Petri Wallin kuolema teki Kingston Wallista legendan – uutuusteos on kuvaus bändin taiasta ja traumasta

Aiheeseen liittyvää

THE VAPORS: Crazy/Together (Hiljaiset Levyt HIKS-088) 7″ 2024

The Vapors koottiin alunperin Englannissa 1978 ja sai suurimman hittinsä vuonna 1980 biisistä Turning Japanese, joka oli listaykkönen Australiassa ja kolmonen Englannissa. Biisi löytyy monelta punkkokoelmalta ja dvd:ltä, vaikkei se todellakaan mitään punkkia ole. Itse pidin enemmän bändin Jam-maisemmista biiseistä kuten Waitin' For The Weekend ja News At Ten.

Emotion visa: PMMP vs Maustetytöt

Tänään kisailussa on Emotion visan historian ensimmäinen kaksintaistelu. Testaa...

Kroonisen kivun kuvaus pysäyttää – Tervetuloa sairaiden valtakuntaan

Hanna Bervoetsin romaani 'Tervetuloa sairaiden valtakuntaan' on samaistuttava kuvaus kroonisesta sairaudesta ja sen tuomista haasteista.

Fyysikon pohdintoja energiahoitojen roolista hyvinvoinnissa

Johanna Blomqvistin kirja Kvanttifysiikasta energiahoitoihin – Fyysikon matka mieleen ja paranemiseen kuvaa energiahoitomenetelmien ja kvanttifysiikan yhdistäviä tekijöitä.

Viikon Kovin Biisi: VKB 06/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Jaa somessa

Kingston Wallin musiikki elää vahvempana kuin koskaan. Kimmo Aroluoma lähti selvittämään, mistä bändin taika oikein syntyi.

Kingston Wallin tarina päättyi laulaja Petri Wallin kuolemaan vuonna 1995, mutta yhtyeen musiikki löytää edelleen uusia kuulijoita. Vuoden 2019 tribuuttikiertueella Kingston Wallin kappaleet keräsivät enemmän yleisöä kuin koskaan aikaisemmin.

Kimmo Aroluoma

Kiertueella oli mukana myös kitarateknikko Kimmo Aroluoma, joka pääsi todistamaan keikat aitiopaikalta. Kingston Wallin perintö -teoksessa Aroluoma lähtee selvittämään, mitä tapahtui Petri Wallin kuoleman jälkeen vuonna 1995, miten pieni kulttibändi kasvoi vuosikymmenten saatossa legendaksi ja miksi etenkin nuoret kuuntelijat löytävät sukupolvi toisensa jälkeen sen pariin.

Monitasoinen teos on johdatus Kingston Wallin musiikkiin, katsaus 90-luvun nuorisokulttuuriin, itämaisten filosofioiden ja huumeiden ristituleen joutuneisiin nuoriin, se on kuin salapoliisitarina Aroluoman jäljittäessä Petri Wallin soittimia ympäri Suomea, ja myös koskettava kuvaus traumasta ja siitä selviämisestä.

Kingston Wallin perintö on kaivattu rinnakkaisteos Viljami Puustisen Kingston Wall -historiikille Petri Wallin saaga, joka oli huima myyntimenestys.

Kimmo Aroluoma on tietokirjailija ja sähkökitaralaitteisiin erikoistunut kiertueteknikko, joka  on työskennellyt mm. The Rasmuksen, Amorphiksen, Von Hertzen Brothersin, Hanoi Rocksin, Michael Monroen, Sielun Veljien, Ismo Alangon ja ja HIMin kanssa.

Aroluoma on julkaissut kaksi bändien kiertue-elämästä kertovaa kirjaa, Keikkapäivä – 24 h kiertue-elämää (2014) ja Jenkkirundi – Seitsemän viikkoa kiertue-elämää (2016).

BoD:n ja Image-lehden järjestämässä Indie Book Awardseissa.
Kingston Wallin perintö on käsittely- ja arvosteluvapaa 19.1.2023.

Lähde Like Kustannus

spot_img