Kuka on Viktor Orbán, ja miten hänestä on tullut Euroopan häirikkö?

Aiheeseen liittyvää

Laulu-Miehet juhlistaa 110 vuotta kutsuen uusia säveltaiteilijoita

Suomen tunnettu mieskuoro Laulu-Miehet juhlistaa 110-vuotista historiaansa kutsumalla kuusi uutta säveltaiteilijajäsentä.

Särkänniemen kesä käynnistyy Cyan Kicksin tahdissa

Särkänniemen huvipuiston kesäkausi alkaa 30.4. Cyan Kicks esiintyy vappupäivänä ja uusi Retro-pelihalli avautuu toukokuussa.

Talvifestivaali vaikuttaa Ruka-Kuusamon talouteen yli miljoonalla eurolla

Ruka-Kuusamon talvifestivaalin taloudellinen vaikutus ylittää miljoonan euron rajan, ja se näkyy matkailijoiden rahankäytössä.

Palkittu LANU!-kirjallisuusfestivaali juhlistaa kirjallisuutta myös liveyleisön edessä

LANU!-kirjallisuusfestivaali yhdistää virtuaalisen sekä livetapahtuman, keskittyen itseilmaisuun ja nuorten kirjallisuuteen.

Weekend Festivalin CNNCT x Taco Bell -lavan artistit julki

Weekend Festival julistaa elektronisen tanssimusiikin huiput 2.–3.8.2024 Vermon tapahtumapuistoon, mm. Timmy Trumpetin ja Alan Walkerin.

Jaa somessa

Orbán on hätkähdyttänyt toistuvasti EU-kumppaneitaan viemällä yhteiskuntaansa kohti autoritaarista järjestelmää.

Unkarissa kirjeenvaihtajana toimineen Risto Majaniemen kirja kertoo Orbánin elämän ja poliittisen uran värikkäistä ja yhä itsevaltaisemmista vaiheista.

Viktor Orbánin hallitsema Fidesz-puolue on johtanut Unkaria vuodesta 2010 lähtien. Tänä aikana maa on kokenut radikaalin muutoksen.

Pääministeri Orbán on alusta lähtien keskittänyt valtaa itselleen ja lähipiirilleen. Hän aloitti heti ensimmäisen vaalivoittonsa jälkeen demokratian pikaisen alasajon. Ensin suitsittiin vapaa media. Sitä seurasi vaalijärjestelmän perusteellinen rukkaaminen. Myös virkakoneiston ja kulttuurikoneiston avainpaikat ovat isolta osin Fideszin hallussa.

Muu maailma on saanut seurata voimattomana, kun Fidesz rakentaa Unkarista diktatuuria. Orbán on myös Venäjän presidentti Vladimir Putinin paras ystävä EU:ssa. Kehitys kulkee Venäjän jalanjälkiä, eikä väkivalta näytä enää mahdottomalta vaihtoehdolta Unkarissa.

Majaniemi kertoo kirjassaan Orbánin elämän ja poliittisen uran vaiheet ja analysoi sitä kehityskulkua, joka on tehnyt Unkarista EU:n häirikön.

Risto Majaniemi on tamperelainen freelance-journalisti. Majaniemi toimi Unkarissa YLE:n free-kirjeenvaihtajana 1988 – 2005 ja avustavana toimittajana 2005 – 2014.

Lähde Minerva Kustannus

spot_img