Tässä queer-tanssiaisromanssi, jota et tiennyt tarvitsevasi!

Aiheeseen liittyvää

Epämmattimainen mestari Jake Luupää sooloili toisen metallisinglensä

Emotion Zinen jo lähes vakiovieraaksi kutsuttava Jake Luupää on...

The Record Of My Life #32: CMX – Aion

Täyden kympin tuotos, josta on suorastaan mahdottomuus löytää heikkoa hetkeä.

Elämäni keikka: Provinssirock 2011, System of a Down (Ilkka Heikkinen)

Jos pitäisi nimetä yksi tietty keikka, joka on jäänyt elähdyttävästi mieleen, ei allekirjoittaneen tarvitsisi miettiä pitkään.

Viikon Kovin Biisi: VKB 26/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

The Record Of My Life #31: THE CLASH – Cut The Crap (CBS 26601) 1985

Tämä nyt ei todellakaan ole elämäni levyjä, mutta päätin...

Jaa somessa

Sydämellinen YA-romaani unelmista ja itsensä löytämisestä on hurmannut lukijat ympäri maailman, eikä ihme. Kirja tarjoaa perinteiseen amerikkalaiseen tanssiaiskuningatar-tarinaan uudenlaisen näkökulman. Muun muassa Kirkus Reviews, Amazon, Marie Claire ja Publishers weekly valitsivat Leah Johnsonin esikoisteoksen vuoden 2020 parhaiden kirjojen joukkoon.

Leah Johnsonin Queer-romaani

Liz Lighty uskoo olevansa liian musta, köyhä ja kömpelö loistaakseen pienessä, yläluokkaisessa kotikaupungissaan. Hän aikookin jättää Campbellin kauas taakseen ja suunnata eliitticollegeen opiskellakseen lääkäriksi. Suunnitelma kuitenkin romuttuu, kun hän ei saa rahallista tukea jatko-opintoihinsa.

Päättäjäistanssien kuningattarelle luvattu stipendi kattaisi collegen kustannukset, joten Liz karaisee itsensä ja osallistuu armottomaan kisaan, joka häntä muuten ei millään tasolla kiinnostaisi. Kokemuksesta tekee siedettävän ainoastaan uusi oppilas Mack, joka tavoittelee samaista kruunua.

Jos vain kruunun saisin sai Stonewall-kunniamaininnan harvinaisen ansioituneesta seksuaali- tai sukupuolivähemmistökuvauksestaan. Lisäksi näyttelijä-ohjaaja Reese Witherspoon valitsi teoksen kirjakerhonsa ensimmäiseksi YA- eli young adult -suosituksekseen. Arvostettu Kirkus Reviews -kirjallisuuslehti valitsi kirjan viime vuoden parhaimpien joukkoon, ja kutsuu sitä ”queer-tanssiaisromanssiksi, jota et tiennyt tarvitsevasi” ja ”täydelliseksi romanttiseksi komediaksi.”

Kirjailija ja luovan kirjoittamisen opettaja Leah Johnson on kotoisin Yhdysvaltojen Keskilännestä ja asuu nykyään New Yorkissa. Hänen kirjoituksiaan on ilmestynyt muun muassa Teen Voguessa, Harper’s Bazaarissa ja Cosmopolitanissa.

Lähde Karisto

spot_img