Arvostelussa Aina-yhtyeen metallibiisi Tyhjä

Aiheeseen liittyvää

Yhteensä lähes 40 artistia 2022 Kesärauhaan – 10.-12.6. Turun Linnanpuistossa

Kesärauha palaa alkuperäiseen ajankohtaansa kesäkuun toiseen viikonloppuun 10.-12.6.2022. Uutena ja pysyvänä lokaationa toimii jatkossa Turun Linnanpuisto.

Huvipuisto muuttuu valtavaksi katutaidenäyttelyksi – Wasa Graffitilandia Winter Edition avautuu 26.11.2021

Wasa Graffitilandia on entisen huvipuiston tiloihin rakennettu laaja, katutaiteisiin painottunut taidenäyttely Vaasassa. Marraskuun lopussa aukeaa näyttelyn uudistettu, myös sisätiloihin levittäytynyt kokonaisuus.

Carcass, Kreator ja monia muita kovia Tuskan ohjelmaan

"Tulevan kesän festivaaliohjelma on laadittu nyt kolmeen kertaan ja uskon vakaasti, että se on tässä vuosien varrella hioutunut parhaaseen mahdolliseen muotoonsa. Olen tästä kattauksesta äärimmäisen ylpeä."

Hufvudstadsbladetin vanhat lehtikuvat lahjoitettiin Journalistiselle kuva-arkistolle

KSF Media on lahjoittanut Hufvudstadsbladetin historiallisen lehtikuvakokoelman Museoviraston Kuvakokoelmien Journalistiselle kuva-arkistolle JOKAlle.

Iloinen suomirock-ilta Iloisessa Härässä

Ravintola Iloisessa Härässä Turun Härkämäessä vietettiin lauantaina 20.11. suomirock-iltaa, kun lavalle nousivat progressiivista rockia soittava Nousi sekä illan pääesiintyjänä KARI. Paikalle kannatti tulla ajoissa, sillä ravintolan henkilömäärä oli rajoitettu 50:een.

Jaa somessa

Aina on Lahti/Jyväskylä-akselilla vaikuttava modernia metallia soittava yhtye, joka on julkaissut uuden Tyhjä-nimisen singlen.

Jo alkuriffistä tulee selväksi, että modernin metallin genreissä liikutaan. Kappaleen yleissoundi on napakka ja samaan aikaan kompressoitu. Vire on tyylinmukaisesti matala. Ensimmäisenä korvaan osuu riffin ensimmäisen puoliskon oktaavitrilli, josta napsahtaa ensimmäinen papukaijamerkki.

Seuraava tulee säkeistön melko puhtaasta, aivan liian pintaan miksatusta kitarasta, joka on yllättävä ja kiinnostusta välittömästi herättävä elementti. Janne Nurmisen laulu on juuri sitä mitä odotinkin: se sopii biisin soundiin täydellisesti, se on selkeästi artikuloitu ja se on ennen kaikkea uskottava. Tästä kolmas papukaijamerkki.

Kertosäkeistössä kitaristi Tuomo Räisäsen puhdas laulu tuo kaivatun melodisen elementin, kappaleen enemmän rytmiin perustuvalle soinnille. Sekä laulumelodiassa että kertosäkeen taustan kitaramelodiassa on kuultavissa perinteistä slaavilaista melankoliaa, joka sopii ja kuuluu suomalaisen yhtyeen äänimaisemaan kuin nenä päähän.

Vaikka itse olenkin, jo ikänikin puolesta, metallin vanhemman koulukunnan edustaja, jolle kaikki uudempi metalli usein kuulostaa yksinkertaiselta ja loppuunkalutulta, Aina-yhtyeen single Tyhjä ei missään nimessä jättänyt tyhjäksi.

Aina:

Tuomo Räisänen – Kitara/laulu
Janne Nurminen – Laulu
Pasi Löfgren – Kitara
Niki Lehtosalo – Rummut

Facebook: https://www.facebook.com/ainahcee

Instagram: https://www.instagram.com/ainahceeofficial/

– K. Kallio

spot_img