Mielen aikakausi -kirja selittää mielenterveyskäytyäntojen muutosta

Aiheeseen liittyvää

Hellsinki Metal Festival

11-12.8.2023 Nordis Antti Sorsa Kim Strömsholm Uudet metallifestivaalit ovat aina tervetulleita, varsinkin...

Viikon Kovin Biisi: VKB 24/25

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Harry Harrison : Dreaming in Yellow – the Story of the DiY Sound System (2022 Velocity Press)

Dreaming in Yellow kronikoi laajasti brittiläisen freeparty-kulttuurin kulta-ajoista ja niihin johtaneista ilmöistä yhden skenen pioneeri sound systemin näkökulmasta.

Dogjaw iskee takaisin tuplasinglellä – pureutumista luokkaeroihin ja sisäiseen kaaokseen

Helsinkiläinen hevipunk-yhtye Dogjaw tekee paluun uudella, kaksiteräisellä julkaisullaan, "Yhteiskunnan...

Viikon Kovin Biisi: VKB 23/25

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Jaa somessa

Tutkimusprofessori Ari Väänäsen kirja paljastaa mielenterveyden merkityksen muutoksen työelämässä. Yksilön tunteet ja työolosuhteet ovat saaneet uudenlaisen painoarvon esiin uusien yhteiskunnallisten käytäntöjen myötä.

Tutkimusprofessori Ari Väänänen kuvaa mielenterveyden merkityksen muutosta työelämässä teoksessaan ’Mielen aikakausi’. Kirja paljastaa, miten yksilön mielenterveys ja tunteet ovat yhä keskeisemmässä asemassa työssä ja miksi mielenterveys on tärkeä yhteiskunnallinen ilmiö.

Teos, joka perustuu laajaan tutkimukseen vuosikymmenten ajalta, osoittaa, kuinka työolot ja johtamiskulttuuri ovat muuttuneet eri ammattiryhmissä. Väänänen nostaa esiin kansainväliset keskustelut, joita ei ole aiemmin käsitelty kotimaassa, ja eritellään tieteen ja julkisuuden roolia mielenterveysilmiön rakentumisessa.

Yhteiskunnan muutos on painottanut psykologisia piirteitä työssä, korostaen mielen sietokykyä ja joustavuutta. Samalla yksilöllisten tunteiden merkitys on korostunut, mikä on voinut lisätä mielenterveysnäkökulmien painoarvoa.

Koko yhteiskunnan muutos on lisännyt yksilön itsenäisyyttä, mutta myös psykologisia haasteita. Yksilökeskeisessä kulttuurissa haetaan yhä useammin apua terveydenhuollosta, mitä Väänänen kutsuu mielenterveydellistämiseksi.

Tulevaisuudessa nykyiset mielenterveyskäsitykset muuttuvat, ja uusia lähestymistapoja ilmestyy sosiaalisen elämän ongelmien käsittelyyn.

Lähde Työterveyslaitos

spot_img