Arvostelussa Aina-yhtyeen metallibiisi Tyhjä

Aiheeseen liittyvää

Haastateltavana Ruma Planeetta -rockyhtye

Tänään minulla on ilo haastatella helsinkiläistä yhtyettä nimeltä Ruma Planeetta. Yhtye kertoo tyylilajikseen rockmusiikin.

THE DICKIES: Blink 183/Clean money (Cleopatra CLO 3366) 2022

Dickies on ollut enemmän tai vähemmän kasassa yli 45 vuotta. Välillä on ollut hiljaisia kausia ja muutama traaginen kuolemakin on yhtyeen piirissä tapahtunut, esimerkiksi Chuck Wagon ei ollut kuin 24 kun ampui itsensä.

The Record of My Life #16: Blackpink – Born pink

Tämän tekstin on kirjoittanut Mila Kallio. Lehdessä hän vastaa toimitukseen liittyvistä asioista ja muunmuassa tämän The Record of My Life -palstan pyörittämisestä.

Apulanta ja Maija Vilkkumaa palkittiin Radio Suomirockin legendaarisella elämäntyöpalkinnolla

Radio SuomiRockin vuosi 2022 on paketoitu perinteisin menoin Eläköön SuomiRock! -palkinnoilla. Tänä vuonna pokaali elämäntyöstä ojennettiin Apulannalle ja Maija Vilkkumaalle.

Tulenkulkijat: En enää jaksa hengittää

Upeinta tässä teoksessa on laulajan kaihoisasta jopa suoranaiseen raivoon yltyvä preesens ja tämä pakottaa minut kuuntelemaan kappaleen useampaan kertaan sekä...

Jaa somessa

Aina on Lahti/Jyväskylä-akselilla vaikuttava modernia metallia soittava yhtye, joka on julkaissut uuden Tyhjä-nimisen singlen.

Jo alkuriffistä tulee selväksi, että modernin metallin genreissä liikutaan. Kappaleen yleissoundi on napakka ja samaan aikaan kompressoitu. Vire on tyylinmukaisesti matala. Ensimmäisenä korvaan osuu riffin ensimmäisen puoliskon oktaavitrilli, josta napsahtaa ensimmäinen papukaijamerkki.

Seuraava tulee säkeistön melko puhtaasta, aivan liian pintaan miksatusta kitarasta, joka on yllättävä ja kiinnostusta välittömästi herättävä elementti. Janne Nurmisen laulu on juuri sitä mitä odotinkin: se sopii biisin soundiin täydellisesti, se on selkeästi artikuloitu ja se on ennen kaikkea uskottava. Tästä kolmas papukaijamerkki.

Kertosäkeistössä kitaristi Tuomo Räisäsen puhdas laulu tuo kaivatun melodisen elementin, kappaleen enemmän rytmiin perustuvalle soinnille. Sekä laulumelodiassa että kertosäkeen taustan kitaramelodiassa on kuultavissa perinteistä slaavilaista melankoliaa, joka sopii ja kuuluu suomalaisen yhtyeen äänimaisemaan kuin nenä päähän.

Vaikka itse olenkin, jo ikänikin puolesta, metallin vanhemman koulukunnan edustaja, jolle kaikki uudempi metalli usein kuulostaa yksinkertaiselta ja loppuunkalutulta, Aina-yhtyeen single Tyhjä ei missään nimessä jättänyt tyhjäksi.

Aina:

Tuomo Räisänen – Kitara/laulu
Janne Nurminen – Laulu
Pasi Löfgren – Kitara
Niki Lehtosalo – Rummut

Facebook: https://www.facebook.com/ainahcee

Instagram: https://www.instagram.com/ainahceeofficial/

– K. Kallio

spot_img