Anu Kaajan uusi romaani juhlistaa kirjaa esineenä ja kulttuuritekona – ja sukeltaa queerin katseen maailmaan – Emotion Zine – Kirjallisuus

Anu Kaajan uusi romaani juhlistaa kirjaa esineenä ja kulttuuritekona – ja sukeltaa queerin katseen maailmaan

Aiheeseen liittyvää

Talvifestivaali vaikuttaa Ruka-Kuusamon talouteen yli miljoonalla eurolla

Ruka-Kuusamon talvifestivaalin taloudellinen vaikutus ylittää miljoonan euron rajan, ja se näkyy matkailijoiden rahankäytössä.

Särkänniemen kesä käynnistyy Cyan Kicksin tahdissa

Särkänniemen huvipuiston kesäkausi alkaa 30.4. Cyan Kicks esiintyy vappupäivänä ja uusi Retro-pelihalli avautuu toukokuussa.

Laulu-Miehet juhlistaa 110 vuotta kutsuen uusia säveltaiteilijoita

Suomen tunnettu mieskuoro Laulu-Miehet juhlistaa 110-vuotista historiaansa kutsumalla kuusi uutta säveltaiteilijajäsentä.

Weekend Festivalin CNNCT x Taco Bell -lavan artistit julki

Weekend Festival julistaa elektronisen tanssimusiikin huiput 2.–3.8.2024 Vermon tapahtumapuistoon, mm. Timmy Trumpetin ja Alan Walkerin.

Palkittu LANU!-kirjallisuusfestivaali juhlistaa kirjallisuutta myös liveyleisön edessä

LANU!-kirjallisuusfestivaali yhdistää virtuaalisen sekä livetapahtuman, keskittyen itseilmaisuun ja nuorten kirjallisuuteen.

Jaa somessa

Anu Kaajan neljännessä, virtuoosimaisessa proosateoksessa kertoja etsii nautintoja Euroopan kaupunkien taidemuseoista, kahviloista ja teknoklubeilta.

Ihastuksen väristyksiä tarjoavat niin rokokoomaalausten ryöppyävät rusettirivit kuin rakastettujen kasvoja koristavat lävistykset.

Anu Kaaja

Kirjasta julkaistaan värillinen luksuseditio ja perinteinen, mustavalkoinen editio. Ääni- tai e-kirjaa Rusetista ei tule.

Anu Kaaja

Rusetissa haltioidutaan kuumista renessanssipojista, keskustellaan maalausten ja kahvipöydän esineiden kanssa sekä matkustetaan esteettisten nautintojen perässä. Rakkauttakin kaivataan. Esineitä on kuitenkin helpompi rakastaa kuin häilyviä ihmisiä – kunhan ei syvenny liiaksi miettimään ylellisyyden taakse kätkeytyvää riistoa.

Rusetti on aistillinen ja kiihottavan analyyttinen romaani, kauneuden ja melankolian äkkisyvä ylistys, joka ei tee eroa fetissiklubin ja taidemuseon välillä. Se on aikalaiskuvaus ja nerokas muotokuva ihmisten esineellistämisestä ja esineiden inhimillistämisestä.



Kirjan numeroitu ja signeerattu neliväripainettu editio sisältää kirjailijan itse piirtämiä kuvia ja runsaan eurooppalaisista taideaarteista kootun kuvituksen. Rusetti on ylellinen esine itsessään.

Kirjan molemmat editiot julkaistaan ystävänpäivänä 14.2.2023.

”Anu Kaajan Rusetti on briljantti, hauska ja haluttava romaani kauneudesta ja väkivallasta sen takana.”

– Iida Rauma

”Rusetti on ihana kirja. Se on aiheiltaan ja kieleltään kuin otuskokoelma, bestiaario, täynnä eläviä esineitä ja suloisia sana-olentoja. Se on rakkauskirje fetisseille, maagisille esineille, esineiden magialle; toisaalta ikuisuudeksi pysäytetty asetelma, vanitas. Anu Kaaja osoittaa miten esteettinen elämä, kuten tanssiminen, on yhdentekevää, ja sen vuoksi myös kaikkein tärkeintä inhimillistä toimintaa.”

– Johannes Ekholm

Lähde Kustantamo S&S

spot_img