mitä tapahtui Petri Wallin kuoleman jälkeen vuonna 1995, miten pieni kulttibändi kasvoi vuosikymmenten saatossa legendaksi ja miksi etenkin nuoret kuuntelijat löytävät sukupolvi toisensa jälkeen sen pariin.

Monitasoinen teos on johdatus Kingston Wallin musiikkiin, katsaus 90-luvun nuorisokulttuuriin, itämaisten filosofioiden ja huumeiden ristituleen joutuneisiin nuoriin, se on kuin salapoliisitarina Aroluoman jäljittäessä Petri Wallin soittimia ympäri Suomea, ja myös koskettava kuvaus traumasta ja siitä selviämisestä.

Kingston Wallin perintö on kaivattu rinnakkaisteos Viljami Puustisen Kingston Wall -historiikille Petri Wallin saaga, joka oli huima myyntimenestys.

Kimmo Aroluoma on tietokirjailija ja sähkökitaralaitteisiin erikoistunut kiertueteknikko, joka  on työskennellyt mm. The Rasmuksen, Amorphiksen, Von Hertzen Brothersin, Hanoi Rocksin, Michael Monroen, Sielun Veljien, Ismo Alangon ja ja HIMin kanssa.

Aroluoma on julkaissut kaksi bändien kiertue-elämästä kertovaa kirjaa, Keikkapäivä – 24 h kiertue-elämää (2014) ja Jenkkirundi – Seitsemän viikkoa kiertue-elämää (2016).

BoD:n ja Image-lehden järjestämässä Indie Book Awardseissa.
Kingston Wallin perintö on käsittely- ja arvosteluvapaa 19.1.2023.

Lähde Like Kustannus

spot_img