Tässä queer-tanssiaisromanssi, jota et tiennyt tarvitsevasi!

Aiheeseen liittyvää

Rudi -bändikatsaus

Rudi syntyy Pihtiputaan ylpeys Ratsia hajosi syksyllä 1981 koettuaan alkuvuodesta...

Uusi runokokoelma: Tupakoin beigessä tuulessa

Lea Kaleniuksen toisessa runokokoelmassa kuvataan puhujan kaipuuta vapaaseen tilaan...

Mielen pelikirja – Valmentava johtaminen urheilusta bisnekseen

Palavasta kiinnostuksesta ja kirjoitustyylistä johtuen luin teoksen kolmelta istumalta ja seuraavassa arvostelussa esittelen kirjan sinulle.

Millainen ihminen Danny on kulissien takana? Pirjo Kemppisen uutuuskirja paljastaa!

Musiikkineuvos Ilkka ”Danny” Lipsanen on luonut uraa viihdemaailman huipulla 57 vuotta ja julkaissut 102 listahittiä. Mutta minkälainen ystävä, puoliso, kollega, isä, työnantaja ja yhteistyökumppani Danny on ollut?

Radio Suomipopin juhlakirjakokonaisuus julkaistaan tänään

Radio Suomipop on ollut jo kahdenkymmenen vuoden ajan osana...

Jaa somessa

Sydämellinen YA-romaani unelmista ja itsensä löytämisestä on hurmannut lukijat ympäri maailman, eikä ihme. Kirja tarjoaa perinteiseen amerikkalaiseen tanssiaiskuningatar-tarinaan uudenlaisen näkökulman. Muun muassa Kirkus Reviews, Amazon, Marie Claire ja Publishers weekly valitsivat Leah Johnsonin esikoisteoksen vuoden 2020 parhaiden kirjojen joukkoon.

Leah Johnsonin Queer-romaani

Liz Lighty uskoo olevansa liian musta, köyhä ja kömpelö loistaakseen pienessä, yläluokkaisessa kotikaupungissaan. Hän aikookin jättää Campbellin kauas taakseen ja suunnata eliitticollegeen opiskellakseen lääkäriksi. Suunnitelma kuitenkin romuttuu, kun hän ei saa rahallista tukea jatko-opintoihinsa.

Päättäjäistanssien kuningattarelle luvattu stipendi kattaisi collegen kustannukset, joten Liz karaisee itsensä ja osallistuu armottomaan kisaan, joka häntä muuten ei millään tasolla kiinnostaisi. Kokemuksesta tekee siedettävän ainoastaan uusi oppilas Mack, joka tavoittelee samaista kruunua.

Jos vain kruunun saisin sai Stonewall-kunniamaininnan harvinaisen ansioituneesta seksuaali- tai sukupuolivähemmistökuvauksestaan. Lisäksi näyttelijä-ohjaaja Reese Witherspoon valitsi teoksen kirjakerhonsa ensimmäiseksi YA- eli young adult -suosituksekseen. Arvostettu Kirkus Reviews -kirjallisuuslehti valitsi kirjan viime vuoden parhaimpien joukkoon, ja kutsuu sitä ”queer-tanssiaisromanssiksi, jota et tiennyt tarvitsevasi” ja ”täydelliseksi romanttiseksi komediaksi.”

Kirjailija ja luovan kirjoittamisen opettaja Leah Johnson on kotoisin Yhdysvaltojen Keskilännestä ja asuu nykyään New Yorkissa. Hänen kirjoituksiaan on ilmestynyt muun muassa Teen Voguessa, Harper’s Bazaarissa ja Cosmopolitanissa.

Lähde Karisto

spot_img