Ennätysvuosi EMMAn taiteen parissa – vieraita runsaasti ympäri maailmaa

Aiheeseen liittyvää

Ivana Helsinki avaa myymälän Naantaliin

Ivana Helsinki avaa kesäksi monipuolisen pop up -myymälän Naantalin vanhassa kaupungissa sijaitsevaan Snickarin taloon.

Laozi ja tekemättömyyden filosofia syntytaolaisuuden sydämessä

TaoLinin syväluotaava teos, Laozi ja tekemättömyyden taito, avaa ovia kiinalaisen ajattelun ja taolaisuuden maailmaan.

Tschabalala Selfin ’Samasta korttelista’ saapuu EMMAan

Tschabalala Selfin 'Samasta korttelista' -näyttely EMMAssa kutsuu tutkimaan monimateriaalisia teoksia ja mustan identiteetin ilmentymiä.

Omri Boehmin puhe Euroopalle avasi Wienin kulttuurifestivaalin

Filosofi Omri Boehm puhui Euroopalle Wienin Juutalaisaukiolla, vaatien Eurooppaa kohtaamaan historiansa ja ylläpitämään ihanteitaan.

Carolyn Carlsonin uusi soolo Tero Saariselle – ensiesitys Italiassa

Merkittävä tanssivaikuttaja Carolyn Carlson luo uuden teoksen Tero Saariselle, ensi-ilta Italiassa heinäkuussa.

Jaa somessa

EMMA – Espoon modernin taiteen museossa rikottiin kävijäennätyksiä vuonna 2023, ja tarjottiin eri yleisöille rikas kattaus näyttelyitä sekä ohjelmia.

EMMA – Espoon modernin taiteen museo teki uuden kävijäennätyksen vuonna 2023. Museossa vieraili yli 199 000 ihmistä, mikä ylitti aiemmat ennätykset selvästi. EMMAn tiloissa järjestettiin vuoden aikana kymmenen monimuotoista taidenäyttelyä ja tarjottiin erilaisia ohjelmia kaikenikäisille.

Muotoilun ja taiteen leikkauspisteessä olleet näyttelyt, kuten pysyvä Bryk&Wirkkala -katseluvarasto ja erilaiset muotoilunäyttelyt, houkuttelivat EMMAn tiloihin ennenäkemättömän määrän yleisöä. Yrjö Kukkapuron retrospektiivi ja Pilvi Takalan ja Pierre Huyghen näyttelyt rikkoivat konventionaalisia kokemisen rajoja, samalla kun EMMA Talks -taphtumat rikastuttivat yleisöjen käsityksiä turvallisuudesta ja vallasta.

Metamorphosis-esitykset yhdistivät tanssin ja kuvataiteen ja myytiin loppuun hetkessä. Yli 500 kävijää pääsi kokemaan ainutlaatuisen performanssisarjan. Syksyllä katseenvangitsija oli Katarina Reuterin syvälliset maalaukset ja uudeksi konseptiksi lanseerattu InCollection-näyttelysarja, jossa kävijät pääsivät dialogiin teosten kanssa.

EMMA kuului olennaisesti myös WeeGeen koko perheen museofestareihin, jonne kerääntyi yhteensä 4000 osallistujaa. Vuoden ohjelmisto käsitteli tieteen ja taiteen vuorovaikutusta ja veti paikan päälle liki 200 000 ihmistä. EMMAn rooli ei rajoittunut pelkästään tilallisesti museoon, vaan se laajensi digitaalista tarjontaansa EMMA Zonen käynnistyksellä ja julkisen taiteen projekteilla Espoon kaupunkitilassa.

Lähde Iris Suomi

spot_img