Tammikuussa tarjolla datakapitalismia, vaeltavia vainajia ja huipputekijän ensimmäinen romaani

Aiheeseen liittyvää

THE VAPORS: Crazy/Together (Hiljaiset Levyt HIKS-088) 7″ 2024

The Vapors koottiin alunperin Englannissa 1978 ja sai suurimman hittinsä vuonna 1980 biisistä Turning Japanese, joka oli listaykkönen Australiassa ja kolmonen Englannissa. Biisi löytyy monelta punkkokoelmalta ja dvd:ltä, vaikkei se todellakaan mitään punkkia ole. Itse pidin enemmän bändin Jam-maisemmista biiseistä kuten Waitin' For The Weekend ja News At Ten.

Emotion visa: PMMP vs Maustetytöt

Tänään kisailussa on Emotion visan historian ensimmäinen kaksintaistelu. Testaa...

Kroonisen kivun kuvaus pysäyttää – Tervetuloa sairaiden valtakuntaan

Hanna Bervoetsin romaani 'Tervetuloa sairaiden valtakuntaan' on samaistuttava kuvaus kroonisesta sairaudesta ja sen tuomista haasteista.

Fyysikon pohdintoja energiahoitojen roolista hyvinvoinnissa

Johanna Blomqvistin kirja Kvanttifysiikasta energiahoitoihin – Fyysikon matka mieleen ja paranemiseen kuvaa energiahoitomenetelmien ja kvanttifysiikan yhdistäviä tekijöitä.

Viikon Kovin Biisi: VKB 06/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Jaa somessa

Siltalan kevätkausi on monipuolinen ja korkeatasoinen. Sen avaa Timo Harakan kirjoittama teos DATAKAPITALISMI KRIISIEN MAAILMASSA.

Tammikuussa ilmestyvät myös muun muassa Harry Salmenniemen ensimmäinen romaani VARJOTAJUNTA sekä suuren suosion saaneen uuden kotimaisen dekkarisarjan Mortui non silent toinen osa, VAELTAVAT VAINAJAT.

kuva

TAMMIKUUN KIRJAT

Tietokirjallisuus

 • Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakan teos Datakapitalismi kriisien maailmassa käsittelee aikamme arvokkainta pääomaa, dataa.

  Miksi Samsung ja LG myivät amerikkalaisille jääkaappeja polkuhintaan? Laitteiden tarkoitus ei ole vain pitää elintarvikkeita kylmässä, vaan kerätä dataa ostoksista, kulutustottumuksista ja perheen ruokarytmeistä. Tieto on kalliimpaa kuin tekniikka.

  Data on aikamme arvokkain pääoma. Dataa haalimalla ja hallitsemalla saavutetaan suurin valta – yritysmaailmassa, valtioiden kilpailussa ja sotilaallisesti.

  Ministerinä Timo Harakalla on ollut ainutlaatuinen aitiopaikka datakapitalismiin, ja ennennäkemätöntä on, että hän jakaa oppimaansa vielä tehtävässä ollessaan. Kirja ilmestyy 19.1.
 • Ruotsin arvostetuimmalla kirjallisuuspalkinnolla Augustilla kahdesti palkittu tietokirjailija, slavisti Bengt Jangfeldt kertoo kirjassaan Immanuel Nobel ja hänen poikansa tsaarien Venäjällä Nobelin perheen kiehtovan ja jännittävän menestystarinan Venäjällä 1800- ja 1900-luvulla.
  Syksyllä ilmestyi suomeksi Jangfeldtin teos Venäjä – aatteet ja ideat.
  Suomentajat Ulla Lempinen ja Pekka Tuomisto.
 • Ranskalaisen Éric Vuillardin suurten pienten historiateosten julkaiseminen saa jatkoa teoksella Kunniallinen vetäytyminen

  Indokiinan sota 1946–1954 on yksi modernin ajan pisimmistä. Vuillardin kirja on kuvaus julman siirtomaavallan romahduksesta ja verisestä fiaskosta, joka myytiin ranskalaisille kunniallisena vetäytymisenä. Suomennos Lotta Toivanen.

Kaunokirjat

 • Kevätkatalogin kansikuvassa esiintyvä Harry Salmenniemi on suuresti arvostettu novellisti ja runoilija. Nyt ilmestyy hänen ensimmäinen romaaninsa Varjotajunta

  Autofiktiota ja sen parodiaa yhdistävä romaani kuvaa junamatkaa, hieman kuivaa croissantia, koti-ikävää, lapsen ihanuutta, jatkuvaa huolta ja saniteettitilojen etsimistä.

  Se on myös kuvaus kulttuurialan onttoudesta. Älykkäiden ja sivistyneiden ihmisten kohtaamiset uhkaavat koko ajan muuttua järjettömäksi höpötykseksi, jonka keskeinen tuottaja on kirjailija itse.

  Romaani kasvaa tutkielmaksi siitä, millaista on olla elossa juuri nyt. Kaikkea kannattelee kielellinen tarkkuus ja herkkyys, joka saa aistimaan ympäristöä pelottavan tarkasti.
 • Juha Seppälänkin uudessa romaanissa Merille päähenkilönä on itsensä kirjoittamishommin elättänyt mies. Tämä kokee eläkevuosiensa epäkiitolliseksi missioksi elämän varrella kertyneiden kirjamassojen hävittämisen ja itselleen tärkeimpien teosten turvaan saattamisen.

  Tehtävään soveltuvaksi paikaksi tarjoutuu opiskeluaikaisen ystävän, taiteilija Bomanin merenrantamökki.
 • Sari Rainion ja Juha Rautaheimon toissa syksynä ilmestynyt esikoisdekkari Vainajat eivät vaikene sai valtaisan lukijasuosion.

  Sarjan toisessa osassa Vaeltavat vainajat henkirikosten selvittelyä jatkavat rikosylikonstaapeli Ville Karila eläväisine murharyhmineen sekä persoonallinen oikeuslääkäri Viola Kaario.

  Romaanin alussa poliisit ovat aamuyöllä tutkimassa asuntovaunua, jonka oviaukossa retkottaa verinen ruumis. Vainajaan liittyvä ensimmäinen mysteeri hämmentää poliiseja jo ennen kuin aamu ehtii valjeta: miten on mahdollista, että kymmenen vuotta aiemmin kuollut ihminen makaa nyt puukotettuna Tattarisuolla?

  Suorasukaiselta ryöstömurhalta vaikuttavan rikoksen taustalta alkaa vähitellen paljastua vuosikymmenien takainen tragedia.

Lähde Kustannusosakeyhtiö Siltala

spot_img